Zeilzwerftocht op de “Binnen Hebriden” Vaar mee met de Bavaria 50

Momenteel is deze zeilvakantie niet beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer deze zeilvakantie weer beschikbaar is, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

De ‘Inner Hebrides’ zijn de eilanden in het noordwesten van Schotland, een schitterend vaargebied en beschut tegen de oceaandeining, met vele eilanden en prachtige Lochs (inhammen).

We zeilen op de eerste dag een kort stukje en gaan voor anker in het schitterende Loch Duich, tegenover het beroemde ‘Eilean Donan Castle’. Dat bezoeken we met de bijboot. Een leuk en sfeervol ingericht kasteel op een prachtige plek.

De volgende dag zeilen we door een beruchte stroomversnelling, de Kyle Rhea, naar één van de mooiste Lochs van Schotland, waar we ook voor anker gaan.
Daarna zeilen we naar Mallaig, een leuk plaatsje met een nieuwe jachthaven, luxe faciliteiten en een heerlijke bakker. In Malliag is ook eindhalte van de Stoomtrein die in de Harry Potter films is gebruikt.

De volgende dag gaan we, afhankelijk van de wind, voor anker op de meest spectaculaire ankerplaats van Schotland en maken daar een schitterende korte wandeling.
Vervolgens zeilen we verder naar wederom een schitterende ankerplaats in een smal en ondiep Loch op het vasteland. Ook doen we het pittoreske en gezellige haventje van Tobermory aan (met whisky destilleerderij naast de haven). Bekend door de kleurige huisjes met leuke winkeltjes (en pub).
De laatste dag zeilen we door de ‘Sound of Mull’ en eindigen deze zeilvakantie in het levendige Oban, waar we gezellig uit eten gaan om de zeilreis af te sluiten.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 25 mijl.

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen BP 85,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog