Catamaran

Je vaart op een catamaran van het merk Fountaine Pajot. Met 4 comfortabele hutten, waarvan 1 voor de schipper. Het schip gaat vanaf de mei-vakantie in de vaart voor meezeilvakanties. Er zal vanaf het eiland Samos worden gevaren.
Zeilen op een catamaran (een boot met twee rompen verbonden door een woongedeelte) is een genot. Daarom heb je lekker de ruimte en kun je vlakbij het strand voor anker. Op het voordek vind je een heerlijke trampoline, zodat je het water en dolfijnen onder je door ziet schieten. In de ruime cockpit (met bimini tegen de zon) is ruim plaats voor het hele gezelschap (maximaal 7 gasten).

De schipper

Waldemar is een wereldreiziger puur sang. Want op zijn 21ste begon hij met werken als reisleider/chauffeur voor verschillende reisorganisaties. Daarna heeft hij in 11 jaar 26 landen in Afrika bezocht. Na de geboorte van zijn eerste dochter is hij cameraman geworden, zodat hij vaker thuis kon zijn. Nadat zijn beide dochters zijn uitgevlogen en na 25 jaar gefilmd te hebben, besluit hij het roer om te gooien. Met zijn catamaran wil hij met zijn gasten nieuwe avonturen aangaan en de wereld van een andere kant ontdekken. Waldemar heeft alle benodigde vaarbewijzen en ervaring om uw reis tot een succes te maken.

Zeilgebied

De reis brengt je naar de Griekse eilanden Samos, Ikaria en Fourni. Maar de route wordt volledig afgestemd op de wensen van de gasten en het weer. Aan boord kan gekookt worden, maar een barbecue op het stand of diner in een restaurant behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Bovenal is het motto: “Genieten van het leven zoals het komt”.
Gevlogen wordt op Samos.

De boot

Een catamaran is er voor extra comfort, stabiliteit en veiligheid. De catamaran heeft 3 comfortabele hutten, die beschikken over tweepersoonsbedden voor de gasten. Tevens zijn er nog 2 kinderbedden voor in de punt. Doordat de boot bestaat uit twee drijvers en een tussenliggend brugdek helt de boot nauwelijks over tijdens het zeilen. Daarom kan je je vrij en veilig over het schip bewegen. Bovendien heb je lekker de ruimte. Je kunt varen in ondiepe wateren, zodat je vlakbij het strand kunt ankeren. Op het voordek vind je een heerlijke trampoline, zodat je het water en dolfijnen onder je door ziet schieten. In de ruime cockpit (met bimini tegen de zon) is ruim plaats voor het hele gezelschap.

Prijzen

De weekprijzen in het voor-en naseizoen (mei en september/oktober) € 495,- p.p.p.w. in een gedeelde tweepersoonshut en in het hoogseizoen € 585,- p.p.p.w.
Prijzen zijn exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten/bijdrage Garantiefonds. Maximum aantal personen 7 en huur gehele boot met schipper op aanvraag.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
SK18 29-09-2020 tot 06-10-2020
Samos – Ikaria Experience, catamaran
8 Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Catamaran

Lieve Waldemar, Wat was dit een geweldige vakantie! Bedankt dat jij mij hebt leren zeilen, dit had ik niet willen missen. De reis gaat nu...

Lieve Waldemar,
Wat was dit een geweldige vakantie!
Bedankt dat jij mij hebt leren zeilen, dit had ik niet willen missen.
De reis gaat nu pas echt beginnen voor jou!
Heel veel plezier en geniet van alle mooie eilanden in Griekenland.
Ik wil je enorm bedanken dat ik mee mocht op dit avontuur.
Je hebt twee lieve dochters en ik ben dankbaar dat Joni mijn vriendin is!
Ps: Je gaat het geweldig doen, dit staat op je lijf geschreven.
Denk aan mij als je nog iemand zoekt als kok voor de oversteek van de oceaan.
Liefs Romy Ruitenbeek

Romy
(23-07-2020 t/m 05-08-2020)
Wij hebben als gezin (5 personen) 10 dagen meegezeild op de Skiouros. We hebben eerder gezeild, maar nog nooit op een catamaran en nog nooit...

Wij hebben als gezin (5 personen) 10 dagen meegezeild op de Skiouros. We hebben eerder gezeild, maar nog nooit op een catamaran en nog nooit op zee, dus het was super leuk om dat een keer te kunnen ervaren. Na een paar dagen hadden we het aardig onder de knie en konden we steeds meer zelf zeilen. Waardoor we het zeilen echt goed hebben kunnen ervaren.
Het was heel leuk dat we de vrijheid hadden om zelf onze route uit te stippelen, daardoor werd het echt onze reis. We hebben heel erg genoten van de stille baaitjes, de mooie zonsondergangen, het intens blauwe water, het heerlijke weer en de (soms iets te) woeste zee.
De afgelopen 10 dagen waren stuk voor stuk super, maar we hebben een aantal hoogtepuntjes.
In de baai in Nisida Néra waren we het enige bootje en hebben we heerlijk kunnen snorkelen in helder blauw water. Ook is daar een pittoresk kerkje boven op de berg.
Een ander hoogtepunt is het eiland Makronisie Kasou waar we in een onderwater grot hebben gesnorkeld en van een 6 meter hoge klif zijn afgesprongen.
Schipper Waldemar, bedankt voor je gezelligheid en dat je ons hebt verwelkomd in je huis. Hopelijk hebben de volgende gasten net zo’n leuke reis als wij.

Sylvia en gezin
(09-08-2020 t/m 18-08-2020)
Bel Nautisail Scroll omhoog