Bavaria 50

Laagste prijs vanaf € 1.399,- p.p.

Topkwaliteit

Een zeilvakantie op dit schip onderscheidt zich door de optimale uitrusting van het schip op het gebied van veiligheid en comfort en de professionaliteit van schipper en bootsman. De bootsman zorgt voor de inwendige mens en dat geeft pas echt een TOP vakantiegevoel.

Het zeiljacht

De Bavaria-50 is gebouwd in 2000 en ontworpen door J&J Design. In 2009 is het schip radicaal verbouwd voor het zeilen op zee met enthousiaste meezeilers en het heeft nu een kottertuigage en een generatorruimte. Daarmee is de Bavaria-50 verworden tot een snelle en praktische “One Off” 50 voeter van 16 meter lang. Het schip heeft een mooi teakhouten dek met een ruime kuip. Het schip is handzaam en daardoor makkelijk te zeilen. Aan boord kunnen in totaal acht opstappers mee en twee bemanningsleden (de schipper en een bootsman/vrouw). Op langere overtochten gaat er ook een extra Stuurman mee.

Interieur Bavaria 50

Het interieur van de Bavaria 50 is sfeervol en praktisch betimmerd met mahoniehout. Daarmee heeft de kajuit een gezellige zithoek en de kombuis is onder andere voorzien van een koelkast, vriezer, elektrische kookplaat en een combi-oven met magnetron. In elke hut zijn opbergkasten voor de bagage en luiken die open kunnen. Alle hutten hebben een natuurlijk ventilatie systeem en de wc’s hebben een mechanisch ventilatie systeem (met timer). De boiler is vergroot tot 90 liter en de koeling van de generatorset loopt hier doorheen, waardoor er ook op de ankerplaats voldoende warm water is om te douchen.

De kuip Bavaria 50

De kuip van de Bavaria 50 heeft veel ruimte met comfortabele banken en een tafel. Mocht het ’s avonds afkoelen of gaan regenen, dan kunnen we in no-time een kuiptent opzetten, zodat u ook nog (overdekt) buiten kunt zitten om van het uitzicht te genieten.
Het schip is degelijk gebouwd en uitgerust met alle benodigde veiligheids- en navigatiemiddelen om op zee te mogen zeilen. Met de verbouwing is veel tijd besteed aan een waterdichte indeling en de brandveiligheid. De schipper zal samen met de bemanning aan het begin van elke zeilreis uitleg geven over het schip en de veiligheidsprocedures met u doornemen.

Veiligheid

Om de brandveiligheid aan boord van de Bavaria 50 te waarborgen mag er binnen in het schip niet gerookt worden. Voor uw eigen veiligheid en die van de andere opvarenden, wordt er tijdens het varen geen alcohol gedronken!

Specificaties:
 • Type: “One Off” 50, ontworpen door J&J Design
 • Bouwjaar: 2000
 • Verbouwing: 2009
 • Lengte: 16 m
 • Breedte: 4,55 m
 • Diepgang: 2 m
 • Zeiloppervlak: 125 m²
 • Motor: Volvo Penta TMD 22, 78 pk
 • Generatorset: 5.5 kW, Yanmar 1500 rpm
 • Omvormer: 2,5 kW, Mastervolt combi
 • Accu capaciteit 600 aH
 • Dieseltanks: 400 l
 • Watertanks: 700 l
 • Vuilwatertank: 80 l
 • Accommodatie: 8 passagiers
 • Bemanning: 2 personen
 • Hutten: 3 hutten met tweepersoons bed
 • 2 hutten met 2 éénpersoons bedden
 • Toilet en douche: 2 toiletten, 2 douches + buitendouche
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Vaargebied Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
Z12; Zeilvakantie in Cornwall & Devon Noord-West Europa 26-09-2023 tot 02-10-2023
(7 dagen)
7 € 1.399 Ja contact

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog