Eilandhoppen rond de Faeröer eilanden Vaar mee met de Bavaria 50

Deze zeilreis is in een echt uniek vaargebied, met fantasie achtige landschappen, hoge steile kliffen en prachtige watervallen. Het wordt niet voor niets ook wel klein IJsland genoemd, maar qua zeilen is het zelfs beter omdat er meerdere eilanden zijn waar we ook met slechter weer kunnen zeilen.

De natuur is spectaculair mooi, een combinatie tussen Fair Isle en het Isle of Skye. Ruig, desolaat zonder bomen en huizen met daken van gras. Veel wild-life en met wat geluk zien we ook walvissen of walrussen. De sterke getijstromingen, harde wind, mist en valwinden maken dit vaargebied uitdagend, maar daardoor ook extra mooi. Daarom beschrijven we hier geen bepaalde route, maar kijken we die week wat mogelijk is. Gelukkig geven de fjorden, ‘Sounds’ en eilanden ook beschutting waardoor er ook veel mogelijkheden zijn. Kortom, het wordt een ontdekkingsreis, waarbij we zoveel mogelijk verschillende eilanden aandoen, afhankelijk van de mogelijkheden.

De adembenemende kliffen bij Vestmanna staan in ieder geval op het programma waar we vlak langs zullen zeilen. Bij goed weer zeilen we ook langs de bekende ‘Stack Drangarnir’, waarbij de omliggende rotsen en eilanden nog veel indrukwekkender zijn.

Er is ook tijd voor sightseeing, zoals een tour naar de prachtige waterval van Gasadalur, of een wandeling naar de spectaculaire klif Trælanípan, waar naar verluid de Vikingen hun oude slaven afdankten (optioneel, dus niet inbegrepen in de prijs). Op zo’n dag blijft de boot een dagje in de haven liggen, zodat we lang en relaxed op pad kunnen. We liggen elke avond in een haven of voor anker, waar natuurlijk ook tijd over blijft voor landverkenning. Omdat het eigenlijk niet donker wordt is hier zelfs extra tijd voor.

De sterke getijstromingen, harde wind, mist en valwinden maken dit vaargebied uitdagend, maar daardoor ook extra mooi. Daarom beschrijven we hier geen bepaalde route, maar kijken we die week wat mogelijk is. Gelukkig geven de ‘Sounds’ en eilanden geven ook beschutting waardoor er ook veel mogelijkheden zijn.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen Kr. 1.000,-. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.
  • Vertrek: Torshavn en aankomst inTorshavn

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z04: Eilandhoppen rond de Faeröer eilanden 09-07-2023 tot 19-07-2023
11 € 1.725 Ja info
Z05: Eilandhoppen rond de Faeröer eilanden 20-07-2023 tot 31-07-2023
12 € 1.899 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog