Dodekanesos experience Kos Vaar mee met de Noordkaper 52

Zeilen Dodekanesos Griekenland

Op een zeilvakantie van NautiSail kun je meezeilen in Griekenland in de Griekse eilandengroep Dodekanesos. Dat staat garant voor ideale zeilomstandigheden, veel zon, een lekker zeilwindje en een diepblauwe zee. Je zeilt van eiland naar eiland. Luieren aan dek of actief meezeilen en elke dag een duik in het glasheldere water! Heel belangrijk is dat we varen op een stoere Noordkaper 52. Een machtig mooi zeilschip met een zee van ruimte. De Nederlandse schipper/eigenaar vertelt je graag over de kunst van het zeilen wat je natuurlijk uitgebreid kunt beoefenen aan boord. Samen met de schipper bepaal je je koers door de Dodekanesos. Er zijn diverse route mogelijkheden.

Dodekanesos Noord van Kos

Als het weer geschikt is ligt onze boot voor anker bij Kardamena. Dat is een kustplaatsje 5 km ten zuiden van de luchthaven, zodat je met de taxi in een tiental minuten aan boord bent.
Als de boot in Kos ligt, dan is de bus de meest voordelige optie.

Vanuit Kardamena kunnen we eerst naar Kos stad varen, afhankelijk hoe laat men aan boord is.
Wind en weder dienende zeilen we dan naar het nabije eiland Pserimos. Hier is een piepklein haventje, waar we i.v.m. de diepgang buiten het haventje moeten ankeren.
Bij een gunstige wind varen we het eiland anders voorbij en zetten koers naar Kalymnos. Naar de haven van Vathi( wat diep betekent) of naar Pothia of Vlikhadia. Deze haven heeft een uitstekende taverne, maar verder geen voorzieningen.

De volgende dag varen we naar Leros naar Port Lakki, waar een schitterende baai ons een mooie ankerplek biedt. Ook kunnen we in de haven liggen, maar die is vaak vol. De eilanden Alinda of Pandeli kunnen we eveneens aanlopen. Het is een kleine haven met heerlijk geurende tavernes.

De volgende dag zetten we zeil naar het adembenemend mooie Lipso op het gelijknamige eiland. Met wat geluk meren we af in de haven. Maar ook ankeren in het glasheldere water bij het dorpje is een uitstekende optie. Met onze snelle rubberboot gaan we naar de wal.
Na deze fantastische zwerftocht door de Dodekanesos vangen we vanaf hier al weer onze terugtocht aan. Via Kalimnos en naar een plaats, die we nog niet eerder hebben aangelopen. We ontschepen in Kos stad of varen door naar Kardamena.

Dodekanesos Zuid van Kos

Vanuit Kardamena varen we zuid naar het eiland Nisyros, waar op de Noordkant van het eiland het plaatsje Palon ligt. Deze kleine haven is een mooie plek met een aantal tavernes. De aanloop is zeer krap maar als er plek is lig je hier zeer mooi.
De volgende dag varen we naar Tilos. Aan de zuidkant ligt een grote rustige baai waar het vaak rustig is met toeristen. Aan de oostkant ligt Livadhia met het pittoreske haventje waar het goed toeven is.
De volgende dag koersen we oost naar het eiland Simi en laten ons anker ratelend vallen in het heldere water van de baai van Panoramitis.
Ook kunnen we op het eiland de plaatsen Simi en Pethi aanlopen.

Vanaf dit eiland moeten we helaas de reis terug aanvaarden om onder de Turkse kust door weer naar Kos in Griekenland te varen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
VM15 07-10-2020 tot 14-10-2020
8 € 495 Ja (4) info
VM17 31-10-2020 tot 07-11-2020
8 € 475 Ja (4) info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Noordkaper 52

We hebben een super vakantie gehad, mede te danken aan Gerhard Disselhorst. Hij wist ons met de Noordkaper 52 de mooiste plekjes rondom Corfu te...

We hebben een super vakantie gehad, mede te danken aan Gerhard Disselhorst. Hij wist ons met de Noordkaper 52 de mooiste plekjes rondom Corfu te laten zien, bovendien een aangenaam persoon om mee te zeilen.

Dorine
(16-07-2017 t/m )
We hebben enorm genoten van de reis. Natuurlijk vonden we het wel een beetje eng om zoveel dagen op een boot te zitten met een...

We hebben enorm genoten van de reis. Natuurlijk vonden we het wel een beetje eng om zoveel dagen op een boot te zitten met een man die we nog nooit gezien hadden maar het klikte heel goed met Gerhard. We hebben een hele mooie tocht gemaakt. Alles wat we wilden doen (en dat liep nogal uiteen) hebben we gedaan. Jules van 4 heeft zich 12 dagen op een piratenboot gewaand. Lola van 14 had gelukkig 4g en heeft prima kunnen shoppen in de kleine stadjes die we hebben aangedaan. Voor ons was het heerlijk rustig een verademing om de drukte van het land weer te kunnen verruilen voor de stilte op de boot. We zouden er wel aan kunnen wennen…

Iris
( t/m )
Mijn eerste echte zeilervaring, maar wat was het geweldig! Noordkaper 52 is een prachtig schip waar een nog mooier verhaal achter schuilt. De schipper heeft...

Mijn eerste echte zeilervaring, maar wat was het geweldig! Noordkaper 52 is een prachtig schip waar een nog mooier verhaal achter schuilt. De schipper heeft veel geduld en ook veel humor, waardoor ik veel geleerd heb over zeilen. Het was inspirerend, goed geregeld, een geweldige omgeving en lekker weer! Zolang iedereen aan boord de interesse in het zeilen deelt en kan ontspannen op het water (ook als je soms amper vooruit gaat), maakt het niet uit hoe oud je bent en met wie je op het schip zit. Wat mij betreft is het voor herhaling vatbaar en kan ik het zeker aanraden! Groetjes, Sigrid

Sigrid
( t/m )
Om eens heel iets anders te plannen voor de zomervakantie van 2018 opperde mijn vrouw Anneke het plan om eens heel iets anders te gaan...

Om eens heel iets anders te plannen voor de zomervakantie van 2018 opperde mijn vrouw Anneke het plan om eens heel iets anders te gaan doen dan we gewend waren.
Een zeilvakantie in Griekenland leek haar wel wat! In eerst instantie moest ik wel aan het idee wennen, maar na ons verder te hebben geïnformeerd via de website “meezeilen in Griekenland” was ik “om ” en werd het besluit genomen om er voor te gaan.
Via de uitgebreide site van www.nautisail.nl van Ben Roos hebben we gezocht naar de voor ons meest leuk te varen route t.w. de Noord route in het vaargebied de Dodekanesos, Waarom? Op deze route ligt ook het eiland Patmos dat wij allebei graag wilde bezoeken i.v.m. het daar gebouwde Monastery of St John.
Deze trip van een week werd door Nautisail aangeboden met het zeilschip de Noordkaper 52 met als schipper Gerhard Disselhorst.
We zijn Gerard en Linda dankbaar voor hun niet aflatende zorg tijdens deze geweldige zeilweek.
Ze hebben ons mooie plekken, mooie baaien en leuke restaurantjes op de eilanden laten zien.
Lange avonden aan boord met sterke verhalen en mooie gesprekken hebben deze vakantie voor ons onvergetelijk gemaakt.
Gerard en Linda nogmaals hartelijk dankt voor de vriendschap.
Jan en Anneke

Jan & Anneke
(16-06-2018 t/m )
Een weekje zeilen in Griekenland met zn vieren aan boord bij de Noordkaper 52 met schipper Gehrard. Het was heerlijk. Genoten van de Griekse zon,...

Een weekje zeilen in Griekenland met zn vieren aan boord bij de Noordkaper 52 met schipper Gehrard.
Het was heerlijk. Genoten van de Griekse zon, eten en de eilanden. Ondanks het feit dat wij het schip voor 4 volwassenen wat klein vonden hebben we een fantastische reis gehad. Heel relaxed. We overwegen zeker nogmaals een dergelijke trip te maken! Dank Ben voor het advies en Gehrard voor de fijne reis.

Nicole, Frank, Hidde, Bengt
(25-08-2018 t/m 02-09-2018)
Ik heb een fijne zeilvakantie gehad op de Noordkaper 52. Binnen de (wind)mogelijkheden was er veel ruimte voor eigen invulling van wensen.

Ik heb een fijne zeilvakantie gehad op de Noordkaper 52. Binnen de (wind)mogelijkheden was er veel ruimte voor eigen invulling van wensen.

Wil
(16-09-2018 t/m 30-09-2018)
Best wel leuk zeilen met Gerhard, heb veel geleerd over ankeren dit jaar, een aanrader!

Best wel leuk zeilen met Gerhard, heb veel geleerd over ankeren dit jaar, een aanrader!

Johnny
(05-08-2019 t/m 11-01-2019)
Frank en ik hebben genoten van onze zeilvakantie op de Noordkaper 52 als meezeilers. Dat we geen ervaring hadden was geen enkel probleem. Gerhard en...

Frank en ik hebben genoten van onze zeilvakantie op de Noordkaper 52 als meezeilers. Dat we geen ervaring hadden was geen enkel probleem.
Gerhard en Linda hebben ons prima begeleid en prachtige plekken laten zien. De Noordkaper 52 is een heel ruim, stabiel schip. Je voelt je er veilig op. Ook omdat Gerhard een doorwinterde zeiler is. Het was mijn droom om ooit te zeilen in Griekenland en dankzij Gerhard en Linda is deze droom uitgekomen. We hebben: gezeild, veel eilanden gezien, dolfijnen kwamen ons even vergezellen, gelezen, gedoucht op de boot, gekookt in het ruime kombuis, gaan eten in typische Griekse restaurantjes, gedanst op de boot en zelfs hierop ook gebarbecued. Bedankt, Gerhard en Linda! Het was nog beter dan gedroomd.

Ida & Frank
(06-06-2019 t/m 13-06-2019)
Bjorn en ik hebben een super vakantie op de Via Maris gehad. Gerard was een fantastisch leuke schipper. Verwachtingen hadden we weinig aangezien we niet...

Bjorn en ik hebben een super vakantie op de Via Maris gehad.
Gerard was een fantastisch leuke schipper. Verwachtingen hadden we weinig aangezien we niet wisten wat zeilen zou betekenen. Maar na een dag zeeziek en 6 mooie andere dagen hebben we veel mooie herinneringen. Wellicht tot volgend jaar.

Ronald & Bjorn
(06-09-2019 t/m 16-09-2019)
Hoi Ben, Thanx! Het was een hele mooie reis en ervaring. We hebben het echt heerlijk gehad. Gerhard heeft mijn zoon absoluut tevreden kunnen stellen...

Hoi Ben,

Thanx! Het was een hele mooie reis en ervaring. We hebben het echt heerlijk gehad. Gerhard heeft mijn zoon absoluut tevreden kunnen stellen met zijn leergierigheid. Evan heeft heel veel geleerd en vooral een fantastische tijd gehad!
Reizen in coronatijd

Op de luchthaven van Dusseldorf dragen veel mensen een mondkapje. Bij de douane, gaf de douanier aan dat ik mijn mondkapje goed op moest doen. Er staan overal instructies op de luchthaven zoals anderhalve meter afstand houden etc. We moesten een extra formulier invullen om Griekenland binnen te komen. Gelukkig had Ben ons hierop geattendeerd. Dat formulier werd voor het boarden gecheckt. Aan boord zijn mondkapjes verplicht. Hier werd echter niemand streng op aangesproken. Iedere passagier had een mondkapje. Was het kapje even te benauwend? Je kan het gewoon even afdoen of naar beneden doen. De goede filters die in het vliegtuig aanwezig zijn, filteren meer dan 99% van de virusdeeltjes. Ik vind reizen in het vliegtuig dus veiliger dan reizen in de trein of een bezoek aan de supermarkt. De aankomst op Kos ging prima. Even de QR-code van het formulier op mijn telefoon laten zien en we konden zo doorlopen. Dus geen test, die ze in Griekenland overigens alleen in de mond afnemen. Dankzij het coronavirus hebben wij de boot voor onszelf. Het is rustig in Griekenland. Frisse zeelucht doet wonderen. Gerhard is een fantastische schipper en gastheer. Ik had mij geen betere vakantie kunnen wensen.

Leanne & kinderen
(20-07-2020 t/m 03-08-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog