Denemarken-Oostzee

Meezeilen vanaf € 595 p.p.
Ja, ik wil informatie

Zeilen in Denemarken op de Oostzee

Op ca. 500km afstand ontvouwt zich een waar zeilparadijs in de Oostzee. De vele kleine eilanden en de prachtige kust maken het meezeilen en je zeilvakantie in Denemarken op de Oostzee tot iets heel bijzonders.
We vertrekken vanuit Kappeln aan de rivier de Schlei, in het Noorden van Duitsland. Op ongeveer 5 uur auto rijden vanuit Nederland. Hier stap je op onze Noordkaper 52, een comfortabel zeilschip voor dit gebied.
De Oostzee is een fantastisch gebied om te zeilen. Dat is niet zo verwonderlijk als je ziet met hoeveel water Denemarken omgeven is en de aanwezigheid van de vele eilandjes met rijke flora en fauna. De temperatuur is vergelijkbaar met die in Nederland.
Klik op de reisbeschrijving voor verdere informatie.

Het klimaat

Denemarken heeft een gematigd klimaat. Het vaarseizoen is beperkt tot de zomer. Er kan wel eens een regenbui vallen, maar je geniet van lange dagen. De overheersende winden in de zomer zijn westelijk. Vanwege de omringende landmassa kan de wind variabel zijn.
Mei en juni zijn warm en vooral juni is een heerlijke maand met lange daglichturen. Er is een langdurige schemering en slechts ongeveer 5 uur duisternis. Mist is zeldzaam en het zicht is meestal goed. De heersende winden zijn westelijk en bereiken zelden Bft 7, maar zijn variabel met buien onder de wolken.
Juli is meestal warmer, maar hoge druk kan koelere winden uit het noorden brengen. Augustus kan, als je geluk hebt, een aanhoudende high brengen met mediterrane omstandigheden, maar dit gebeurt slechts om de paar jaar en het meest voorkomende patroon is voor wisselvallig weer.

Het hoogtepunt van het vaarseizoen is eind juni tot begin augustus, wanneer scholen op vakantie zijn en er veel jachten uit Zweden en Duitsland op bezoek zijn. Het kan dan moeilijk zijn om zelfs in de grotere havens en jachthavens een ligplaats te vinden, maar er zijn talloze ankerplaatsen in de vele beschutte fjorden.

Zeilen in de Oostzee

Zeilen in de Oostzee betekent lekker ontspannen op een, door de beschutting van de vele eilanden, matige golfslag, veel zon en gezellige leuke plaatsjes op de eilanden. Ideaal voor gezinnen met kinderen.

Bel Nautisail Scroll omhoog