Zeilvakantie Dodekanesos experience Kos Vaar mee met de Jeanneau Sun Odyssey 51

Zeilen Griekenland

Meezeilen op een Griekse zeilvakantie van NautiSail in de Dodekanesos. Zeilen in deze Griekse eilandengroep staat garant voor ideale zeilomstandigheden, met veel zon, een lekker zeilwindje en een diepblauwe zee. Daarom hebben we deze reizen de “Dodekanesos Experience” genoemd. Dus een ware beleving op een zeiljacht met schipper. Op deze Griekse zeilvakantie kun je actief meezeilen, maar ook lekker luieren aan dek. Elke dag heb je gelegenheid voor een duik in het glasheldere water! Dat is het optimale genieten! Geschikt voor singles en stellen.
We zeilen met twee zeiljachten van het type Jeanneau Sun Odyssey 51 met vier tweepersoons hutten. De Nederlandse bemanning helpt je graag bij het zelf zeilen en verwent de gasten optimaal. Samen met de schipper bepaal je je koers door de Dodekanesos. Dus voor een ontspannen en actieve zeilvakantie boek je een zeilvakantie in de Dodekanesos.
Wil jij ook een echte ‘zeil-experience’ beleven? Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

diverse routes:

Dodekanesos Noord van Kos

Vanaf Kos voert de tocht in noordelijke richting naar onder meer de prachtige eilanden Kalymnos, Leros en Patmos in de Dodekanesos.

Dag 1 (aankomstdag):

Welkom in de Dodekanesos! Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen.

Dag 2:

Van Kos naar Kalymnos. Kalymnos is een levendig eiland dat bekend is om zijn spectaculaire freeclimbing spots. We leggen aan in Vathi, een fjord-achtige baai met steile kliffen. We eten in het traditionele restaurant Poppie’s. Met de sterke verhalen van Steve en de verrukkelijke salades van Zavestie kan de avond niet meer stuk.

Dag 3:

We zeilen verder noordwaarts in de Dodekanesos naar Lipsi. We maken eerst nog even een stop in de Blue Lagoon om heerlijk te lunchen en te zwemmen. Lipsi is een belangrijke stop voor jachten geworden, er is een goede supermarkt een aantal gezellige barretjes en restaurantjes. Het oude stadscentrum is op loopafstand en is zeker de moeite waard om te verkennen.

Dag 4:

Vandaag hebben wij een wat kortere zeildag voor de boeg. Deze dag brengt ons naar Arki. Onderweg hebben wij tijd voor een uitgebreide lunch en zwemstop in een van de talloze baaien. Arki is een heel klein eiland met een dorp, bestaand uit 3 restaurants en 2 bars.

Dag 5:

Van Arki steken we over naar Patmos en gaan voor anker in het baaitje Gricos aan de zuidkant van het eilandje. Vanaf hier gaat een wandelpad naar boven, waar Chora en Scala liggen. Boven staat, naast een indrukwekkend middeleeuws fort, een beroemd klooster. Veel pelgrims bezoeken dit klooster elk jaar, omdat volgens de overleveringen de Apostel Johannes hier zijn laatste updates van God heeft ontvangen tijdens het schrijven van het Nieuwe Testament.

Dag 6:

Helaas gaan we weer terug in de Dodekanesos richting Kos. Voor de wind zeilen wij naar Kalymnos waar wij in Pirate Bay (Emborios) een Caribische avond zullen beleven. Staveros en zijn broer komen ons met hun piratenschip ophalen en wij eten in hun restaurant. Mocht de wind ons goed gezind zijn, waren wij wellicht ook door tot aan Paradise Bay aan de noordkant van Kalymnos. Ook hier kunnen wij heerlijk uit eten.

Dag 7:

We moeten op tijd op, want we hebben een lange zeildag voor de boeg; terug naar Kos Als we tijd hebben maken we nog een korte zwemstop op het eilandje Pserimos, alvorens we weer aan leggen op onze vertrouwde plek in de luxe Kos Marina. We maken ons op voor een laatste avond en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar’s en disco’s, die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd.

Dag 8:

Aankomst in Kos. Helaas ook het eindpunt van onze zeilzwerftocht, en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.

Dodekanesos Zuid van Kos

 

Deze Dodekanesos zeilreis gaat vanuit Kos in zuidelijke richting naar Nysiros, Tilos, Chalki en Symi.

Dag 1 (aankomstdag):

Na je aankomst op de boot maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning. We delen de hutten in en je krijgt de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen.

Dag 2:

Vanuit Kos zeilen we de eerste dag onder het vasteland van Turkije langs het meest westelijke van Turkije, Cape Knidos, naar het pittoreske haventje Palamut. Hier eten we bij Adamik. Mocht de wind meezitten zetten we zelfs nog iets verder door en meren we aan in Mesudiye. We eten hier bij Ogun’s place en doen ons te goed aan de vele Turkse hapjes.

Dag 3:

We zetten koers naar Symi. Symi heeft een van de mooiste havens van de Middellandse Zee. Het oude stadje, geheel in Venetiaanse sfeer herbouwd, staat hoog op de lijst van het werelderfgoed. Symi is een gezellig levendig stadje met een bruisend uitgaansleven. Men noemt het ook het “Saint Tropez” van Griekenland.

Dag 4:

Vandaag staat een lange oversteek op het programma naar het kleine eilandje Chalki. Chalki ligt ten noordwesten van Rhodos. Het is het kleinst bewoonde eilandje van de Dodekanesos. Ook hier is de invloed van de oude Venetiaanse stijl nog goed te zien. Chalki heeft een gezellige boulevard met veel terrasjes.

Dag 5:

Op het programma staat vandaag een pittige zeiltocht recht tegen de wind naar Tilos. Maar de moeite wordt beloond! Na een mooie zeildag varen we de baai van Livadia in. We krijgen een plekje aan de ferrypier als we beloven morgenochtend vroeg weer te vertrekken. Hoog op de berg ligt het verlaten dorpje Mikro Horio, dat omgetoverd is tot een grote openlucht discotheek. De nog overeind staande geveltjes zijn van achteren verlicht en met de fonkelende sterrenhemel boven je, maakt dat je “Dodekanesos Experience” overweldigend.

Dag 6:

Hoog aan de wind, zeilen we naar Nisyros. We leggen aan in het haventje Pali. We hopen hier rond 16 uur aan te komen zodat we nog tijd hebben de vulkaan te bezoeken. Met een busje of huurauto’s gaan we naar boven. Eenmaal op de kraterrand is het uitzicht adembenemend. We dalen te voet af naar de bodem van de grootste krater, er zijn er drie. Hier en daar komen nog sissende zwavelgassen uit de rotsspleten naar buiten en in een van de dorpjes is een natuurlijke sauna te vinden waar de hete gassen zo door de rotswanden lijken te komen.

Dag 7:

De laatste zeildag gaat terug naar onze thuishaven op Kos. Onderweg maken we nog een zwemstop bij de Therma, de warmwaterbronnen aan de zuidkant van Kos en komen dan rond 17 uur weer aan in onze Marina. We maken ons klaar voor nog een laatste avond stappen en proberen het nachtleven van Kos eens uit. Tot in de kleine uurtjes kunnen we hier terecht in de vele bar’s en disco’s die allemaal rond de even beroemde als beruchte barstreet zijn gevestigd

Dag 8:

Het einde van onze zeilzwerftocht in de Dodekanesos, en naast gezond kleurtje, neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis.

Dodekanesos West van Kos

Houd je van zeilen? Dan is de Westroute de meest intensieve van de drie 7 daagse routes. Want er wordt gemiddeld 25 mijlen per dag gezeild. De route is zeer gevarieerd en gaat langs mooie eilanden. Het zeilweer is hier optimaal door de continue wind van minimaal 5 BF genaamd de Meltemi.

Dag 1 (Aankomstdag):

Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen. Vandaag wordt er niet gevaren.

Dag 2:

We proberen vroeg uit te varen, want we hebben een flinke zeildag voor de boeg. Ons doel is de zuidelijke baai van Leros. Hoog aan de wind, zeilen we eerst langs de Turkse westkust, pal noord, dan cross over naar Leros (ca 30 NM). We gaan voor anker in de zuidelijke beschutte baai Xerokambos. Hier vieren we onze eerste “Happy Hour” en koken we aan boord. Het baaitje heeft een mooi strandje en na een duik in het kristalheldere water voel je je weer als herboren.

Dag 3:

Vandaag zeilen we naar het eilandje Levita ca. 25 NM. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. We komen redelijk op tijd aan, dus genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen.

Dag 4:

Een enerverende zeiltocht naar Amorgos, ca 35 NM. Langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, zeilen we naar het levendige haventje Aiyiali. Vanaf hier kunnen we met de bus of brommer een uitstapje maken naar de Chora, een dorp dat hoog op de berg ligt. Het visitekaartje van Amorgos is echter het prachtige Hozoviotissa klooster dat ongeveer 300 mtr hoog tegen de rotsen lijkt te zijn geplakt. Bovendien heb je van hier uit een schitterend uitzicht over de zee en de omliggende eilanden.

Dag 5:

Vandaag zeilen wij naar Astypalia. We zeilen ”voor de wind” naar het gelijknamige stadje. We meren hier af aan de kade en lopen zo van de loopplank de kroeg in. We eten op het strand, lekker met je voeten in het water.

Dag 6:

We maken ons op voor een lange zeiltocht van ca. 40 NM naar Kalymnos. Als het meezit hebben we de wind in de rug en kunnen we op tijd afmeren aan de gezellige boulevard van Pothia. We liggen direct in het centrum van dit levendige stadje. We zijn hier ook weer terug in de civilisatie met talloze restaurantjes, grand cafés en barretjes waar het tot in de kleine uurtjes gezellig vertoeven is.

Dag 7:

Vandaag zeilen we terug naar Kos. We maken nog een laatste zwemstop in de pittoreske baaitje van Pseriomos, een klein eilandje op de route naar Kos. We meren weer af op onze vaste stek in Kos Marina en maken ons op voor een laatste avond in deze bruisende uitgaansstad.

Dag 8 (vertrekdag):

Terugkeer naar Kos. Helaas ook het eindpunt van onze tocht door de Dodekanesos en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis. Mocht je nog een tweede week bij ons aan boord verblijven, heb je vandaag een rustdag en kan je heerlijk op het strand vertoeven of een dag Kos-stad verkennen.

De 14 daagse Santorini route

Onze 14 daagse Santorini route is zeer gevarieerd en gaat langs circa 10 van de mooiste eilanden van de Cycladen en Dodekanesos. Er wordt gemiddeld 20 mijlen per dag gezeild, maar er zijn ook enkele rustdagen ingepast. Dit is zeilen in Griekenland “at it’s finest”!

Dag 1 (aankomstdag):

Na je transfer vanaf het vliegveld kom je bij ons aan boord en maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning. We delen de hutten in en je krijgt de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. ‘Avonds kun je Kos-stad verkennen.

Dag 2:

We varen vroeg uit, hijsen de zeilen en je ontvangt de eerste zeilinstructies. We leggen aan in de baai van Palionnisos op Kalymnos en worden met een bootje opgehaald voor een korte wandeling naar een taverna hoog op de rotsen met een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 3:

Een spectaculaire zeildag naar het onbewoonde eilandje Levita. Het anker gaat uit pal voor het strandje in de baai. Het eilandje is slechts bewoond door de vuurtorenwachter Giorgos. Als de wind meezit komen we redelijk op tijd aan en is er genoeg tijd om te zwemmen en te snorkelen in het diepblauwe heldere water.

Dag 4:

Na een enerverende zeiltocht naar Amorgos langs de steile rotsen, die loodrecht uit zee lijken op te rijzen, varen we naar het levendige haventje Aiyiali. Vanaf hier kunnen we met de bus of brommer een uitstapje maken naar Chora, een dorpje dat hoog op de berg ligt.

Dag 5:

Een luie dag vandaag. We zeilen slechts 18 mijl naar Katapola op Amorgos vanwaar we een adembenemende tocht met de brommer naar het beroemde Hozoviotissa klooster maken.

Dag 6:

Met halve wind zeilen wij naar Iraklia waar we voor anker gaan in de zuidelijke baai Alimia. We koken aan boord en genieten van een heerlijke avond onder de prachtige sterrenhemel.

Dag 7:

Vandaag zeilen wij naar Ios, met zijn prachtige stranden en een wereldberoemd nachtleven.

Dag 8:

Een lange zeiltocht naar Santorini. We varen dwars door het peilloos diepe kratermeer naar de zuidkant van het eiland waar we afmeren in de Marina Vlichada.

Dag 9/10:

We maken een dag trip over dit beroemde eiland met een huurauto en genieten van de mooiste zonsondergang.

Dag 11:

Heerlijk met de wind in de rug speren we naar Astypalaia, maar maken eerst nog een mooie zwemstop op het vrijwel verlate eilandje Anafi. Sofi staat ons al op het strand op te wachten. Ze runt hier een kleine taverna op het strand in de schaduw.

Dag 12:

Een lange zeiltocht naar het vulkaaneiland Nisyros waar we, als we nog tijd hebben, een bezoek brengen aan de nog altijd sissende kraters van de vulkaan.

Dag 13:

Van Nisyros zetten weer koers naar Kos en maken nog een zwemstop bij de “therma”, de warmwaterbronnen. We meren weer af op onze vaste stek in Kos Marina en maken ons op voor een laatste avond in deze bruisende uitgaansstad.

Dag 14:

Dit is de transferdag. Je gaat met heel veel mooie herinneringen en nieuw vrienden weer naar huis.

De 14 daagse Samos route in de Dodekanesos

De Samos route is een perfecte combi tussen actief zeilen en relaxen. De eerste dagen, tot aan Samos varen wij hoog aan de wind. Dit maakt dat er best wel wat pittige zeildagen tussen zitten. Zodra we op de hoogte van Samos zitten varen wij halve wind (een heel relaxte koers) en dan downwind weer richting Kos.
We raden je aan om deze reis enkel te boeken als je al eens een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht – we vereisen geen zeilervaring, maar het belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het langere zeildagen betreft, het weer ook niet altijd meezit en we regelmatig verblijven wij in een baai vrij voor anker, waardoor wij niet van boord gaan of enkel met de dinghy aan land kunnen.

Dag 1 (Donderdag, dag van aankomst)

Aan boord wordt je verwelkomd door je schipper en maat. Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. Daarna kun je Kos-stad verkennen. Vandaag wordt er niet gevaren.

Dag 2 :

We verlaten Kos op tijd en zetten koers richting Kalymnos. We maken een lunchstop op Pserimos en overnachten in de diepe baai van Vathi. ’s Avonds eten we bij een klein Grieks restaurantje met een prachtig uitzicht op de baai.

Dag 3:

We beginnen de dag met een relaxt ontbijt aan boord. Vervolgens varen we verder richting Lipsi. We slapen vannacht in de prachtige baai Blue Lagoon, bekend om haar lichtblauwe water.

Dag 4:

We beginnen de dag met een ochtendduik en varen dan richting de oostkant van Arki, waar we een lunchstop maken. Vervolgens varen we door naar Agathonisi. Hier leggen we aan in een kleine haven en kiezen we een Griekse Taverna uit om wat te eten.

Dag 5:

Vandaag komen we aan in Pythagoreio, een stadje aan de zuidoost kust van Samos. In dit pittoreske haventje blijven we vannacht en morgen, dus je hebt alle tijd om het stadje en het eiland te verkennen.

Dag 6:

Vandaag blijven we in Pythagoreio. Er zijn mogelijkheden om een scooter of auto te huren, zodat je heel Samos kunt ontdekken.

Dag 7:

Na een zwemstop aan de zuidkant van Samos, zeilen we door naar Marathokampos. Dit traditionele op de helling gelegen dorp zit vol met kleine steegjes en mooie kerken om te bewonderen.

Dag 8:

Na twee dagen op Samos te hebben vertoefd, is het vandaag weer tijd voor een oversteek. We vertrekken richting Ikaria. De naam van dit eiland zou vernoemd zijn naar Icarus, die naast dit eiland in zee viel en verdronk. We meren aan in Krikos.

Dag 9:

Tijdens de lunch gaan we voor anker in een prachtige baai om een duik te nemen om vervolgens richting Karkinagri te varen. Hier gaan we voor anker en eten we aan boord.

Dag 10:

Op naar een nieuwe eilandengroep: Fourni. In overleg met de groep varen we vandaag naar een van deze prachtige eilanden. De keuze is reuze!

Dag 11:

Het is tijd om rustig koers te zetten naar het zuiden. We overnachten in het hele kleine dorpje van Arki. Op dit eiland wonen ongeveer 50 mensen. Er is zijn twee leuke restaurantjes en een winkeltje.

Dag 12:

We varen verder richting Leros. Dit vruchtbare groene eiland is bekend om zijn geschiedenis. In 1911 veroverde de Italianen Leros en dat is nog steeds te zien aan de architectuur.

Dag 13:

Vandaag komen we weer aan op Kos. We hebben nog alle tijd om te lunchen in Pirate Bay, voordat we rond 17 uur terug zijn in de Marina van Kos. Op onze laatste avond samen, gaan we heerlijk Grieks uiteten en maken we daarna het uitgaansleven van Kos onveilig of genieten we nog van een gezellige borrel aan boord.

Dag 14:

Helaas het eind van onze tocht en naast een mooi kleurtje neem je ook een koffer vol met mooie herinneringen mee naar huis. Mocht je nog een tweede week bij ons aan boord verblijven, heb je vandaag een rustdag en kan je heerlijk op het strand vertoeven of een dag Kos-stad verkennen.

De 14 daagse Cleopatra route in de Dodekanesos

Deze route is echt zeilen “off the beaten track” en brengt je langs een aantal zuidelijke/oostelijke Griekse Eilanden, waar je niet zo gauw komt en langs de parels van de Turkse West kust.
Houdt je van cultuur, actieve zeildagen en een afwisselend programma? Dan is de Cleopatra route – met als hoogte punt het eiland Kastellorizo perfect voor jou. We hebben er korte (min 15 mijl) en lange zeildagen tussen zitten en hebben zelfs een stukje tussen zitten waar wij de hele nacht doorvaren (vanaf Rhodos naar Kastellorizo).

We raden je aan om deze reis enkel te boeken als je al eens een paar dagen op een zeiljacht hebt doorgebracht. We vereisen geen zeilervaring, maar het is belangrijk dat je je ervan bewust bent dat het langere zeildagen betreft. Ook het weer zit niet altijd mee en we verblijven regelmatig in een baai voor anker, zodat je niet van boord kunt gaan of enkel met de dinghy aan land kan.

Dag 1 (aankomstdag):

Zodra je aan boord bent maak je kennis met je zeilgenoten en de bemanning, delen we de hutten in en krijg je de eerste uitleg over het reilen en zeilen aan boord. De rest van de dag kan je op het strand genieten of Kos-stad verkennen. Rond 18 uur verzamelen we dan weer aan boord voor de welkomst borrel, voordat we samen uiteten gaan.

Dag 2 (vrijdag):

Na een stevig ontbijt, varen we rond 10/11 uur uit. We hijsen de zeilen en je ontvangt de eerste zeilinstructies. Voor de lunch maken we een stop in het Turkse Knidos. Knidos is de meest westelijke punt van Turkije en brengt met zich veel geschiedenis. We eindigen de eerste dag aan langs de Turkse Kust. Afhankelijk van het weer en de wind zullen wij de eerste avond doorbrengen in het kleine haventje van Palamut of Ova Buku. Hier zullen we heerlijk smullen in een lokaal Turks restaurant.

Dag 3(zaterdag):

Een relaxte zeildag naar de stad Datca, de grootste plaats op het Datca schiereiland. Als de wind meezit hebben we voldoende tijd voor een uitgebreide lunch stop, om te zwemmen en te snorkelen in het diepblauwe heldere water.

Dag 4(zondag) :

Vandaag varen wij met ruime wind vanuit Datca naar Rhodos.
Als wij geluk hebben kunnen wij terecht in de oude haven van Rhodos. We kennen allemaal de Kolossus van Rhodos, welke aan de haveningang van Rhodos zal hebben gestaan. De oude binnenstad van Rhodos is benoemd tot wereldkultuurerfgoed en is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Europa.
Mochten wij niet terecht kunnen in de oude haven, dan kunnen wij vlak buiten de haven voor anker.

Dag 5/6 – (maandag/dinsdag):

Een (semi) luie dag vandaag. We zeilen slechts van Rhodos stad, naar de baai Lindos (ook op Rhodos). Hier blijven wij vrij voor anker liggen en kunnen de dinghy naar het strand pakken.
We eten en rusten vroeg, want vannacht rond een uur of 2 of 3 uur vertrekken wij richting Kastellorizio – ruim 75 mijl van Rhodos vandaan. Je zult de maan onder en de zon op zien gaan, en we brengen bijna 14/15 uur door op zee.
Jij mag zelf bepalen of je wakker wilt blijven, of de nacht wilt slapen.
In de namiddag komen we dan aan op Kastellorizio. Het kleinste eiland van de Dodekanesos – maar ook echt een verborgen parel.
Vanaf de loopplank lopen we zo ons restaurant in.
Als je het padje naar de heuvel pakt, heb je een fantastisch uitzicht over het haventje waar wij liggen.

Dag 7 (woensdag):

Vandaag bezoeken wij de Blue Cave op Kastellorizio. Heb je ooit van de Grotta Azzurra in Capri, Italie gehoord? De Blue Cave van Kastellorizio is veel groter en nog indrukwekkender. Dus alleen de Blue Cave is al een bezoek aan Kastellorizio waard.

Dag 8 (donderdag):

Vanaf vandaag maken we langzaam onze weg terug richting Kos, langs de Turkse Westkust (de Lycian Coast).
Gezien wij meerdere dagen in Turkije varen, moeten wij ook inklaren – dus denk er aan je Passport mee te nemen op je reis met ons (een ID kaart is niet voldoende). Kosten voor het inklaren en je visa maken niet deel uit van de boordkas.
Vandaag varen wij naar Kalkan. Kalkan kent gemiddeld 300 dagen zon per jaar en doet bijna een beetje denken aan Griekenland, maar dan groener. Tot 1920 waren zelfs de meeste bewoners van Kalkan Grieken of van Griekse afkomst.

Dag 9 (vrijdag):

We varen verder langs de Lycian Coast en na een dag zeilen, scherp aan de wind, komen wij aan in Olüdeniz.
Olüdeniz betekent Blue Lagoon – en dat is het ook. Na vele dagen zeilen en bezoeken aan minder drukke plaatsen, komen we hier voor het eerst weer in contact met “toerisme” op wat grotere schaal. Het heerlijke zandstrand en heerlijk blauwe water trekt lokale en internationale toeristen. Ook staat Olüdeniz bekent om een Vlinder-valley. Zeker een bezoekje waard.

Dag 10 (zaterdag)

Fethiye – vandaag hebben we een korte zeildag en varen op ons gemakt naar Fethiye. We stoppen tussendoor in een van de vele mooie baaien voor de lunch en komen vroeg in de namiddag aan op onze bestemming.
Fethiye bied een mix van bruisend nachtleven en historie. Wat ga jij doen? De Tomb van Amyntas bezoeken, of voetjes van vloer en lekker dansen? Beide kan natuurlijk ook.

Dag 11 (zondag)

Nog een beetje moe van onze feestnacht, maken wij ons op voor een zeiltocht naar Dalyan of Marmaris. Welke van de twee plaatsen wij aandoen is afhankelijk van de weersvoorspelling de komende dagen. Want we hebben nog best een eind voor ons.
Dalyan staat bekend als een van de broedplaatsen van de bedreigde Loggerhead zeeschildpad. Zullen wij vandaag schildpadden spotten?

Dag 12 (maandag):

Vandaag staat Symi op het programma. Als de wind gunstig staat gaan wij vanavond naar Symi-stad.
Dit havenstadje is heel bijzonder en staat bekend om zijn bruisend nachtleven.
Mocht de wind wat minder gunstig staan – dan verblijven wij de nacht in Panamoritis – een klein baaitje op Symi, met een zeer bekend klooster.

Dag 13(dinsdag):

Vandaag hebben wij twee mogelijkheden – maar beide betekenen een lange zeildag voor ons.
Vanuit Symi maken wij een lange tocht naar Nisyros – een eiland met een actief, maar sluimerend vulkaan of we meren aan in Kardamena. Een gezellig haven stadje op Kos, op de zuidkant van het eiland.

Dag 14 (woensdag):

Onze laatste zeildag, maar zeker geen makkelijke. Hoog aan de wind varen wij rond de westelijke kant van Kos terug naar de Marina van Kos. Rond een uur 4 of 5 komen wij weer aan in onze thuishaven. Hier genieten wij nog even van een borrel, gaan uitgebreid douchen en lopen dan na het restaurant voor onze laatste avond samen.

Dag 15 (donderdag):

Dit is de transferdag. Je gaat met heel veel mooie herinneringen en nieuw vrienden weer naar huis. Rond 9uur vertrek je van boord, zodat de bemanning de boot voor de volgende reis kan klaarmaken.

Aantal deelnemers:

De Dodekanesos reizen gaan door als minimaal 5 personen hebben geboekt. Het maximum aantal is 8 personen per zeiljacht. De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weer- en andere omstandigheden worden aangepast. Dit altijd ter beoordeling van de schipper.

De zeildag

De zeildag is route afhankelijk. Maar we varen meestal rond 9/10 uur in de ochtend uit, maken een lunch en zwemstop, meestal zo rond 13/14uur en proberen dan meestal rond 17 uur in de haven te zijn. Maar ook dat verschilt zeer en passen we ook aan de voorkeuren van de groepen aan. Sommige groepen houden van lange zeildagen, sommige liever korte afstanden zeilen en vooral veel zwemmen en eilanden verkennen.

Mogelijkheden

Wij kunnen reserveren voor singles en stellen. Voor gezinnen hebben we speciale arrangementen. Vraag er naar in het contactformulier.

1 of 2 weken

Je kunt op alle reizen kiezen voor een 1 of 2-weekse reis. De reis van de eerste week gaat naar een ander gebied, bijvoorbeeld naar het Noorden en de reis van de 2e week gaat dan naar het Zuiden. Wel is de tussenstop Kos om nieuwe gasten aan boord te laten en te bevoorraden.

Specials

Er zijn ook speciale 14-daagse zeilreizen naar Samos of naar Santorini in het westen. En voor wedstrijdzeilers staat de Rhodos Cup op het programma.

 

Belangrijk om te weten

  • Je kunt voor 1 week, maar ook voor twee weken boeken. Je vaart dan 2 verschillende routes en de prijs is ca. 175% van de weekprijs.
  • Er wordt gevaren met een zeiljacht van ruim 15 mtr. met plaats voor 8 gasten in 4x tweepersoons hutten met douche/toilet.
  • Aan boord leg je een bedrag in voor de boordkas. Hiervan wordt het ontbijt, de lunch voor alle vaardagen, snacks, 2x per week diners aan boord, lokale kosten (zoals havengeld, water, diesel, toeristenbelasting ) en frisdrank, bier en wijn aan boord betaald. Niet inbegrepen zijn: sterke drank (mag wel zelf worden meegenomen) en de diners en drankjes aan land.
  • Je vliegreis naar Kos (KGS) is niet inbegrepen in deze prijs en dien je zelf te boeken. Transfer vliegveld - boot v.v. is optioneel bij te boeken voor € 30,- p.p.
  • Een reis gaat door bij minimaal 5 deelnemers (BS reizen max 8). Mochten er te weinig deelnemers zijn binnen een leeftijdscategorie behouden wij ons het recht voor om twee groepen samen te voegen.
Waar wil je meezeilen?
Wanneer?
Omschrijving Reisdata Aantal dagen Prijs Beschikbaar
BS22; Dodekanesos, route noord 05-10-2023 tot 12-10-2023
(8 dagen)
8 € 635 Ja (1) Contact Boek nu
BS23; Dodekanesos, route west 12-10-2023 tot 19-10-2023
(8 dagen)
8 € 635 Ja (1) Contact Boek nu

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Jeanneau S.O.51

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen...

Heerlijke vakantie gehad! Vooraf alles goed geregeld. Zeker nu met de corona maatregelen was alles duidelijk welke formulieren en testen er nodig waren. Bij vragen meestal binnen een paar minuten antwoord op de email, maar zeker ook goed telefonisch bereikbaar. Vakantie zelf goed geregeld door de mensen die aan boord werkte. Ze weten de mooie, niet zo toeristische plekjes te vinden. Leuke uitleg over de boot en de mogelijkheid om alles te leren. Maar lekker op het dek in de zon was ook goed. Echt een aanrader!!

Silvia
(29-07-2021 t/m 05-08-2021)
We hebben een superweek gehad! Kapiteins John en Daan hebben dat prima gedaan. Zouden het zo opnieuw doen!

We hebben een superweek gehad! Kapiteins John en Daan hebben dat prima gedaan. Zouden het zo opnieuw doen!

Loeke & Niels
(25-05-2023 t/m 01-06-2023)
Echt super leuk! Ik zou zo opnieuw kunnen gaan. Heb er echt van genoten!

Echt super leuk! Ik zou zo opnieuw kunnen gaan. Heb er echt van genoten!

Birte
(25-05-2023 t/m 01-06-2023)
Ik heb een fantastische reis gehad! Alles was prima verzorgd, heerlijke ontbijt en lunch verzorgd door de schipper en de vrouw die mee was om...

Ik heb een fantastische reis gehad! Alles was prima verzorgd, heerlijke ontbijt en lunch verzorgd door de schipper en de vrouw die mee was om hem te ondersteunen. Ook vond ik het leuk dat we naast het zeilen ook wat andere activiteiten hebben gedaan zoals naar een krater van een vulkaan en naar een verlaten dorp. Op echt mooie plekjes geweest ook en aan wind geen gebrek. Voor herhaling vatbaar.

Esther
(06-07-2023 t/m 13-07-2023)
Goede morgen Ben, Bedankt voor jouw interesse , was fantastisch , heb er enorm van genoten, ook mijn dank aan kapitein John en vrouw Miranda...

Goede morgen Ben,
Bedankt voor jouw interesse , was fantastisch , heb er enorm van genoten, ook mijn dank aan kapitein John en vrouw Miranda voor heerlijke lunches aan boord, Hoop dat mijn fisiek het toelaat , om nog eens in te schepen,
Groetjes, Ria

Ria
(13-07-2023 t/m 27-07-2023)
Wat hebben wij een prachtige week beleefd. De schippers John en Miranda hebben ons meegenomen naar de mooiste baaitjes en haventjes in de omgeving van...

Wat hebben wij een prachtige week beleefd. De schippers John en Miranda hebben ons meegenomen naar de mooiste baaitjes en haventjes in de omgeving van Kos. De kookkunsten van Miranda waren een genot. Wij hadden geweldig gezelschap aan boord en kijken terug op een zeer geslaagde week die we iedereen kunnen aanbevelen.
Wij komen zeker terug.

Nina
(03-08-2023 t/m 10-08-2023)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog