Meezeilen Zuid – Bretagne tot Vannes Vaar mee met de Ovni 435, Grey Goose

Zuid Bretagne

Een zeilvakantie op een zeiljacht met schipperZuid-Bretagne langs het zuidelijke Bretagne is naar verluidt nóg mooier dan Noord-Bretagne. Net zo interessant en iets meer toerisme. Meezeilen in Zuid-Bretagne en de Golf van Morbihan zijn goed voor onvergetelijke momenten. Vanuit Brest bezoeken we Camaret sur Mer, Douarnenez, Audierne en zeilen we rustig oostwaarts om zoveel mogelijk eilandjes zien op weg naar Vannes. Wat een sfeer! Tussen de verder uitsluitend Franse vlaggen wappert trots onze Nederlandse vlag. Tijdens het meezeilen Bretagne vinden we onderweg terrasjes, gezellig vol en overal wordt muziek gemaakt of gespeeld door de zeilers.
Wil jij ook een echte ‘zeil-experience’ beleven? Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

Reisbeschrijving

We vertrekken vanuit Brest of Camaret sur Mer naar Douarnenez en vervolgens naar Audierne.

Belangrijk om te weten

  • Naar Brest kun je op verschillende manieren reizen. Per vliegtuig naar Brest (BES), Rennes (RNS) of Nantes (NTE). Wij helpen je graag met het uitzoeken van de beste reismogelijkheden.
  • Terug van Vannes zijn de reismogelijkheden legio. Bel ons even voor het beste reisadvies.
http://vertrek%20uit%20Brest
Dag 1:
Brest is ons startpunt om de Zuid- kust van Bretagne te verkennen. Hier stappen we op, gaan boot verkennen en kennismaken met de andere opvarenden. Na het inschepen en de voorbereidingen vertrekken we richting Douarneznez. Een zeiltocht van 22 mijl vanaf de rade de Brest naar Baai van Douarneznez. Onderweg maken we kennis met de schoonheid van de grillige kustlijn van Bretagne. De oude vissershaven van Douarneznez is een mooie eerste bestemming.
http://Douarnenez
Dag 2:
De zeiltocht van Brest naar Douarnenez (22NM) voert je door een gevarieerd landschap. Van prachtige stranden en hoge kliffen en feeërieke baaien. Je passeert o.m. Camaret sur Mer op het schiereiland Crozon en aan het einde van de middag naderen we Douarnenez.. Een stad war we kunnen kiezen uit 4 verschillende havens.
http://kust%20Bretagne
Dag 3:
Van Dournenez naar Audierne (28NM) langs de eindeloze kustlijn met duizend gezichten. Van Douarneznez naar Audierne moeten we door de Raz de Sein. Deze kaap kan een behoorlijke uitdaging zijn als het tij tegen de windrichting inloopt. De passage wordt hier grotendeels door bepaald maar dan zijn we wel aangekomen op de zuidkust van Bretagne en onze bestemming Audierne. We varen hier een stukje de ondiepe rivier op om een mooi plekje te bemachtigen in dit leuke stadje
http://Glénan%20archipel
Dag 4:
Audierne - Glénan ( 32NM) Vandaag gaan wij op weg naar de Archipel des Glenans. Deze onbewoonde eilandjes zijn de thuishaven van een van de beroemdste zeilscholen van Frankrijk. Tussen de goudgele stranden en het heldere water wanen wij ons hier in de tropen. Omdat er geen haven is zullen we hier ankeren met een fantastisch uitzicht op de zonsondergang. Zeven eilandjes rond een binnenzee met kristalhelder water en witte zandstranden … Nee, je bent niet op de Canarische eilanden maar in Bretagne! Deze archipel bij Concarneau heeft heel veel weg van het paradijselijke landschap van een tropisch land. Een droom die werkelijkheid blijkt.
Dag 5:
Van Les Glenans zeilen we verder naar ile de Groix. Net als de andere dagen bestaat ook vandaag een goede kans dat we dolfijnen zullen ontmoeten. Het eiland Groix combineert z,n grillige kust met prachtige zandstranden. Het is niet voor niets een populaire vakantie bestemming bij de Fransen. In Port Tudy zoeken wij een mooi plekje voor de Goose om het eiland te bezoeken waar de volgende dag ook zullen doorbrengen zodat er ruim de tijd is om alle bezienswaardigheden te bezoeken of eens flink de benen te strekken bij een wandeling misschien wel richting het strand. Op Isle de Croix in het dorp met lage huizen of in een baai met helder water zul je ongetwijfeld het spreekwoord kunnen bevestigen: “Qui voit Groix, voit sa joie” (Wie Groix ontdekt vindt zijn geluk)
Dag 6:
Groix - Belle Île (23NM) Van het ene mooie eiland Île de Croix naar het andere Belle Île. Kan het nog mooier? Geen plek doet haar naam meer eer aan dan Belle-île, wat letterlijk “mooi eiland” betekent. Het is een aanbevelingswaardige vakantiebestemming en zeker de moeite waard om er meerdere dagen door te brengen. Gelegen tussen rustige stranden en spectaculaire kliffen, bonte havens en groene landschappen, biedt het eiland een weelderig mozaïek aan landschappen.
Dag 7:
Belle Île - Vannes (26NM) Op deze laatste vaardag gaan we weer naar het vasteland van Bretagne en wel naar één van de mooiste steden in dat gebied Vannes. Een zeer veelzijdige stad! De hoofdstad van de Morbihan. Jachthaven, vestingstad, middeleeuwse stad, stad van kunst en historie …Van de kaden, omzoomd door bomen, tot de huizen uit de 15e eeuw, alles herinnert aan het goede leven. Kom deel uitmaken van deze sfeer!
Dag 8:
Aan alles komt een eind. Ook aan deze mooie zeilreis. Vanuit Vannes kun je met de trein en ook met Flixbus weer naar Nederland en België reizen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
G04: Meezeilen Zuid Bretagne 06-07-2023 tot 13-07-2023
8 € 985 Ja Contact

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog