Azoren Sailing Experience

De Azoren Sailing Experience

De Azoren Sailing Experience laat je in 10 dagen met de Azoren kennismaken. Als zeiler/ster beleef je deze eilanden, gelegen in het midden van de immens blauwe Atlantische Oceaan, optimaal.
De natuur is overweldigend met vulkaankraters (niet actief meer), kraterwanden, lava en een rijk zeedierleven. Dolfijnen springen om de boot en wellicht maak je de foto van je leven van een opspringende walvis.
Deze zeilreis is uitermate geschikt voor zeilers, natuurliefhebbers, wandelaars en natuurfotografen. Een combinatie van verblijf op het water, zeilen en verkenning van de eilanden. Voor deze fantastische island-hopping is wel enige zeilervaring vereist, want je zeilt min of meer op de Atlantische Oceaan.
Welkom op de Azoren!

Hoe kom je op de Azoren?

Vliegtickets kun je vanaf Amsterdam (AMS) boeken bij:
TAP Air Portugal, KLM, SATA, Easyjet.
Vanaf Eindhoven (EIN) kun je vliegen met Transavia en Ryan Air
Vanaf Brussel (BRU) boek je vliegtickets bij TAP Air Portugal, Brussels Airlines en Ryan Air.
En kom je er niet uit? Bel dan even en dan helpen wij je de beste verbinding te vinden.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De boordkas bestaat uit het eten en drinken aan boord, de brandstofkosten, havengeld, schoonmaak, beddengoed/linnenpakket. De schipper is naar goed gebruik vrij van de boordkas. Het bedrag varieert per reis, maar komt neer op ongeveer € 35,- p.p.p.d. aan boord te voldoen.
  • Meerprijs éénpersoons gebruik van een tweepersoons hut is 150%.
Dag 1:
Aankomst op het vliegveld van Terceira. Met de taxi kun je naar het vier kilometer verderop gelegen Praia da Vitoria. Hier ligt de Artemis op je te wachten in de jachthaven of voor anker in de baai. De baai is omgeven door stranden waar je heerlijk kunt ontspannen na de reis.
Dag 2:
De eerste dag staat in het teken van de boot leren kennen. Een korte tocht (13 Nm) van Praia da Vitoria naar de voormalige Portugese hoofdstad Angra do Heroismo. Het centrum van Angra is uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Volgens velen is dit de mooiste stad van de Azoren. Je kunt Angra goed te voet verkennen met een volgende stadstour. Om in de nautische sfeer te blijven kunnen we ‘s avonds gaan eten bij restaurant Captain’s Table. Dit restaurant wordt gerund door een voormalige wereldzeiler die op zijn boot woont in de haven van Angra. Na enkele jaren koken op zijn boot heeft de kok nu een volwaardig restaurant op de wal.
Dag 3:
Oversteek naar Pico (54Nm). Een mooie tocht waar de kans op het tegenkomen van dolfijnen en walvissen zeer reëel is.
Dag 4:
Voor de sportievelingen onder ons staat een beklimming van de berg Pico op het programma . In de haven zijn de sporen van de vroegere walvisjacht nog zichtbaar. De traditionele zeilboten worden nog steeds fanatiek gebruikt voor roei- en zeilwedstrijden. Als je niet genoeg kunt krijgen van walvissen spotten , dan zijn hier diverse mogelijkheden om er met een snelle RIB op uit te gaan. Je kunt ook een tour over het eiland doen om bekend te raken met de fantastische witte wijnen van Pico.
Dag 5:
Oversteek naar Faial (21Nm). Een korte tocht langs de prachtige zuidkust van Pico. De diepte neemt hier snel toe tot 1000 meter waardoor het een favoriet jaaggebied is van potvissen. Na de oversteek van het kanaal tussen Pico en Faial kom je aan in de wereldberoemde baai van Horta. De Marina wordt ook wel de grootste openluchtkunstgalerij ter wereld genoemd in verband met alle muurschilderingen die zeilers er achterlaten. Ontspannen kan op loopafstand van de haven bij het strand van Porto Pim met het naastgelegen walvisjachtmuseum. Met de taxi kun je naar de andere kant van het eiland waar bij Capelinhos in 1957 de laatste vulkaanuitbarsting heeft plaatsgevonden. En natuurlijk is Horta de plaats waar het wereldberoemde café Peter Sport is gelegen. Dit meer dan 100 jaar oude café is bezocht door alle zeilhelden van de afgelopen eeuw en geldt nu nog als vaste pleisterplaats voor oceaanzeilers.
Dag 6:
Oversteek naar São Jorge (22Nm). Een mooie tocht met uitzicht op de vulkaan van Pico. De aankomst is in het plaatsje Velas. Vanuit Velas is het mogelijk om met de taxi naar een van de mooiste natuurlijke baden van de Azoren te gaan, Simão Dias . In de kliffen rondom de baai van Velas nestelt een van de grootste Kuhls Pijlstormvogelkolonies van de Azoren. Deze vogels staan bekend om de grappige geluiden die ze maken en het is een bijzondere ervaring om honderden vogels tegelijk een concert te horen geven.
Dag 7:
Wandelen is, net als op alle eilanden van de Azoren, zeer goed mogelijk op São Jorge. Op São Jorge komen veel “faja’s” voor. Dit zijn stukjes aan zee gelegen vlak land omgeven door steile kliffen . De PR01 wandeling gaat langs twee van de mooiste faja’s die alleen te voet of met een quad bereikbaar zijn. Onderweg passeer je een waterval.
Dag 8:
De oversteek naar Graciosa (35Nm) voert langs de westpunt van São Jorge. Het eiland São Jorge lijkt van een afstandje op een slapende draak met de kop richting het westen. Het eiland Graciosa deed de vroegere zeilers denken aan een liggende vrouw, vandaar de naam. De haven van Graciosa is een kleine traditionele vissershaven. Het eiland wordt niet door veel zeilboten aangedaan, reken daarom op een hartelijke ontvangst door de bewoners.
Dag 9:
De laatste oversteek, naar Terceira (49Nm), is tevens de langste tocht. Nog een keer lekker mijlen maken over de Atlantische Oceaan. Eventueel is er de mogelijkheid om gedurende de nacht te zeilen en overdag het eiland Graciosa te verkennen. Slapen kan altijd in het vliegtuig nog. We eindigen de vakantie waar we begonnen zijn, in Praia da Vitoria.
Dag 10:
Dit is helaas het einde van jullie fantastische reis. Afscheid nemen en op weg naar het vliegveld.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog