C-39

Het zeiljacht

Ons zeiljacht is een stoere middenkuiper van het merk Compromis 39 Class. Een uiterst comfortabel zeiljacht, dat door de optimale indeling veel ruimer oogt dan de 39 voet die ze meet. Het ruime tweepersoons bed in de achterhut biedt een optimaal comfort met Auping-matrassen op Auping-spiraalbodems. De gastenhut voorin is voorzien van een V-bed van 2.3 meter lengte. In de kajuit kun je rondom de tafel zitten op de bank of in één van de twee comfortabele fauteuils. De kombuis is gesitueerd onder de kuip. Het deel met de twee gootstenen vind je onder de trap, de koelkast en het fornuis zijn daartegenover geplaatst. Ook onder helling sta je hier altijd stabiel.
De natte cel is ruim en voorzien van een wasbak met douchekop en toilet. De badkamer is toegankelijk vanuit de achterhut en vanuit de kajuit. Aan dek is er een buitendouche om jezelf af te spoelen na het zwemmen. Kortom een ideale boot voor meezeilvakanties voor maximaal vier personen.
De schipper: “Koersvast, soepel in golven en makkelijk te zeilen met twee mensen, zo hebben wij de boot ervaren tijdens onze zeilreis over de Atlantische Oceaan van 2017 tot en met 2020. Zeilen hijsen, strijken en reven kan allemaal vanuit de kuip, daarom veilig en makkelijk.”

De schipper


Story van Hans en Carla, de schipper/eigenaar.
“In 2003 ging ik naar Friesland voor een kennismaking met zeilen op een Valkje. Binnen een paar uur was ik verkocht. Al snel begon ik te dromen van lange zeilreizen naar verre landen. Maar eerst maar eens leren het Sneekermeer over te steken. De beste manier om dit te doen was instromen in een instructeursopleiding bij Krekt Sailing. Na enkele jaren stoeien met een Valk op de Friese meren werd het tijd voor wat ruimer water. Via internet vond ik Ben Roos, die bemanning zocht om zijn boot terug te varen van de Caribbean naar Nederland. De ideale test om te zien of ik geschikt was voor oceaanzeilen. Deze trip beviel zo goed dat ik daarna nog een aantal deliveries samen met Ben Roos/Nautisail heb gedaan en mijn aandacht naar het instructie geven op kajuitjachten heb verlegd.”

Wereldreis

In 2017 ben ik samen met mijn vrouw Carla op ons zeiljacht vertrokken voor een lange reis. Een echt plan hadden we niet. Nieuw Zeeland leek ons wel een mooie bestemming. Na Suriname en de Caribbean kozen we een andere route, namelijk naar Nova Scotia en Newfoundland. We zijn een jaar in Canada gebleven om daarna, in 2019, via de VS terug te keren naar de Caribbean. In 2020 werden onze plannen richting de Pacific gedwarsboomd door het Coronavirus, waarna we besloten terug te keren naar Nederland. Onderweg naar Nederland kwamen we 600 mijl van de Azoren een trimaran tegen zonder roer. Nadat we deze trimaran naar Horta gesleept hadden (zie: blad “Zeilen” nr. 12 van december 2020) werden we overvallen door de schoonheid van het eiland Faial. Na twee weken zaten we bij een makelaar en na zes weken waren we de trotse eigenaren van een huisje op Faial. Ons schip ligt geduldig te wachten in de Marina van Horta op nieuwe avonturen, misschien wel met jou.”

Onze reizen

Je stapt aan boord in Horta op het eiland Faial. Horta is dé plek waar veel wereldzeilers elkaar ontmoeten en een herinnering achterlaten op de muren van de jachthaven.
Vanaf Horta maken we een interessante zeilreis naar verschillende eilanden. Op deze unieke zeilreis maken de ontmoetingen met talloze zeedieren, dolfijnen en misschien zelfs walvissen en de ontdekkingen (vulkaankraters/natuurschoon) op de eilanden de reis tot een ware belevenis.

zeiljacht Azoren
Er zijn geen zeilreizen beschikbaar.

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met C-39

Wij zaten 8 dagen op de droomvlucht bij schipper Hans op zijn Compromis 39: Linde. In dit (achteraf te korte, we willen er nu gewoon...

Wij zaten 8 dagen op de droomvlucht bij schipper Hans op zijn Compromis 39: Linde. In dit (achteraf te korte, we willen er nu gewoon altijd zijn) tijdspan hebben we prachtige afstanden kunnen varen, heel veel walvissen, dolfijnen en zeeschildpadden gezien. Én her en der een verdwaalde haai. We hebben prachtige hikes gedaan naar onverwachte plekken, leuke kleine haven stadjes bezocht en als kers op de taart een nacht oversteek gemaakt. Hans is een hele ontspannen schipper die zelfs een leek als ik het één en ander heeft kunnen leren van de zeilkunde. En die mijn mede, wel geoefende, zeiler de ruimte gaf om het zeezeilen te ontdekken. De tickets naar de Azoren zijn (soms) prijzig, maar de reis is het drie dubbel en dwars waard. Wij kijken uit naar een mogelijkheid om terug te keren. Jolien & Eveline

Jolien & Eveline
(04-06-2021 t/m 12-06-2021)
Bel Nautisail Scroll omhoog