De zeilreis van de Via Maris 2021

Meezeilen vanaf € 475 p.p.
Ja, ik wil informatie

Via Maris van Griekenland naar Nederland

De Via Maris heeft jaren gezeild in Griekenland. In de afgelopen jaren heeft hij familie, vrienden en gasten op zijn schip mogen ontvangen en heel veel van Griekenland gezien. Maar nu heeft hij besloten zijn Via Maris dit jaar, 2021, naar Nederland terug te zeilen.
De terugreis wordt in etappes gedaan en hij neemt ruim de tijd voor de reis. Hij heeft voldoende ruimte ingepland om de passerende landen en plaatsen te bezoeken. Daarom bieden wij enthousiaste zeilers/sters de gelegenheid om één of meerdere trajecten mee te zeilen op deze reis.
De reis wordt als volgt opgesplitst:

VM1: Griekenland – Zakynthos

Vertrek 5 juni vanaf Kos. Bestemming Zakynthos. Afstappen 25 juni. Afstand ca. 350NM.
Vanaf Kos vertrekken we in westelijke richting. Onderweg is gelegenheid om verschillende Griekse eilanden te bezoeken. Natuurlijk is de reis afhankelijk van de weersomstandigheden, maar in principe zal de Via Maris ten zuiden van de Peloponnesos passeren om vervolgens koers te zetten naar Zakynthos.

VM1a: Zakynthos – Sardinië

Op 25 juni vertrekken we vanaf Zakynthos voor een pittige zeezeilreis over de Ionische zee naar Sicilië. Via de straat van Messina en langs de noordkust van Sicilië eindigt deze trip op 3 juli in Cagliari op Sardinië. De afstand is ca. 600NM, waarover we 8 dagen hopen te doen. Pittig doorzeilen dus. Uitermate geschikt voor de wat meer ervaren zeiler/ster.

VM2: Sardinië – Mallorca – Malaga

Opstappen 6 juli. Bestemming omgeving Malaga. Afstappen 20 july. Afstand ca. 780NM.
Vanaf Cagliari – Sardinië vertrekken we naar Mallorca. We nemen zeker de tijd om enkele plaatsen op dit mooie eiland te bezoeken en zeilen daarna door naar Ibiza en Formentera. Vervolgens bezoeken we verschillende plaatsen aan de Spaanse oostkust. De eindbestemming van dit traject zal in de omgeving van Malaga zijn. Een uitstekende vliegbestemming.

VM3: Malaga – Lissabon

Vertrek 22 juli. Bestemming omgeving Lissabon. Afstappen 29 juli. Afstand ca. 355NM.
Op deze, wat kortere reis, varen we door de bekende Straat van Gibraltar. Een drukke zeestraat met aan stuurboord de rots van Gibraltar en aan bakboord de Marokkaanse kust. Bij goed zicht zie je beide kusten. Mogelijke havens voor een bezoek zijn Gibraltar, Chipiona, van waar je de bus kunt nemen voor een bezoek aan Sevilla, Vilamoura en Lagos aan de Algarve en Sines aan de Portugese westkust. De reis eindigt in Cascaïs, van waar je een bezoek kunt brengen aan Lissabon.

VM4: Lissabon – La Coruna

Vertrek 1 augustus. Bestemming La Coruna aan de noordwest kust van Spanje. Afstappen 15 augustus. Afstand ca. 340NM.
Op deze tweeweekse reis nemen we uitgebreid de tijd om het prachtige Spaanse Ria’s gebied te bezoeken. Na het vertrek uit Cascaïs varen we noordwaarts langs de kust. Hier gaan we de “Portugese Noord” ontmoeten Die bepaalt ons zeilprogramma. De echte zeilers onder jullie zullen alles uit de Via Maris halen om zo hoog mogelijk aan de meestal stevige wind te zeilen. Na enkele dagen “mijlen maken” volgt een oase van rust in de Spaanse Ria’s. Voor anker achter het eiland Cies waan je je in de Caribbean. We bezoeken enkele plaatsen, zoals b.v. Bayona, Vigo, VilaGarcia, Portosin of Muros en ronden vervolgens Kaap Finistere, dat berucht is vanwege de stormen in de winter. Nu bereiken we de Golf van Biskaje. We maken een stop in La Coruna, waar we gaan bevoorraden voor de oversteek van de Golf van Biskaje.

VM5: La Coruna – Nederland

Vertrek La Coruna 17 augustus. Aankomst Nederland ca. 31 augustus (afstappen). Afstand ca. 810NM.
Dit traject spreekt voor veel zeilers/sters tot de verbeelding. De Golf van Biskaje oversteken staat bij veel zeilers/sters op de “Bucket list”. Pak daarom deze kans! Na vertrek uit La Coruna gaan we gelijk van start met wachtlopen, want de eerste 3 dagen en nachten zie je geen land. Afhankelijk van de weersomstandigheden koerst Via Maris op de Engelse Zuidkust of de Franse Westkust af. Vervolgens zeilen we door het Engelse Kanaal en het Nauw van Calais richting Nederland. Ook weer afhankelijk van de weersomstandigheden houden we de Engelse Oostkust aan of gaan we via de Belgische kust. Kortom een avontuurlijke zeilreis voor zeilers en zeilsters met ambitie.

Wat moet je doen

Er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar, dus reageer snel. Er kunnen per traject maar maximaal 4 personen mee. Op de trajecten worden dagtochten afgewisseld met meerdaagse tocht waarbij ’s nachts wordt doorgevaren. Het schema is ruim opgesteld, dus er is gelegenheid om veel plaatsen te bezoeken.
Stuur een E-mail of bel ons (0651 054903) voor meer informatie of om te boeken.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
VM2 06-07-2021 tot 20-07-2021
De zeilreis van de Via Maris 2021 (VM2)
14 € 695 Ja (1) info
VM3 Van Malaga naar Lissabon 22-07-2021 tot 29-07-2021
De zeilreis van de Via Maris 2021 (VM3)
8 € 475 Ja (3) info
VM4 Lissabon - La Coruna 01-08-2021 tot 15-08-2021
De zeilreis van de Via Maris 2021 (VM4)
15 Vol info
VM5 La Coruna – Golf van Biskaje - Nederland 17-08-2021 tot 31-08-2021
De zeilreis van de Via Maris 2021 (VM5)
15 Vol info
Bel Nautisail Scroll omhoog