Caribbean – Azoren Oceaanreis Vaar mee met de Bavaria 46 cruiser

Is het je droom de Atlantische Oceaan over te zeilen in een zeiljacht? Dat kan bij NautiSail op zeilreizen van de Caribbean naar Europa!
De hele oceaan oversteken van de Caribbean naar Europa. Of een gedeeltelijke oversteek naar de AZOREN.
Met Wachtlopen, navigeren, koken en actief zijn met de zeilvoering. Alle facetten van het zee(oceaan)zeilen komen aan de orde. Windstilte en een stevige bries wisselen elkaar af. De sterrenpracht is overweldigend, de golven indrukwekkend.
Daarom is onderstaande zeilreis voor jou wellicht dé uitdaging!

Caribbean – Azoren

In mei 2023 gaan we terug vanuit de Caribbean naar Europa! Vanaf Guadeloupe naar de Azoren. Ca. 2.500NM, dus ruim 3 weken oceaanzeilen op een zeiljacht met schipper en met enthousiaste meezeilers aan boord.
Afhankelijk van de heersende winden is de koers bij vertrek vrij noordelijk om later af te buigen naar het oosten. Als het weer daartoe noodzaakt kan een tussenstop op Bermuda gewenst zijn. Via de communicatieapparatuur aan boord houden we de weersystemen nauwgezet in de gaten. Naar de Azoren moet je proberen de onderkant van de overtrekkende depressies mee te nemen. Dan heb je de wind mee.
Kortom een heel interessante zeilreis, waar je veel moet navigeren en weerssystemen moet interpreteren. Maar verder is het bovenal genieten. Van de eindeloze oceaan, het zeeleven en de sterrenpracht.

Wie komt er aan boord?

Deze reis is een ideale mogelijkheid voor de wat ambitieuzere zeezeiler/ster. Er wordt een redelijke zeezeilervaring van je verwacht. Ook neem je enthousiast deel aan alle activiteiten aan boord. Van zeilvoering tot een maaltijd verzorgen, afwassen en de boel opruimen.
Bij aankomst op Guadeloupe ontmoet je aan boord de schipper/eigenaar en de andere opstappers. Eerst gaan we kennismaken met het schip en met elkaar. Dat doen we tot in details, want je moet ’s nachts op zee ook alle lijnen kunnen vinden. We onderzoeken de meteorologische omstandigheden voor de reis, bekijken de gangbare stromingen en dan bepalen we onze koers en noteren we de eerste waypoints.
Een echte uitdaging in Oceaanzeilen dus. Of zoals wereldzeilers het noemen “Blue Water Sailing” .

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
BR14, Caribbean – Azoren 10-05-2023 tot 31-05-2023
21 € 1.795 Ja (4) info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog