Zeilvakantie Eiland hoppen op de ‘Hebriden’ Vaar mee met de Bavaria 50

Momenteel is deze zeilvakantie niet beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer deze zeilvakantie weer beschikbaar is, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

Vanaf de mooie haven Stornoway op het eiland Lewis in de Hebriden zeilen we de eerste dag zuid, langs de indrukwekkende steile kust van de Shiant eilanden, onbewoond, maar er zitten wel heel veel Papegaaiduikers (Puffins). Hier gaan we mogelijk ook voor anker. De volgende dag steken we over naar het mooie haventje van Gairloch op het vasteland, waar de liefhebber een prachtige wandeling kan maken in het bos. Het vaargebied ‘the Minch’ zit vol zeeleven, de kans is groot dat we deze zeilreis dolfijnen tegenkomen.

Ze zeilen vervolgens naar Rona. Een heel mooi eiland met een beschutte ankerplek. De ingang is nauwelijks zichtbaar en daarom maakten Vikingen en smokkelaars vroeger graag gebruik van deze mooie baai. Het is nu een natuurgebied en er zitten veel herten, hier gaan we natuurlijk een mooie wandeling maken. De volgende haven is Portree, op het eiland Skye.
Hier blijven we een dag liggen om een wandeling (4 uur) te kunnen maken naar het indrukwekkende Storr. Daar heb je ook een prachtig uitzicht over het Isle of Sky, de zee en de omringende eilanden. Als alternatief kun je ook een mooie bustour maken over het eiland.

De één na laatste dag zeilen we naar het pittoreske plaatsje Plockton, schitterend gelegen in een beschutte baai met bos en een kasteel, waar we de nieuw geopende kasteeltuin kunnen bezoeken en natuurlijk het leuke dorpje dat aan een prachtige baai ligt. We eindigen deze zeilreis in Kyle, met mooi uitzicht op Skye. We gaan hier lekker uit eten en genieten van traditionele keuken. Voor de liefhebber!
Een schitterende zeilreis langs de ‘Buiten Hebriden’ in noord Schotland met prachtige natuur, rust en ruimte. Door de weinige havens hier zullen we ook veel ankeren en daar is dit gebied in Schotland uitermate geschikt voor door de vele mogelijkheden.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 30 mijl.

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen GBP 80,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Vertrek uit Stornoway en aankomst in Kyle of Lochalsh
  • Dekbed is standaard inbegrepen.
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog