Z11-Galicia Spanje Vaar mee met de Bavaria 50

Vanuit het levendige La Coruna zeilen we via de vele inhammen, die ook wel Ria’s worden genoemd, naar het gezellige Vigo. De Ria’s lijken qua natuur op de Buiten Hebriden van Schotland, maar het grootste verschil is natuurlijk de temperatuur.

De eerste twee dagen varen we langs de Costa da Muerte. Een prachtige en grillige rotskust met, gelukkig, beschutte Ria’s en sfeervolle haventjes zoals Camarinha. In het algemeen staat hier een Noord-Westelijke wind die einde van de middag flink kan toenemen, spectaculair zeezeilen dus op de deining van de azuurblauwe oceaan.

Als we eenmaal om Cabo Finisterre zeilen, komen we in de beschutte en grotere Rias, de Rias Baixas, waar het ook meteen zonniger en warmer is. Behalve het drukkere en modernere Sanxenxo, gaan we ook voor anker bij de prachtige Islas Cies. Een natuurgebied waar we ook een mooie wandeling maken met een prachtig uitzicht over de eilanden en de oceaan. We eindigen in het levendige stadje Vigo waar we uit eten gaan.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 10 en 35 mijl

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 280,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z11 21-08-2021 tot 29-08-2021
9 Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog