Bretonse kust en Normandië Vaar mee met de Bavaria 50

Het getij is de klok in dit bijzondere vaargebied rond de Kanaaleilanden en Bretagne. We zullen met stroom mee moeten varen en ook rekenen wanneer we de havens in en uit kunnen. Wind en getij bepalen dus onze exacte bestemming, maar we gaan ons best doen om een paar hoogtepunten aan te doen, zoals het eilandje Sark voor een mooie wandeling. De sfeervolle vestingstad St. Malo en als het weer meewerkt kunnen we zelfs ankeren bij de Iles de Chausey. Natuurlijk staat het grotere, maar zeker ook mooie eiland Jersey ook op het programma (onder voorbehoud i.v.m. Corona). Afhankelijk van de wind kunnen we misschien ankeren bij het mooie kasteel van Gorey. Er is ook de mogelijk om ergens een dag te blijven liggen voor een langere excursie aan wal.

Na of voor het zeilen is er ook tijd om te wandelen langs de kust of in de gezellige haventjes. Deze zeilvakantie is een mooie mix tussen de Franse en Britse cultuur. Met lekkere croissants bij het ontbijt en gezellige pubs in de avond. Bovendien relaxed zeilen langs prachtige natuur met spectaculair getij en ook tijd voor sightseeing. We eindigen in St. Helier op het eiland Jersey, waar we uit eten gaan bij een heerlijke pizzeria en ze zeilreis afsluiten (onder voorbehoud i.v.m. Corona).

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 10 en 35 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Belangrijk om te weten

  • Boordkas Bpds 240 p.p.
  • Opstappen Cherbourg en afstappen St. Malo
  • Indien mogelijk (i.v.m. de Corona maatregelen) bezoeken we ook de Engelse Kanaaleilanden

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog