Azoren Sailing Experience 2022 Vaar mee met de Bavaria 50

Azoren

De Azoren zijn gelegen in het midden van de immens blauwe Atlantische Oceaan. Een gebied met een ongekende schoonheid dat klaar is om ontdekt te worden per zeiljacht. Want tussen de eilanden beleef je de oceaandeining en de natuur is overweldigend met vulkaankraters (niet actief meer), kraterwanden, lava en een rijk zeedierleven. Dolfijnen springen om je boot en wellicht maak je de foto van je leven: een opspringende walvis. Negen eilanden in de oceaan, negen kleine werelden, die zo verschillend zijn maar toch zo veel gemeen hebben, zoals bijvoorbeeld de hartelijke bevolking.
De Azoren zijn uitermate geschikt voor zeilers, natuurliefhebbers, wandelaars en natuurfotografen. Daarom zijn de zeilreizen een combinatie van verblijf op het water, zeilen en verkenning van de eilanden. Voor deze fantastische island-hopping is wel enige zeilervaring vereist, want de zeildagen zij iets langer.

Welkom op de Azoren!

In de zomer van 2022 bieden wij verschillende reizen aan, te weten:
1. Sailing Experience rond de centrale Azoren;
Vanaf het eiland Terceira, via São Jorge, Faial en Pico terug naar Terceira van 15/06 tot 25/06;
2. Sailing Experience rond de centrale en noordelijke Azoren;
Vanaf Terceira, via Graciosa, Sao Jorge naar Flores (2x nacht doorzeilen), Faial, Pico en Terceira van 26/06 tot 9/07;
3. Sailing Experience rond de centrale Azoren;
Vanaf Terceira, via Graciosa, Sao Jorge, Pico naar Faial van 10/7 tot 20/7;
4. Sailing Experience centrale en zuidelijke Azoren;
Vanaf Faial, via Sao Jorge, Graciosa, Terceira naar São Miguel (nacht doorzeilen) van 21/7 tot 29/7;

Met welk zeiljacht wordt gevaren?

Deze reizen worden uitgevoerd door een speciaal voor zeezeilen uitgeruste Bavaria 50 met 4x tweepersoons gastenhutten en een hut in het voorschip voor de bemanning. Een zeiljacht met veel ruimte, zowel onder- als bovendeks.

Hoe kom je op de Azoren?

Vliegtickets kun je vanaf Amsterdam (AMS) boeken bij:
TAP Air Portugal, KLM, SATA, Easyjet.
Vanaf Eindhoven (EIN) kun je vliegen met Transavia en Ryan Air
Vanaf Brussel (BRU) boek je vliegtickets bij TAP Air Portugal, Brussels Airlines en Ryan Air.
En kom je er niet uit? Bel dan even en dan helpen wij je de beste verbinding te vinden.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De boordkas bestaat uit het eten en drinken aan boord, de brandstofkosten, havengeld, schoonmaak, beddengoed/linnenpakket. De schipper is naar goed gebruik vrij van de boordkas. Het bedrag varieert per reis, maar komt neer op ongeveer € 35,- p.p.p.d. aan boord te voldoen.
  • Meerprijs éénpersoons gebruik van een tweepersoons hut is 150%.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Z02-22: Sailing Experience Azoren 26-06-2022 tot 09-07-2022
13 Vol info
Z03-22: Sailing Experience Azoren 10-07-2022 tot 20-07-2022
10 Vol info
Z04-22: Sailing Experience Azoren 21-07-2022 tot 29-07-2022
8 Vol info
Z05-22: Oceaanoversteek Azoren - Spanje 30-07-2022 tot 11-08-2022
13 € 1.529 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog