Golf van Biskaje Vaar mee met de Bavaria 50 Dehler 42

Oceaanzeilen

De oversteek over de Golf van Biskaje staat op de bucket list van iedere zeezeiler. De reis duurt minimaal 3 dagen en nachten en je zeilt echt op de Atlantische oceaan.
Het is een uitdagende zeezeilreis met mooie zon- en maan opkomsten/ondergangen en met een beetje geluk prachtige sterrenhemels, een oplichtende zee en dolfijnen. Jaarlijks vertrekken tientallen zeilers en zeilsters voor het avontuur van hun leven om de Golf van Biskaje te “bedwingen”.
Daarom prijzen wij ons gelukkig elk jaar wel enkele reizen te kunnen aanbieden aan individuele opstappers aan boord van “vertrekkers”.

De zeilreizen kunnen starten vanuit Plymouth of Falmouth, aan de zuidwestkust van Engeland. Maar ook vanuit Brest, aan de westkust van Frankrijk/Bretagne. Daar vinden de voorbereidingen plaats op de oversteek van de beruchte Golf van Biskaje. Naar Spanje en Portugal of vanuit het Zuiden naar Noordwest Europa. Dus een mooie uitdaging voor enthousiaste zeilers en zeilsters.

Hotspots

De zeezeilreis over de Golf van Biskaje is een combinatie van mijlen maken en een beetje afwisseling aan wal om bij te komen. Zo is het na enkele nachten doorzeilen altijd weer een beleving om havens aan te lopen. Vanuit het Noorden naar La Coruna in Spanje of vanuit het Zuiden in Engeland, de Kanaaleilanden of Frankrijk.
De Noordkust van Spanje is grillig met middelhoge bergen en diepe inhammen/baaien, Ria’s genaamd.

Zeilkwaliteiten

Op alle zeiljachten zijn een ervaren schipper, meestal de eigenaar en een bemanningslid aanwezig. Voor jou is het belangrijk dat je een beetje “zeewaardig” bent. Als je de hele zeilreis zeeziek bent, dan heb je er niets aan en ben je de andere opvarenden alleen maar tot last. Je kunt meedraaien als volwaardig bemanningslid, maar je mag ook een tandje rustiger doen. Wil je wat van het echte zeezeilen leren, dan is dit de gelegenheid om veel ervaring op te doen.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas zijn niet inbegrepen. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak en laarzen te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
DR02 Van Brest naar Lissabon 21-10-2021 tot 28-10-2021
8 € 1195 Ja info
Z08-22: Golf van Biskaje 31-08-2022 tot 08-09-2022
9 € 999 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog