Oostzee zeilzwerftocht Vaar mee met de Noordkaper 52

Meezeilen in de Oostzee Denemarken

In de Oostzee organiseren we een echte zeilzwerftocht rond de eilanden in Denemarken. Comfortabel op ons stoere zeilschip ViaMaris.
Vanuit Kappeln, sfeervol gelegen aan het riviertje de Schlei, vinden 1- en 2-weekse zeilreizen plaats. Kappeln is een geschikt startpunt voor een Oostzee zeilavontuur. Vanuit Nederland is het ca. 560 km met de auto. Parkeer de auto naast het schip en gooi je plunjebaal aan boord.
Na kennismaking kunnen we, afhankelijk van wanneer u arriveert, vertrekken voor de Oostzee zeilzwerftocht van 1 of 2 weken.

Zeilzwerftocht

We zeilen rond het eiland Funen. Daarmee passeren we verschillende eilanden. Elk met een eigen karakter, sfeervol en met een vriendelijke bevolking. Aan de Noordkant bezoeken we het eilandje AEbelo. De naam betekent appeleiland. Het is een klein eilandje, slechts 30 mtr hoog en altijd bewoond geweest door de vuurtorenwachter. Er lopen veel herten rond en zeker de wandeling waard. Bovenin Funen is zoeken we een ligplaats in de baai van Korshavn. Een mooie ankerplaats met aaneen gesloten baaitjes. Vanaf daar gaat de tocht rechtsom Funen en zie je in de verte reeds de enorme brug over de Grote Belt. Nyborg Kerteminde passerend zeilen we langs Langeland naar de Liefelijke baai van Troense waar het Valdemar slot aan het water ligt.
Eveneens het eiland Als kent zijn mooie plekken. Dyvig aanvarend gaan we voorzichtig een smal en ondiep geultje door om vervolgens in het baaitje aan te komen wat ons geheel afsluit van de zee.
Sonderborg ,Svendborg en Faborg hebben gezellige winkelstraatjes en Vergeet het Deense ijs niet! Alle smaken voorhanden.De Deense plaatsen met Borg aan het eind hebben vaak een slot met mooie tuinen.
Elke dag wordt er een stuk gezeild, maar er blijft tijd genoeg over om de prachtige Deense eilanden te verkennen.
De zeilzwerftocht is geschikt voor singles, stellen en gezinnen (tot max. 5 pers.)

Het vaarschema is gebaseerd op 1-weekse reizen, maar langere reizen naar een groter gebied, bijvoorbeeld naar Kopenhagen, zijn mogelijk.

Zeilschip

We varen met een Noordkaper 52. Een robuust en zeer zeewaardig zeilschip van ruim 15 meter lengte. De schipper en tevens eigenaar van het schip neemt maximaal 4 personen mee (gezinnen tot 5).

Belangrijk om te weten

  • 1- en 2- weekse reizen zijn mogelijk; aanpassingen aan data vaarschema zijn mogelijk; Prijs 2 wkn is 1,75 x prijs 1 week
  • De bootprijs is exclusief de boordkas en boekingskosten (1x € 20,-)
  • Vanuit de boordkas worden de boodschappen voor aan boord betaald, zoals daar zijn het eten en drinken voor aan boord, de brandstofkosten en de kosten voor de schoonmaak/wasserette
  • Beddengoed en handdoeken zijn aan boord. Badlakens zelf meebrengen.
Dag 1:
Aankomst in Kappeln en ontvangst op de boot. Op deze eerste dag heb je de gelegenheid om de boot en schipper te leren kennen en Kappeln te verkennen.
Dag 2:
Afhankelijk van de weersvoorspellingen zeilen we van Kappeln naar Sonderborg, ongeveer 20 zeemijlen. Of meer Oost naar het prachtige eiland AEro met het pittoreske stadje Ae Roskobing. Dat is ook ongeveer 20 zeemijlen.
Dag 3:
Na het ontbijt zetten we zeil naar Svendborg, een voor Deense begrippen grote plaats . Ook hier weer mooie straatjes en de Denen zijn trots op hun tuinen met prachtige stokrozen die we steeds weer tegen komen.
Dag 4:
We zeilen onder de brug door en vervolgen onze reis naar Faborg. Een beschutte ankerplek geeft ons een mooi zicht op dit gezellige stadje waar je aan de kade heerlijke mosselen en gerookte zalm op z'n Deens kunt genieten. Het water is helder en het zwemwater van top kwaliteit.
Dag 5:
We zeilen de Lille Belt op boven het eiland Als en gaan om de hoek naar het piep kleine plaatsje Dyvig. De ingang van de "Vig" is smal, maar eenmaal binnen lijkt de zee ver weg door de beslotenheid van dit liefelijke baaitje. Op veel plekken in Denemarken zijn BBQ plaatsen direct bij de jachthaven. De Denen zijn echte buitenmensen. En dat is aan alles te merken.
Dag 6:
We draaien het anker scheep en zeilen via prachtige oevers langs Augustenborg, richting Sonderborg. Als we op dag 1 of 2 gekozen hebben voor AEro dan stoppen we hier nadat we door de brug zijn en meren af aan de kade nabij het Sonderborg slot. Sonderborg heeft alles te bieden aan mooie winkels en een wandeltocht rond het slot.
Dag 7:
Voor de 1-weekse reis is dit al weer onze laatste zeildag. We gaan naar het zuiden, naar de ingang van de rivier de Schlei, waarna we weer in Kappeln aankomen. We nemen afscheid van elkaar met een etentje in een restaurant in Kappeln.
Dag 8:
's Morgens stap je af van de boot, de bagage naar de auto en weer terug naar Nederland of België.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Noordkaper 52

We hebben een super vakantie gehad, mede te danken aan Gerhard Disselhorst. Hij wist ons met de Noordkaper 52 de mooiste plekjes rondom Corfu te...

We hebben een super vakantie gehad, mede te danken aan Gerhard Disselhorst. Hij wist ons met de Noordkaper 52 de mooiste plekjes rondom Corfu te laten zien, bovendien een aangenaam persoon om mee te zeilen.

Dorine
(16-07-2017 t/m )
We hebben enorm genoten van de reis. Natuurlijk vonden we het wel een beetje eng om zoveel dagen op een boot te zitten met een...

We hebben enorm genoten van de reis. Natuurlijk vonden we het wel een beetje eng om zoveel dagen op een boot te zitten met een man die we nog nooit gezien hadden maar het klikte heel goed met Gerhard. We hebben een hele mooie tocht gemaakt. Alles wat we wilden doen (en dat liep nogal uiteen) hebben we gedaan. Jules van 4 heeft zich 12 dagen op een piratenboot gewaand. Lola van 14 had gelukkig 4g en heeft prima kunnen shoppen in de kleine stadjes die we hebben aangedaan. Voor ons was het heerlijk rustig een verademing om de drukte van het land weer te kunnen verruilen voor de stilte op de boot. We zouden er wel aan kunnen wennen…

Iris
( t/m )
Mijn eerste echte zeilervaring, maar wat was het geweldig! Noordkaper 52 is een prachtig schip waar een nog mooier verhaal achter schuilt. De schipper heeft...

Mijn eerste echte zeilervaring, maar wat was het geweldig! Noordkaper 52 is een prachtig schip waar een nog mooier verhaal achter schuilt. De schipper heeft veel geduld en ook veel humor, waardoor ik veel geleerd heb over zeilen. Het was inspirerend, goed geregeld, een geweldige omgeving en lekker weer! Zolang iedereen aan boord de interesse in het zeilen deelt en kan ontspannen op het water (ook als je soms amper vooruit gaat), maakt het niet uit hoe oud je bent en met wie je op het schip zit. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar en kan ik het zeker aanraden! Groetjes, Sigrid

Sigrid
( t/m )
Om eens heel iets anders te plannen voor de zomervakantie van 2018 opperde mijn vrouw Anneke het plan om eens heel iets anders te gaan...

Om eens heel iets anders te plannen voor de zomervakantie van 2018 opperde mijn vrouw Anneke het plan om eens heel iets anders te gaan doen dan we gewend waren.
Een zeilvakantie in Griekenland leek haar wel wat! In eerst instantie moest ik wel aan het idee wennen, maar na ons verder te hebben geïnformeerd via de website “meezeilen in Griekenland” was ik “om ” en werd het besluit genomen om er voor te gaan.
Via de uitgebreide site van www.nautisail.nl van Ben Roos hebben we gezocht naar de voor ons meest leuk te varen route t.w. de Noord route in het vaargebied de Dodekanesos, Waarom? Op deze route ligt ook het eiland Patmos dat wij allebei graag wilde bezoeken i.v.m. het daar gebouwde Monastery of St John.
Deze trip van een week werd door Nautisail aangeboden met het zeilschip de Noordkaper 52 met als schipper Gerhard Disselhorst.
We zijn Gerard en Linda dankbaar voor hun niet aflatende zorg tijdens deze geweldige zeilweek.
Ze hebben ons mooie plekken, mooie baaien en leuke restaurantjes op de eilanden laten zien.
Lange avonden aan boord met sterke verhalen en mooie gesprekken hebben deze vakantie voor ons onvergetelijk gemaakt.
Gerard en Linda nogmaals hartelijk dankt voor de vriendschap.
Jan en Anneke

Jan & Anneke
(16-06-2018 t/m )
Een weekje zeilen in Griekenland met zn vieren aan boord bij de Noordkaper 52 met schipper Gehrard. Het was heerlijk. Genoten van de Griekse zon,...

Een weekje zeilen in Griekenland met zn vieren aan boord bij de Noordkaper 52 met schipper Gehrard.
Het was heerlijk. Genoten van de Griekse zon, eten en de eilanden. Ondanks het feit dat wij het schip voor 4 volwassenen wat klein vonden hebben we een fantastische reis gehad. Heel relaxed. We overwegen zeker nogmaals een dergelijke trip te maken! Dank Ben voor het advies en Gehrard voor de fijne reis.

Nicole, Frank, Hidde, Bengt
(25-08-2018 t/m 02-09-2018)
Ik heb een fijne zeilvakantie gehad op de Noordkaper 52. Binnen de (wind)mogelijkheden was er veel ruimte voor eigen invulling van wensen.

Ik heb een fijne zeilvakantie gehad op de Noordkaper 52. Binnen de (wind)mogelijkheden was er veel ruimte voor eigen invulling van wensen.

Wil
(16-09-2018 t/m 30-09-2018)
Best wel leuk zeilen met Gerhard, heb veel geleerd over ankeren dit jaar, een aanrader!

Best wel leuk zeilen met Gerhard, heb veel geleerd over ankeren dit jaar, een aanrader!

Johnny
(05-08-2019 t/m 11-01-2019)
Frank en ik hebben genoten van onze zeilvakantie op de Noordkaper 52 als meezeilers. Dat we geen ervaring hadden was geen enkel probleem. Gerhard en...

Frank en ik hebben genoten van onze zeilvakantie op de Noordkaper 52 als meezeilers. Dat we geen ervaring hadden was geen enkel probleem.
Gerhard en Linda hebben ons prima begeleid en prachtige plekken laten zien. De Noordkaper 52 is een heel ruim, stabiel schip. Je voelt je er veilig op. Ook omdat Gerhard een doorwinterde zeiler is. Het was mijn droom om ooit te zeilen in Griekenland en dankzij Gerhard en Linda is deze droom uitgekomen. We hebben: gezeild, veel eilanden gezien, dolfijnen kwamen ons even vergezellen, gelezen, gedoucht op de boot, gekookt in het ruime kombuis, gaan eten in typische Griekse restaurantjes, gedanst op de boot en zelfs hierop ook gebarbecued. Bedankt, Gerhard en Linda! Het was nog beter dan gedroomd.

Ida & Frank
(06-06-2019 t/m 13-06-2019)
Bjorn en ik hebben een super vakantie op de Via Maris gehad. Gerard was een fantastisch leuke schipper. Verwachtingen hadden we weinig aangezien we niet...

Bjorn en ik hebben een super vakantie op de Via Maris gehad.
Gerard was een fantastisch leuke schipper. Verwachtingen hadden we weinig aangezien we niet wisten wat zeilen zou betekenen. Maar na een dag zeeziek en 6 mooie andere dagen hebben we veel mooie herinneringen. Wellicht tot volgend jaar.

Ronald & Bjorn
(06-09-2019 t/m 16-09-2019)
Hoi Ben, Thanx! Het was een hele mooie reis en ervaring. We hebben het echt heerlijk gehad. Gerhard heeft mijn zoon absoluut tevreden kunnen stellen...

Hoi Ben,

Thanx! Het was een hele mooie reis en ervaring. We hebben het echt heerlijk gehad. Gerhard heeft mijn zoon absoluut tevreden kunnen stellen met zijn leergierigheid. Evan heeft heel veel geleerd en vooral een fantastische tijd gehad!
Reizen in coronatijd

Op de luchthaven van Dusseldorf dragen veel mensen een mondkapje. Bij de douane, gaf de douanier aan dat ik mijn mondkapje goed op moest doen. Er staan overal instructies op de luchthaven zoals anderhalve meter afstand houden etc. We moesten een extra formulier invullen om Griekenland binnen te komen. Gelukkig had Ben ons hierop geattendeerd. Dat formulier werd voor het boarden gecheckt. Aan boord zijn mondkapjes verplicht. Hier werd echter niemand streng op aangesproken. Iedere passagier had een mondkapje. Was het kapje even te benauwend? Je kan het gewoon even afdoen of naar beneden doen. De goede filters die in het vliegtuig aanwezig zijn, filteren meer dan 99% van de virusdeeltjes. Ik vind reizen in het vliegtuig dus veiliger dan reizen in de trein of een bezoek aan de supermarkt. De aankomst op Kos ging prima. Even de QR-code van het formulier op mijn telefoon laten zien en we konden zo doorlopen. Dus geen test, die ze in Griekenland overigens alleen in de mond afnemen. Dankzij het coronavirus hebben wij de boot voor onszelf. Het is rustig in Griekenland. Frisse zeelucht doet wonderen. Gerhard is een fantastische schipper en gastheer. Ik had mij geen betere vakantie kunnen wensen.

Leanne & kinderen
(20-07-2020 t/m 03-08-2020)
We hadden een geweldige reis van Kos naar Sardinië. Fantastisch en betrouwbaar schip met goede zeileigenschappen. Leuke plekjes in Griekenland opgezocht, dankzij de grote ervaring...

We hadden een geweldige reis van Kos naar Sardinië. Fantastisch en betrouwbaar schip met goede zeileigenschappen.
Leuke plekjes in Griekenland opgezocht, dankzij de grote ervaring van schipper Gerhard in dit gebied. We hadden wind mee, wind tegen en geen wind. De stemming was zeer goed aan boord en onderling een prima samenwerking. We verheugen ons nu al op het laatste stuk van de terugreis van de Via Maris van La Coruna naar IJmuiden. Kortere of langere tochten met dit schip en zijn sympathieke schipper zijn een aanrader, zowel voor zeilers als recreanten op het water!!!

Theo en Els
(03-06-2021 t/m 03-07-2021)
Ik ben een hele mooie ervaring rijker na het maken van een zeilreis van Cagliari naar Torre del Mar. Als onervaren zeiler heb ik tijdens...

Ik ben een hele mooie ervaring rijker na het maken van een zeilreis van Cagliari naar Torre del Mar. Als onervaren zeiler heb ik tijdens de reis veel mogen leren van het zeilen en de schipper vertelde de mooiste verhalen. Het was een bijzondere zeiltocht die ik nooit meer ga vergeten.

Montsy’s reis op de Via Maris
(04-07-2021 t/m 20-07-2021)
Ik ben van Cagliari tot aan Malaga meegevaren met de Via Maris van schipper Gerard Disselhorst. Geweldig om het zeilen te leren, onderdeel te zijn...

Ik ben van Cagliari tot aan Malaga meegevaren met de Via Maris van schipper Gerard Disselhorst. Geweldig om het zeilen te leren, onderdeel te zijn van de bemanning en vele mooie gesprekken te hebben.
De eerste paar dagen was wennen aan het deinen, het koken op ruwe zee en de vele lieren en lijnen. Daarna werd het nog mooier met meezwemmende dolfijntjes, het geluid van de zee en de wind in de zeilen en het snorkelen in de mooie baaitjes. Mede dankzij de geduldige uitleg over alles wat met zeilen te maken heeft door schipper Gerard en stuurman Fons en de leuke samenwerking met Montsy zal ik deze reis nooit meer vergeten!

Albert Jan
(04-07-2021 t/m 20-07-2021)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog