Caribbean – Nederland Oceaanreis Vaar mee met de Ocean Breeze

Is het je droom de Atlantische Oceaan over te zeilen in een zeiljacht? Dat kan bij NautiSail op zeilreizen van de Caribbean naar Europa!
De hele oceaan oversteken van Europa naar de Caribbean of terug. Of een gedeeltelijke oversteek naar de AZOREN, MADEIRA, CANARISCHE EILANDEN of de KAAPVERDISCHE EILANDEN?
10 Tot 24 dagen Oceaanzeilen met een professionele crew aan boord. Met Wachtlopen, navigeren, koken en actief zijn met de zeilvoering. Alle facetten van het zeezeilen komen aan de orde. Windstilte en een stevige bries wisselen elkaar af. De sterrenpracht is overweldigend, de golven indrukwekkend.
Daarom is onderstaande zeilreis voor jou wellicht dé uitdaging!

Caribbean – Azoren

Terug naar Europa! Dat kan op verschillende manieren. St. Maarten of Antigua zijn prima plaatsen om je zeiljacht voor te bereiden op de oceaanoversteek. In één keer de afstand overbruggen levert geheid muiterij op onder de bemanning. Een tussenstop op de Azoren is derhalve sterk aan te bevelen. Afhankelijk van de heersende winden is de koers bij vertrek vrij noordelijk om later af te buigen naar het oosten. De afstand is ca. 2.500NM, hetgeen toch gauw drie weken in beslag neemt. Een tussenstop op Bermuda kan nodig zijn als de wind lang in de noordoost blijft zitten. Vanaf Bermuda naar de Azoren moet je proberen de onderkant van de overtrekkende depressies mee te nemen.
Kortom een heel interessante zeilreis, waar je veel moet navigeren en weerssystemen moet interpreteren.

Azoren – Nederland

Een zeilreis van de Azoren naar Nederland is zeker een uitdaging! Ca. 1.225 zeemijlen op een zeiljacht met schipper op de Oceaan zeilen.
Een ideale mogelijkheid voor de wat ambitieuzere zeiler/ster. Daarom wordt voor deze reis een redelijke zeilervaring verwacht.

Bij aankomst op de Azoren ontmoet je aan boord de ervaren schipper/instructeur en de andere bemanningsleden. Eerst gaan we kennismaken met het schip en met elkaar. Dat doen we tot in details, want je moet ’s nachts op zee ook alle lijnen kunnen vinden. We onderzoeken de meteorologische omstandigheden voor de reis, bekijken de gangbare stromingen, dan bepalen we onze koers en noteren we de eerste waypoints.
Een echte uitdaging in Oceaanzeilen dus. Of zoals wereldzeilers het noemen “Blue Water Sailing” .

De plaats van vertrek is Horta op het eiland Faial, gemakkelijk te bereiken met TAP Air Portugal en we koersen af op Falmouth in Engeland.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
BR11, St. Maarten – Azoren 09-04-2023 tot 02-05-2023
24 € 1995 Ja info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog