Zeilvakantie Athene – Kalamata – Corfu Vaar mee met de Gib Sea 472

Van Athene via Kalamata naar Corfu: Griekse eilanden en Cultuur

Dit is niet zomaar een zeilreis; dit is een bijzondere oversteek die het schip van de Saronische Golf naar Corfu brengt. Begin uw zeilreis op het eiland Aegina, dat dicht bij Athene ligt. Van daaruit varen we naar Kalamata en vervolgens naar Corfu. Deze 22-daagse reis in mei biedt u de gelegenheid om de veelzijdige Griekse eilanden en cultuur te verkennen.

Flexibiliteit voor iedere Zeiler

De reis biedt meerdere mogelijkheden: doe mee met de hele 22-daagse reis of kies voor een van de etappes. Vaar van Aegina naar Kalamata voor de eerste etappe, of van Kalamata naar Corfu voor de tweede etappe.

Mei: Ideale Zeilmaand

De maand mei is uitstekend geschikt voor zeilen, met gunstige windomstandigheden en aangenaam weer.

Culturele Hoogtepunten

De te bezoeken locaties zijn rijk aan cultuur en geschiedenis:
Nafplion: Een charmante oude stad met veel te ontdekken.
Monemvasia: Bewonder de middeleeuwse vesting en architectuur.
Preveza: Geniet van de haven en de lokale gastronomie.
Zakynthos: Verken de beroemde scheepswrakbaai en het zeeschildpaddenreservaat.
Pylos: Duik in de geschiedenis bij het lokale kasteel.
Kithera: Ontdek de rustige stranden en authentieke Griekse dorpjes.
Paxos: Laat u verrassen door de smaragdgroene wateren en pittoreske inhammen.

Vlieginformatie: Afgestemd op uw Zeilplannen

Afhankelijk van uw route zijn er diverse vliegopties. U kunt vliegen naar Athene voor het startpunt in Aegina, of naar Kalamata als u daar op- of afstapt. Voor de terugreis is Corfu de meest voor de hand liggende optie. Gebruik Skyscanner om de beste vliegdeals te vinden.

Boek uw Zeiltocht

Of u nu op zoek bent naar een actief avontuur of een rustigere zeilervaring, deze reis biedt voor ieder wat wils. Raadpleeg het vaarschema en maak vandaag nog uw reservering.

Belangrijk om te weten

  • De complete boot met schipper kan ook gehuurd worden voor een privévakantie met het gezin of vrienden. Neem contact op met NautiSail voor meer informatie.
  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hier worden de kosten van het ontbijt, de lunch, het drinken aan boord en de voorzieningen zoals havengeld, diesel, water en eindschoonmaak van € 80,- uit betaald. Volgens een aloude traditie wordt de schipper (en eventuele co-schipper) vrijgesteld van de inleg hierin. Gemiddeld zal dat ongeveer € 35,- p.p.p.n. zijn.
  • Het eten en drinken aan de wal valt buiten de boordkas en is voor een ieder persoonlijk (ook voor schipper en evt. co-schipper).
  • De hieronder beschreven route is een voorbeeld van een achtdaagse reis. De uiteindelijke route wordt afhankelijk van het weer en in overleg met de gasten samengesteld.
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
GS22-2; Oversteek van Athene naar Kalamata 04-05-2024 tot 18-05-2024
(15 dagen)
15 € 895 Ja Contact Boek nu
GS23; Oversteek van Athene naar Kalamata 08-05-2024 tot 18-05-2024
(11 dagen)
11 € 645 Ja Contact Boek nu
GS23-2; Oversteek van Athene naar Corfu 08-05-2024 tot 29-05-2024
(22 dagen)
22 € 1.245 Ja Contact Boek nu
GS24; Oversteek van Kalamata naar Corfu 18-05-2024 tot 29-05-2024
(12 dagen)
12 € 645 Ja Contact Boek nu
GS24-2; Oversteek van Kalamata naar Corfu 18-05-2024 tot 05-06-2024
(19 dagen)
19 € 1.095 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Gib Sea 472

Wij hebben in mei 2023 een week heerlijk gezeild met Marc en Alexandra. Ze waren zeer attent, behulpzaam, geduldig en vriendelijk. Was een fantastische ervaring...

Wij hebben in mei 2023 een week heerlijk gezeild met Marc en Alexandra. Ze waren zeer attent, behulpzaam, geduldig en vriendelijk. Was een fantastische ervaring met twee hele fijne mensen.

Harald
(20-05-2023 t/m 26-05-2023)
De zeiltocht op de Gib Sea 472 was fantastisch en ik geniet nog volop na van de mooie tijd. Ik vond de groep heel fijn,...

De zeiltocht op de Gib Sea 472 was fantastisch en ik geniet nog volop na van de mooie tijd. Ik vond de groep heel fijn, de schipper vond ik een uitstekende gastheer, die alles in het werk stelde om ons een fijn, leerrijk en vlot verblijf te bezorgen. Het schip is mooi en comfortabel, het airco-toestel was ook heel welkom. Ik besef nu wel dat zo’n groot schip minder kansen tot technisch leren zeilen geeft, vergeleken bij een laser of 2mansbootje. Elke dag zwemmen, zeilen (soms wat weinig wind…) en lekker eten, vind ik een heel relaxte vakantie. Ik kon vooraf bij jullie terecht met al mijn vragen, dit was voor mij mijn eerste groepsreis ooit. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar voor deze ervaring en ik wil graag opnieuw mee.

Heidi
(05-07-2023 t/m 12-07-2023)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog