Barcelona – Ibiza sailing experience 15 dagen Vaar mee met de Beneteau Océanis 43

Unieke 15-daagse zeilvakantie van Barcelona naar Ibiza en terug. We zeilen langs de Costa Barcelona en de Costa Dorada. De Costa Dorada ligt in Catalonië waar er Catalaans wordt gesproken. In het Catalaans betekent Costa Daurada letterlijk “gouden kust”, in het Spaans is het Costa Dorada. In beide talen is de kust evenwel 216 kilometer lang en bestrijkt het de provincie Barcelona en Tarragona. Het ‘eindpunt’ is de delta van de rivier Ebro.

De kust is vrij gevarieerd. Er zijn prachtige stranden en indrukwekkende rotspartijen. Ten noorden van de stad Tarragona begint de Costa Dorada. Het loopt langs Alou, Camprils en L’Ampolla. Dit zijn typische toeristische badplaatsen. Tussen deze badplaatsen zijn aan de Costa Dorada ook rustiger stukken strand.
Deze zeilvakantie is een afwisseling van korte dagtochten, maar ook langere en uitdagende zeiltochten. Op de terugweg zeilen we zelfs een hele nacht door.

Vanuit onze basis in Barcelona starten we deze mooie zeilvakanties naar het Zuiden langs de Spaanse kust. Barcelona is zeer centraal gelegen en dagelijks aan te vliegen.

We bezoeken onder meer schitterende steden als Taragona, Valencia en maken de oversteek naar Ibiza.

Op de terugweg steken we in één keer over van dit vakantie-eiland naar Barcelona (ca. 150NM). Daarom is deze reis meer geschikt voor de redelijk ervaren zeiler, want op de terugweg zal ’s nachts worden doorgevaren en moet worden wacht gelopen. Wel een enorme uitdaging ter afsluiting van een fantastische zeilvakantie!
Er zijn meerdere mogelijkheden. Informeer daarom op ons kantoor.

Belangrijk om te weten

  • Bootprijs is exclusief de reis naar en van de boot, de boordkas en de boekingskosten/bijdrage Garantiefonds
  • De boordkas bestaat uit het eten en drinken aan boord, brandstofkosten, havengeld, schoonmaak (€ 100,-), beddengoed/linnenpakket (€ 20,- p.p.) De schipper is naar goed gebruik vrij van de boordkas. Reken op een bedrag van ca. € 200,- p.p.p.w.
  • Meerprijs éénpersoons gebruik van een tweepersoons hut is 175%.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog