Zeilvakantie Zuidkust Engeland Cornwall en Devon Vaar mee met de Bavaria 50

Laagste prijs vanaf € 1.399,- p.p.

Vanuit Falmouth, de haven waar veel wereldzeilers komen. Een ontmoetingsplaats waar vertrekkers het laatste “weather window” afwachten om de oversteek te maken over de Golf van Biskaje naar de Noordkust van Spanje, maar ook de plaats waar veel wereldzeilers na hun reis vanaf de Azoren voor het eerst voet zetten op Engelse bodem. Kortom een legendarische zeilersplaats.

Vanuit het Falmouth in het mooie Cornwall zeilen we langs riviermondingen met middeleeuws haventjes aan naar Torquay (hier stond het hotel van de serie ‘Fawltey Towers’ met John Cleese). Het water is hier mooi lichtgroen en de kust is schitterend. De bosrijke riviermondingen met ook hele mooie gebouwen zijn een genot om in te zeilen.

Op het programma staan o.a. het pittoreske Fowey, Salcombe en Dartmouth, waar ook genoeg tijd is om rond te wandelen. De haventjes zijn erg charmant met een gezellige Britse sfeer. Plymouth is een grote haven met meerdere gezellige pubs vlakbij de haven, leuk voor een avondje stappen met meestal ook live muziek.

Kortom, een relaxte zeilvakantie in een prachtig vaargebied dat weer heel anders is dan onze andere vaargebieden. Door de vele bakkerijen die er hier nog zijn, hebben we ook lekker elke ochtend vers brood en croissants van de bakker en natuurlijk heerlijke verse scones bij de koffie!

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
Z12; Zeilvakantie in Cornwall & Devon 26-09-2023 tot 02-10-2023
(7 dagen)
7 € 1.399 Ja Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog