Dodekanesos experience Kos (2) Vaar mee met de Catamaran

Zeilen Dodekanesos Griekenland

Op een zeilvakantie van NautiSail kun je meezeilen in Griekenland in de Griekse eilandengroep Dodekanesos. Dat staat garant voor ideale zeilomstandigheden, veel zon, een lekker zeilwindje en een diepblauwe zee. Je zeilt van eiland naar eiland. Luieren aan dek of actief meezeilen en elke dag een duik in het glasheldere water! Heel belangrijk is dat we varen op een stoere Noordkaper 52. Een machtig mooi zeilschip met een zee van ruimte. De Nederlandse schipper/eigenaar vertelt je graag over de kunst van het zeilen wat je natuurlijk uitgebreid kunt beoefenen aan boord. Samen met de schipper bepaal je je koers door de Dodekanesos. Er zijn diverse route mogelijkheden.

Dodekanesos Noord van Kos

Als het weer geschikt is ligt onze boot voor anker bij Kardamena. Dat is een kustplaatsje 5 km ten zuiden van de luchthaven, zodat je met de taxi in een tiental minuten aan boord bent.
Als de boot in Kos ligt, dan is de bus de meest voordelige optie.

Vanuit Kardamena kunnen we eerst naar Kos stad varen, afhankelijk hoe laat men aan boord is.
Wind en weder dienende zeilen we dan naar het nabije eiland Pserimos. Hier is een piepklein haventje, waar we i.v.m. de diepgang buiten het haventje moeten ankeren.
Bij een gunstige wind varen we het eiland anders voorbij en zetten koers naar Kalymnos. Naar de haven van Vathi( wat diep betekent) of naar Pothia of Vlikhadia. Deze haven heeft een uitstekende taverne, maar verder geen voorzieningen.

De volgende dag varen we naar Leros naar Port Lakki, waar een schitterende baai ons een mooie ankerplek biedt. Ook kunnen we in de haven liggen, maar die is vaak vol. De eilanden Alinda of Pandeli kunnen we eveneens aanlopen. Het is een kleine haven met heerlijk geurende tavernes.

De volgende dag zetten we zeil naar het adembenemend mooie Lipso op het gelijknamige eiland. Met wat geluk meren we af in de haven. Maar ook ankeren in het glasheldere water bij het dorpje is een uitstekende optie. Met onze snelle rubberboot gaan we naar de wal.
Na deze fantastische zwerftocht door de Dodekanesos vangen we vanaf hier al weer onze terugtocht aan. Via Kalimnos en naar een plaats, die we nog niet eerder hebben aangelopen. We ontschepen in Kos stad of varen door naar Kardamena.

Dodekanesos Zuid van Kos

Vanuit Kardamena varen we zuid naar het eiland Nisyros, waar op de Noordkant van het eiland het plaatsje Palon ligt. Deze kleine haven is een mooie plek met een aantal tavernes. De aanloop is zeer krap maar als er plek is lig je hier zeer mooi.
De volgende dag varen we naar Tilos. Aan de zuidkant ligt een grote rustige baai waar het vaak rustig is met toeristen. Aan de oostkant ligt Livadhia met het pittoreske haventje waar het goed toeven is.
De volgende dag koersen we oost naar het eiland Simi en laten ons anker ratelend vallen in het heldere water van de baai van Panoramitis.
Ook kunnen we op het eiland de plaatsen Simi en Pethi aanlopen.

Vanaf dit eiland moeten we helaas de reis terug aanvaarden om onder de Turkse kust door weer naar Kos in Griekenland te varen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog