In het midden van de immens blauwe Atlantische Oceaan creëerde Moeder Natuur een gebied met een ongekende schoonheid dat klaar is om ontdekt te worden per zeiljacht.
Dat zijn de Azoren. Negen eilanden, negen kleine werelden, die zo verschillend zijn maar toch veel gemeen hebben, zoals de hartelijke bevolking.

De eilanden van de centrale eilandengroep Terceira, São Jorge, Pico, Faial en Graciosa liggen harmonieus verspreid in de blauwe zee, waar walvissen en dolfijnen uit opspringen om de bezoekers te verwelkomen.

Terceira vertelt over zijn geschiedenis in Angra do Heroísmo, de stad die is erkend als werelderfgoed en in de feesten.
Faial wordt gekenmerkt door het frisse blauw van de hortensia’s, de bontgekleurde jachthaven met muurschilderingen van zeilers van over de hele wereld en de uitgedoofde vulkaan Capelinhos, die aan een maanlandschap doet denken.
Daar tegenover ligt Pico, de berg die uit de zee oprijst, met zijn op zwarte lavavelden geplante wijngaarden, een uniek landschap dat ook op de werelderfgoedlijst staat.
Op São Jorge gaat alle aandacht naar de Fajãs en naar de unieke kaas met zijn uitgesproken smaak.
Het gracieuze Graciosa is een groen eiland, bedekt met wijngaarden die een contrast vormen met de vreemde windmolens.
Op Flores, één van de eilanden van de westelijke groep, wordt u overweldigd door de schoonheid van de natuurlijke watervallen en de vulkaanmeren.
Corvo, het miniatuureilandje, heeft in het midden een mooie, grote vulkaankrater die verschillende vogelsoorten uit Europa en Amerika aantrekt.

Zeilen

De Azoren zijn uitermate geschikt voor zeilers, natuurliefhebbers, eco-tourisme en natuurfotografen.
Onze zeilreis is een combinatie van verblijf op het water, dagtochten en verkenning van eilanden.
Voor deze island-hopping is geen zeilervaring vereist. In goede gezondheid verkeren en voldoende fit zijn is een minimum vereiste.

Bereikbaarheid

Aankomst en vertrek is vanaf:
Ponta del Gada (Azoren – Eiland São Miguel)
Deze stad is makkelijk per vliegtuig te bereiken met o.m. TAP Air Portugal

Bel Nautisail Scroll omhoog