Costa Brava sailing experience (8 dgn v.a. Barcelona) Vaar mee met de Beneteau Océanis 43

De Costa Brava Sailing Experience voert je langs de wilde en romantische Costa Brava. De Costa Brava is een lust voor het oog. Ruige rotsen, kleine bossen met pijnbomen en acacia’s en de typische mediterrane vegetatie. Steile hellingen en verlaten baaien, die gemakkelijker te bereiken zijn per schip dan met de auto. Mooie vissersdorpjes, zandstranden, kristalhelder water, een kleurrijke onderwaterwereld en culinaire heerlijkheden aan de wal.

De wilde kust begint al ten noorden van Barcelona en loopt bijna helemaal door naar de voet van de Pyreneeën nabij de Franse grens.
De Spaanse Oostkust is een top zeilbestemming met 3 nationale parken, meer dan 200 kilometer kustlijn en 17 jachthavens. Vissersdorpjes en mondaine kustplaatsen wisselen elkaar af. Aan de voet van de Pyreneeën geniet u van de talloze, tussen riffen verborgen ‘calas’. Vergeet u niet Cadaqués en het Nationaal Park Cabo de Creus te bezoeken. Of, zuidelijk richting Barcelona, de Maresme kust met haar lange, witte zandstranden.

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië leent zich uitstekend als startpunt voor een zeilvakantie aan de Costa Brava.
Op zee zwerft u van baai naar baai en bezoekt u vissersdorpen zoals Tamariu en Estartit. Aan wal wordt de zeeman geconfronteerd met twee keuzes: of de voetsporen van Dali volgen – met musea in Figueres en de beroemde Cadaques – of genieten van de culinaire hoogtepunten: Ferran Adrià, de uitvinder van de beroemde moleculaire keuken, runt zijn restaurant El Bulli vlakbij Rosas.

Afgezien van de vele baaien, zijn ook jachthavens bijna overal aan te lopen – van Palamós (met zelfs twee jachthavens) tot de noordelijke jachthavens Llafranc, Aiguablava, L’Estartit, L’Escala, Empuriabrava, Santa Margarida, Roses, Port de la Selva, Llançà, Colera en Portbou.

Zeilervaring

Zeilervaring is niet noodzakelijk, sportieve instelling wel. Uiteraard kun je genieten van zon, zee en strand. Je kunt als groep en als single boeken voor een week, maar in overleg en in afwijking van het programma ook voor 10 of 12 dagen.
Wij varen met zeiljachten met schipper.

Belangrijk om te weten

  • Bootprijs is exclusief de reis naar en van de boot, de boordkas en de boekingskosten/bijdrage Garantiefonds;
  • De boordkas bestaat uit het eten en drinken aan boord, brandstofkosten, havengeld, schoonmaak (€ 100,-), beddengoed/linnenpakket (€ 20,- p.p.) De schipper is naar goed gebruik vrij van de boordkas. Reken op een bedrag van ca. € 200,- p.p.p.w.
  • Meerprijs éénpersoons gebruik van een tweepersoons hut is 175%.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog