Rondje Atlantic – de uitdaging van elke zeezeiler

Ben jij ook zo’n zeiler of zeilster, die van jongs af aan al droomde van zeilen op de Atlantische oceaan en alle zeilverhalen en zeilboeken heeft verslonden? Een grote zeilreis maken is slechts voor enkelen weggelegd. Maar er zijn zeilers, die hun droom verwezenlijken. NautiSail vertrekt in oktober 2021 voor een “Rondje Atlantic” en jij kunt een traject meezeilen. De rest van de reis kun je volgen op ons blog. Zodat je er virtueel de hele reis bij bent. Neem deel aan deze unieke ervaring en boek één of meerdere zeilreizen uit onderstaand vaarschema. Bel snel, want vol is vol!

DR01: Zeeland – Bretagne


Vertrek 13 oktober 2021 vanuit Zeeland naar de baai van Brest. Aankomst 19 oktober.
Nonstop zeilreis voor zeilers met zeebenen. Een uitstekende training voor de aspirant oceaanzeiler/ster.
Klik hier voor meer informatie.

DR02: Bretagne – Portugal


Vertrek uit Brest op 21 oktober 2021 en aankomst Lissabon op 28 oktober 2021.
De oversteek over de Golf van Biskaje staat op de bucket list van iedere zeezeiler. De reis duurt minimaal 3 dagen en nachten en je zeilt echt op de Atlantische oceaan.
Het is een uitdagende zeezeilreis met mooie zon- en maan opkomsten/ondergangen en met een beetje geluk prachtige sterrenhemels, een oplichtende zee en dolfijnen. Jaarlijks vertrekken tientallen zeilers en zeilsters voor het avontuur van hun leven om de Golf van Biskaje te “bedwingen”.
Daarom prijzen wij ons gelukkig elk jaar wel enkele reizen te kunnen aanbieden aan individuele opstappers aan boord van “vertrekkers”.
Klik hier voor meer informatie.

DR03: Portugal – Canarische Eilanden


Droom je al jarenlang van Oceaanzeilen of Blue Water Sailing? Dan heeft NautiSail de oplossing voor je.
Deze zeilvakantie van Portugal naar de Canarische Eilanden op een modern zeiljacht met schipper is een mooie kennismaking met Oceaanzeilen.
Op deze zeilreis van Portugal naar de Canarische Eilanden, een afstand van ca. 700 zeemijlen, ervaar je het Oceaanzeilen ten volle.
5 tot 6 dagen op open zee en dan ….. “Land in zicht”. Ervaar het “down-wind” zeilen en de schitterende sterrenpracht. De dolfijnen rond het schip en het wisselen van de wachten. Echt “Blue Water Sailing”.
Klik hier voor meer informatie.

LP1-3: Gran Canaria Experience


Drie reizen vanaf Las Palmas de Gran Canaria in november en december 2021.
Zeilen rond de Canarische eilanden. Dat is de Gran Canaria Experience. Meezeilen rond de Canarische eilanden op een zeiljacht met schipper. De Gran Canaria Experience vanuit Las Palmas is een avontuurlijke zeilzwerftocht. Als het weer meewerkt kun je drie eilanden bezoeken. Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Hier kun je actief meezeilen en veel zeilervaring opdoen in een aangenaam klimaat op moderne zeiljachten met schipper. Zowel tijdens de zomer als in de winter een ideaal gebied voor een fantastische zeilvakantie. Ontdek daarom de Canarische Eilanden op een zeilvakantie van NautiSail.
Gran Canaria is het centrale eiland van de Canarische Eilanden met Las Palmas als dynamische hoofdstad. Las Palmas beschikt over uitgebreide voorzieningen voor zeiljachten en is ook de startplaats van de beroemde Atlantic Rally for Cruisers. De vliegverbindingen naar Las Palmas zijn legio.
Klik hier voor meer informatie.

ARC Atlantic Rally for Cruisers


Opstappen op 9 januari 2022 in Las Palmas en afstappen in St. Lucia op 9 februari 2022.
Deelnemen aan de A.R.C. is de droom van elke zeezeiler of zeezeilster. Na het uitgebreid bevoorraden van het zeiljacht voor een periode van enkele weken, worden de trossen losgegooid voor de reis. Het avontuur kan beginnen. Jaren heb je er naar uitgekeken en veel geoefend. Tientallen boeken heb je gelezen, lezingen bijgewoond en cursussen gedaan. Je bent er dus helemaal klaar voor. De grote beleving gaat beginnen!
Een oceaanoversteek is ca. 3.000 zeemijlen (5.500 kilometer). Er wordt 24 uur per dag gezeild. De dagafstanden variëren van 100 tot 200 nautische mijlen. Elke 2 uur zet de navigator de positie in de kaart en vult hij/zij het logboek in. Zo krijg je een goed inzicht in de vorderingen. De zeilen worden optimaal getrimd voor de heersende wind en koers en verder is het GENIETEN! Ja met hoofdletters, want je verveelt je geen moment. Ben je niet aan het zeilen of navigeren, dan ben je wel met de inwendige mens bezig, want goed eten en drinken houd je scherp. Bovendien leeft de zee en is er veel te zien. Ook ’s nachts, want de sterrenpracht is overweldigend. Natuurlijk moet er ook geslapen worden, want dag en nacht zeilen houd je niet vol zonder voldoende slaap. Je wisselt elkaar dus af met ‘wachtlopen’.
Klik hier voor meer informatie.

DR05: St. Lucia – St. Maarten

Aan boord op 19 februari 2022 en afstappen op 25 februari.
Dit 7-daagse zeilavontuur aan boord van een snel cruiser-zeiljacht neemt je mee van St. Lucia naar St. Maarten voor een onvergetelijke vakantie in het paradijs. Zwem, snorkel en ontspan op gouden stranden badend in kristalheldere Caribische wateren. Bezoek een selectie van eilanden, waaronder Martinique, Dominica, Guadeloupe, Nevis, St. Kitts en mogelijk enkele andere eilanden en prachtige locaties.
De reis vanaf St. Lucia naar St. Maarten is een echte zeilreis. Voornamelijk aan de wind. De afstand is ca. 300NM. Een ontdekkingsreis van de Bovenwindse eilanden.
We vertrekken vanaf Rodney Bay op het mooie eiland St. Lucia. Rodney Bay is een bekende zeilers ontmoetingsplaats in de Caribbean. Het eindpunt van de Atlantic Rally for Cruisers. En het vertrekpunt van veel meerjaren reizen van zeilers.
Vervolgens zeilen we via Martinique, Dominica en Guadeloupe naar het Noorden.
Bij voldoende tijd bezoeken we de eilanden Nevis, St. Kitts en St. Barth. Eindpunt is Sint Maarten.
Klik hier voor meer informatie.

HR06: Heineken Regatta St. Maarten


Aan boord 28 februari 2022 en afstappen op 7 maart 2022.
De St. Maarten Heineken Regatta, is de meest populaire zeilwedstrijd in de Caribbean. Het evenement vindt in de eerste week van maart plaats op het vakantie-eiland St. Maarten in de Caribbean.
Vanaf 1980 vindt deze regatta plaats. Sinds het biermerk Heineken haar naam aan dit evenement verbond en hoofdsponsor werd, is de belangstelling alleen maar groter geworden. Daardoor nemen inmiddels vele duizenden zeilers aan het evenement deel.
De St. Maarten Heineken Regatta is al jaren het grootste zeilspektakel in de Caribbean. Het staat bekend om de ideale zeilomstandigheden en de uitbundige feesten, die rondom de regatta worden georganiseerd.
Voor 2022 staat de Heineken Regatta gepland van 3 t/m 6 maart. Voorafgaand aan de uiteindelijke wedstrijd wordt met de crew getraind om elkaar en het zeiljacht te leren kennen, zodat optimale resultaten behaald kunnen worden.
St. Maarten is een fantastisch vakantie-eiland met prachtige stranden, zodat deelname aan de Heineken Regatta een ideale mix kan zijn om je Caribische vakantie te completeren.
Klik hier voor meer informatie.

DR07-09: St. Maarten Experience


Drie fantastische weekreizen vanaf St. Maarten. Vertrek op 11, 20 en 30 maart.
Vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten ga je, onder leiding van een ervaren schipper, de schitterende eilanden in de omgeving ontdekken! Naar Nevis, St.Kitts, Statia en Saba, maar we bezoeken natuurlijk ook het mondaine St.Barths. Het Saint-Tropez van de Caribbean! We gaan actief (leren) zeilen, maar hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean.
Klik hier voor meer informatie.

DR10: Antigua – Azoren

>/a>
Terug naar Europa! Dat kan op verschillende manieren. St. Maarten of Antigua zijn prima plaatsen om je zeiljacht voor te bereiden op de oceaanoversteek. In één keer de afstand overbruggen naar Engeland levert geheid muiterij op onder de bemanning. Een tussenstop op de Azoren is derhalve sterk aan te bevelen. Afhankelijk van de heersende winden is de koers bij vertrek vrij noordelijk om later af te buigen naar het oosten. De afstand is ca. 2.500NM, hetgeen toch gauw drie weken in beslag neemt. Een tussenstop op Bermuda kan nodig zijn als de wind lang in de noordoost blijft zitten. Vanaf Bermuda naar de Azoren moet je proberen de onderkant van de overtrekkende depressies mee te nemen.
Kortom een heel interessante zeilreis, waar je veel moet navigeren en weerssystemen moet interpreteren.
Klik
hier voor meer informatie.

DR11: Azoren – Engeland


Een zeilreis van de Azoren naar Engeland is zeker een uitdaging! Ca. 1.225 zeemijlen op een zeiljacht met schipper op de Oceaan zeilen.
Een ideale mogelijkheid voor de wat ambitieuzere zeiler/ster. Daarom wordt voor deze reis een redelijke zeilervaring verwacht.
Bij aankomst op de Azoren ontmoet je aan boord de ervaren schipper/instructeur en de andere bemanningsleden. Eerst gaan we kennismaken met het schip en met elkaar. Dat doen we tot in details, want je moet ’s nachts op zee ook alle lijnen kunnen vinden. We onderzoeken de meteorologische omstandigheden voor de reis, bekijken de gangbare stromingen, dan bepalen we onze koers en noteren we de eerste waypoints.
Een echte uitdaging in Oceaanzeilen dus. Of zoals wereldzeilers het noemen “Blue Water Sailing” .
De plaats van vertrek is Horta op het eiland Faial, gemakkelijk te bereiken met TAP Air Portugal en we koersen af op Falmouth in Engeland.
Klik hier voor meer informatie.

DR12: Engeland – Nederland


Falmouth is de haven waar veel wereldzeilers komen. Een ontmoetingsplaats waar vertrekkers het laatste “weather window” afwachten om de oversteek te maken over de Golf van Biskaje naar de Noordkust van Spanje, maar ook de plaats waar veel wereldzeilers na hun reis vanaf de Azoren voor het eerst voet zetten op Engelse bodem. Kortom een legendarische zeilersplaats.
Vanaf Falmouth start de reis naar Nederland.
Langs bekende landtongen, zoals Lizard Point, de Isle of Wight, Beachy Head, enzovoort.
Een mooie zeilreis langs de Engelse Zuidkust.
Klik hier voor meer informatie.

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
DR01 Nederland - Bretagne 13-10-2021 tot 19-10-2021
Rondje Atlantic – de uitdaging van elke zeezeiler
7 € 895 Ja info
DR02 Van Brest naar Lissabon 21-10-2021 tot 28-10-2021
Rondje Atlantic – de uitdaging van elke zeezeiler
8 € 1195 Ja info
DR03 (Portugal - Canarische Eilanden) 01-11-2021 tot 10-11-2021
Portugal – Canarische Eilanden
10 € 1295 Ja info
LP1 Gran Canaria Experience 20-11-2021 tot 27-11-2021
Gran Canaria Experience
8 € 975 Ja info
LP1 Gran Canaria Experience 28-11-2021 tot 05-12-2021
Gran Canaria Experience
8 € 975 Ja info
LP1 Gran Canaria Experience 06-12-2021 tot 13-12-2021
Gran Canaria Experience
8 € 975 Ja info
ARC Van Las Palmas naar St. Lucia 09-01-2022 tot 09-02-2022
Atlantic Rally for Cruisers (ARC) / Oceaanoversteek
32 € 2400 Ja info
DR05 (St. Lucia - St. Maarten) 19-02-2022 tot 25-02-2022
St. Lucia – St. Maarten
7 € 1095 Ja info
HR06 28-02-2022 tot 07-03-2022
Heineken Regatta
8 € 1295 Ja info
DR07 St. Maarten Experience 11-03-2022 tot 18-03-2022
Sint Maarten Experience
8 € 1095 Ja info
DR08 Sint Maarten Experience 20-03-2022 tot 27-03-2022
Sint Maarten Experience
8 € 1095 Ja info
DR09 Sint Maarten Experience 30-03-2022 tot 06-04-2022
Sint Maarten Experience
8 € 1095 Ja info
DR10 Caribbean - Azoren 16-04-2022 tot 07-05-2022
Caribbean – Engeland Oceaanreis
22 € 1.995 Ja info
DR11 Azoren - Engeland 09-05-2022 tot 20-05-2022
Caribbean – Engeland Oceaanreis
12 Ja info
DR12 Engeland - Nederland 22-05-2022 tot 27-05-2022
Zuid-Engeland – Nederland
6 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog