Gran Canaria Sailing Experience

Zeilen rond de Canarische eilanden. Dat is de Gran Canaria Sailing Experience. Meezeilen vanaf Las Palmas, de hoofdstad van Gran Canaria op een zeiljacht met schipper. De Gran Canaria Sailing Experience vanuit Las Palmas is een avontuurlijke zeilzwerftocht. Als het weer meewerkt kun je drie eilanden bezoeken. Gran Canaria, Tenerife en Fuerteventura. Hier kun je actief meezeilen en veel zeilervaring opdoen in een aangenaam klimaat op een modern zeiljacht met schipper. Zowel tijdens de zomer als in de winter een ideaal gebied voor een fantastische zeilvakantie. Ontdek daarom de Canarische Eilanden op een zeilvakantie van NautiSail.

Gran Canaria is het centrale eiland van de Canarische Eilanden met Las Palmas als dynamische hoofdstad. Las Palmas beschikt over uitgebreide voorzieningen voor zeiljachten en is ook de startplaats van de beroemde Atlantic Rally for Cruisers. De vliegverbindingen naar Las Palmas zijn legio.

Belangrijk om te weten

  • De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De boordprijs is de huurprijs van een slaapplaats aan boord van het schip met bemanning, excl. de reis naar en van het schip en de boekingskosten (€ 20,- per boeking).
  • De boordkas (ca. € 200,- p.p.) is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal.
  • Prijs voor 2 weken is € 1.495,- p.p.
  • De reis gaat door als minimaal 2 personen hebben geboekt.
Dag 1:
Aankomst op het vliegveld Las Palmas van Gran Canaria. Op het vliegveld neemt u de bus of de taxi naar de jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen en te bevoorraden voor de week.
Dag 2: (ca. 20NM)
De trossen gaan los voor de Zeilcruise langs de Noordkust van Gran Canaria. Een prachtige kust met heel veel bos en bananenbomen. We proberen voor de nacht een plaatsje te vinden in Agaete, aan de noordwest kust van Gran Canaria.
Dag 3: (ca. 40NM)
Van Agaete kunnen we koers zetten naar Tenerife. Afhankelijk van de wind zal dat Santa Cruz de Tenerife zijn of we gaan zuidelijker richting San Miguel. Onderweg zul je kennismaken met de beruchte winden in de convergentiezone. Mocht de wind te stevig doorstaan, dan verleggen we de koers naar het zuiden van Gran Canaria, waarbij we downwind genieten van de prachtige kust.
Dag 4: (ca. 45NM)
Vervolgens zetten we koers naar het zuiden van Gran Canaria, het toeristische deel. Hier liggen talloze jachthaven, zoals Puerto de Mogan, Puerto Rico of de baai van Arguineguin.
Dag 5: (ca. 10NM of 70NM)
Het zuiden van Gran Canaria heeft heel veel te bieden, dus een dagje langs de kust cruisen is heel ontspannend. Voor de "die hard zeilers" is de uitdaging om naar de zuidkust van Fuerteventura te varen. Een stevig zeiltochtje.
Dag 6:
Ook Fuerteventura is interessant om te bezoeken. Mocht de uitdaging van de vorige dag te groot zijn gebleken, dan kan altijd worden uitgeweken naar de zuidoost kust van Gran Canaria, waar voldoende aanmeerplaatsen zijn met volop gelegenheid voor een verfrissende zwempartij.
Dag 7: (10NM of 60NM)
Op deze dag zeilen we weer naar Las Palmas, waar we gezamenlijk de zeiltocht afsluiten met een heerlijk dineetje in één van de vele restaurants van Las Palmas.
Dag 8:
Het is alweer tijd om afscheid te nemen en naar het vliegveld te gaan voor de terugvlucht naar Nederland en België

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Vol info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog