Zeilvakantie Overtocht: Schotland->Orkney->Faeröer (300M) Vaar mee met de Bavaria 50

Momenteel is deze zeilvakantie niet beschikbaar. Wellicht vindt u op ons complete vaarschema een mooie andere reis. Als u een bericht wenst te ontvangen wanneer deze zeilvakantie weer beschikbaar is, vul dan het contactformulier in. Wij houden u graag op de hoogte.

De eerste dagen zeilen we naar de Orkney eilanden, zodat iedereen rustig kan wennen aan het schip. Vanaf Wick zeilen we naar de beruchte Pentland Firth. Berucht vanwege de sterke getijstroom, die met springtij kan oplopen tot 16 knoop, een leuke uitdaging.

Afhankelijk van het weer zeilen we Scapa Flow in om te ankeren richting Stromness, of we kunnen buitenom richting Kirkwall. Allebei goede en sfeervolle havens waar we ons kunnen voorbereiden voor de oversteek naar de Faeröer eilanden.

De overtocht naar de Faeröer is ongeveer 200 mijl. Onder goede weersomstandigheden ongeveer anderhalve dag non-stop, maar het kan ook langer duren natuurlijk. Een zeilreis in het spoor van de Vikingen en bijzonder is dat de zon bijna niet onder gaat zo noordelijk. We zeilen ’s nachts door in een wachtsysteem. Als het weer meewerkt hebben we een paar dagen over om de zuidelijke eilanden van de Faeröer te verkennen, zoals Suduroy, waar we een schitterende wandeling naar een prachtige grot kunnen maken en daarna een overheerlijke versnapering in een knus tentje kunnen nuttigen.

Op deze eilanden lijkt de klok wat langzamer te gaan, waardoor we noodgedwongen moeten onthaasten. De Faeröer eilanden zijn spectaculair mooi door het grillige en groene landschap. De mist en daardoor speciale lichtval in combinatie met het ontbreken van bomen en bebouwing zorgt voor een unieke mysterieuze en desolate sfeer. We sluiten deze overtocht af in Tørshavn, de hoofdstad met houten huizen en gras op de daken, waarin ook de regering zetelt.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 20 en 185 zeemijlen.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen GBP 130,-. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.
  • Vertrek: Wick en aankomst inTorshavn
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
Bel Nautisail Scroll omhoog