Golf van Biskaje Vaar mee met de Bavaria 50

Vanuit Brest zeilen we de eerst dag een kort traject naar het pittoreske haventje Camaret sur Mer, zodat iedereen even kan wennen. Behalve een mooi strand is hier ook een scheepskerkhof waar de oude afgedankte houten viskotters langzaam liggen te vergaan. Hier kunnen we ons voorbereiden op de oversteek over de beruchte Golf van Biskaje naar Spanje.

Deze oversteek staat op de bucket list van iedere zeezeiler. Het weer zal uiteindelijk onze exacte route bepalen, maar het plan is om ook een 1 of 2 Spaanse havens aan te doen, wat ons ook wat speling geeft. Als het weer meewerkt zijn dit ongeveer drie nachten doorzeilen, de exacte aankomsthaven wordt door de wind bepaald. We eindigen in ieder geval in La Coruna, waar we de reis in een lekker Spaans restaurant af sluiten.

Een uitdagende zeezeilreis met mooie zons- en maan opkomsten/ ondergangen, met een beetje geluk prachtige sterrenhemels en/of een lichtende zee en dolfijnen. Deze zeezeilreis is een mooie combinatie van mijlen maken, ’s nachts doorzeilen en wachtlopen, maar ook met een beetje afwisseling aan wal om bij te komen.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie ongeveer tussen de 8 en 305 zeemijlen.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog