Galicia Portugal

Vanuit het sfeervolle Vigo zeilen we naar de Islas Cies, waar we voor anker gaan. De Islas Cies zijn een natuurgebied waar we een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de eilanden en de oceaan. Vervolgens zeilen we naar het mooie Baionna (dit is de haven waar Columbus aan land kwam na herontdekking van de ‘nieuwe wereld’) met een mooi strand en een kasteel bij de haven. Daarna zeilen we de Atlantische oceaan op naar het gezellige Viana do Castelo in Portugal. We eindigen in op de rivier de Douro bij Porto, waar we uit eten gaan. Een schitterende oude stad en op de wereld erfgoed lijst van Unesco.

Aan de westkust van Portugal staat een constante windrichting, de Nortada, ofwel “Portugese Noord”. Dat betekent ruime wind voor ons. In het algemeen komt deze wind vanaf 12 uur opzetten en neemt in de middag flink toe tot zonsondergang. Dat betekend dus dat we rustig kunnen ontbijten, of nog even een korte wandeling kunnen maken en daarna hebben we een mooie zeildag op de azuurblauwe oceaan.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 30 mijl

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog