Brest – Porto – Golf van Biskaje

Oceaanzeilen

De oversteek over de Golf van Biskaje staat op de ‘bucket list’ van iedere zeezeiler. De reis duurt minimaal 3 dagen en nachten tot de noordwest kust van Spanje. Dat is voor velen de eerste kennismaking met oceaanzeilen.
Het is een uitdagende zeezeilreis met mooie zon- en maan opkomsten/ondergangen en met een beetje geluk prachtige sterrenhemels, een oplichtende zee en dolfijnen. Jaarlijks vertrekken tientallen zeilers en zeilsters voor het avontuur van hun leven om de Golf van Biskaje te “bedwingen”.

De zeilreis start vanuit Brest, aan de westkust van Frankrijk/Bretagne. Daar vinden de voorbereidingen plaats op de oversteek van de magische Golf van Biskaje. Dus een mooie uitdaging voor enthousiaste zeilers en zeilsters.

Hotspots

De zeezeilreis over de Golf van Biskaje is een combinatie van mijlen maken en een beetje afwisseling aan wal om bij te komen. Zo is het na enkele nachten doorzeilen altijd weer een beleving om havens aan te lopen. Vanuit het Noorden naar La Coruna in Spanje.
De Noordkust van Spanje is grillig met middelhoge bergen en diepe inhammen/baaien. De Spaanse Ria’s mag je niet overslaan op je tocht naar het Zuiden. We zullen dan ook een paar interessante Ria’s bezoeken.
Uiteindelijk meren we af in de omgeving van Porto. De tweede stad van Portugal en een bezoek zeker waard.

Zeilkwaliteiten

Voor jou is het belangrijk dat je een beetje “zeewaardig” bent. Als je de hele zeilreis zeeziek bent, dan heb je er niets aan en ben je de andere opvarenden alleen maar tot last. Je kunt meedraaien als volwaardig bemanningslid, maar je mag ook een tandje rustiger doen. Wil je wat van het echte zeezeilen leren, dan is dit de gelegenheid om veel ervaring op te doen.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De kosten voor de boordkas zijn niet inbegrepen. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijg je terug.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog