Gran Canaria – Tenerife Vaar mee met de Dehler 42

Beleef de Canary Islands Experience vanuit Gran Canaria op een avontuurlijke zeilzwerftocht. Actief meezeilen vanaf Las Palmas op Gran Canaria via de oost- of westkust van het eiland naar Tenerife, waar je de oostkust van het eiland bezoekt en via de zuidkust zelfs naar La Gomera zeilt. Je zeilt op een modern zeiljacht met een ervaren schipper, die je de kneepjes van het zeilvak bijbrengt. Zowel tijdens de zomer als in de winter een ideaal gebied voor een fantastische zeilvakantie. Ontdek daarom de Canarische Eilanden op een zeilvakantie van NautiSail.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De routes bieden een grote verscheidenheid aan haventjes, baaitjes en prachtige uitzichten. De beschreven routes zijn onder voorbehoud en kunnen door weers- en andere omstandigheden worden aangepast, dit altijd ter beoordeling van de schipper.
  • De bootprijs is de huurprijs van het schip met bemanning.
  • De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal.
  • Boordkas ca. € 280,- p.p.
Dag 1:
Aankomst op het vliegveld van Las Palmas de Gran Canaria. Op het vliegveld neemt u de taxi naar de jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen en te bevoorraden voor de week.
Dag 2 tot 4:
De trossen gaan los voor de Zeil-experience naar het eiland Tenerife. We bezoeken de hoofdstad Santa Cruz en zakken de kust af naar San Miguel, in het zuiden van Tenerife.
Dag 4 tot 6:
Vanaf San Miguel maken we een mooie zeiltocht naar La Gomera (ca. 25 NM). Het op één na kleinste, bewoonde eiland van de Canarische eilanden of wel Isla Redonda, het Ronde Eiland, La Gomera. Een voorname plek op La Gomera is het Nationaal Park Garajonay. Dit is één van de oudste natuurlijke bossen ter wereld en een uitdaging voor wandelaars. Een andere bezienswaardigheid zijn de "orgelpijpen" in het Noorden van het eiland. Een prachtig eiland dus om te verkennen.
Dag 7 t/m 8
Na ons bezoek aan La Gomera, zeilen we weer terug naar San Miguel, vlakbij het vliegveld Reina Sofia (TFS).

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Dehler 42

Puerto Las Palmas de Gran Canaria. De eerste week een beetje pech omdat één van onze buren bij het wegvaren besloot met zijn boot in...

Puerto Las Palmas de Gran Canaria.

De eerste week een beetje pech omdat één van onze buren bij het wegvaren besloot met zijn boot in onze verstaging te blijven hangen. De klap was zo groot dat we ons staande wand en de mast moesten laten controleren. Twee dagen vertraging maar gelukkig is er in de hoofdstad Las Palmas de Gran Canaria genoeg te beleven. De oude stad werd bezocht en we konden volop genieten van gezellige restaurants, het strand (naar men zegt het mooiste stadstrand van Europa), en de gezelligheid van de ARC, die bijna van start ging. Na reparatie kon de zeilpret beginnen en zetten we, met onze eerste 4 gasten, koers naar het zuiden.

Puerto de Mogan

Wegens de enorme hoeveelheid boten die hier op Gran Canaria geparkeerd ligt, waren we blij dat we een mooie plek in de mooiste haven en misschien wel het mooiste dorp van Gran Canaria konden bemachtigen; Puerto de Mogan. Dit prachtige dorp of stadje is één van de weinige plekken waar nog geen torenhoge hotels en appartementencomplexen zijn gebouwd. Rond de haven, die goed wordt onderhouden en gezellig is aangekleed, vind je een keur aan restaurants en winkeltjes waar het overdag én ’s avonds goed vertoeven is. Wil je nog meer vertier en nog meer toeristen dan is er nog de boulevard met het drukbezochte strand, restaurants en bars waar je tot in de late uurtjes gezellig terecht kunt.

Het is hier zo goed vertoeven dat we hier onze ’thuisbasis’ van hebben gemaakt. Vanuit hier hebben we een aantal weken mooie tochten gezeild. Op zoek naar dolfijnen, ankeren in mooie stille baaien maar ook bij populaire stranden, waar we meestal genoten van een uitgebreide lunch. Na de lunch werd er weer lekker gezeild. Altijd vergezeld van de zon die hier, óók in november en december, uitbundig schijnt.

Nog niet naar huis.
Hoewel er momenteel even geen gasten zijn ben ik nog steeds niet naar huis. Het weer is hier heerlijk, de Dehler 42 is comfortabel, het dorp te gezellig: ik blijf nog even voor ik weer terugvlieg naar Nederland waar het nu 1 graad Celcius is en sneeuwt. 22 december komt de volgende groep hier gezellig zeilen met een andere schipper. Ik weet zeker dat ze een top week gaan krijgen.

Eric
(14-11-2021 t/m 09-12-2021)
Dag Ben, Voor ons is de zeilweek prima verlopen. We hebben alle dagen kunnen zeilen, en we hadden prima weer (1 dag met wat bewolking)....

Dag Ben,
Voor ons is de zeilweek prima verlopen.
We hebben alle dagen kunnen zeilen, en we hadden prima weer (1 dag met wat bewolking). Omdat we de enige passagiers waren, konden we in overleg met de schipper ook zelf het programma bepalen.
De ligplaats in Puerto de Mogan en de dagtochtjes waren ideaal voor beginnende zeilers als ons. Mogelijk schrikt de tocht zoals op internet beschreven mensen met dat profiel wat af. (En omgekeerd kan het niet doen van een grotere tocht mensen die daarvoor kiezen ook teleurstellen.)
Puerto de Mogan is een leuk plaatsje, met veel eetgelegenheden.

Annemie & Sven
(28-11-2021 t/m 05-12-2021)
Was een topweek bij Ed aan boord. Erg genoten, dank voor het organiseren en tot snel. Hartelijke groet, Jan Willem

Was een topweek bij Ed aan boord. Erg genoten, dank voor het organiseren en tot snel. Hartelijke groet, Jan Willem

Jan Willem
(15-01-2022 t/m 22-01-2022)
Het was een top week! Hele fijne mensen, veel geleerd, prachtig weer, mooi schip!

Het was een top week! Hele fijne mensen, veel geleerd, prachtig weer, mooi schip!

Maggie
(07-01-2022 t/m 14-01-2022)
Hey Ben !! Jaa al terug in Nl Was een top week ,, veel geleerd en lekker bezig geweest!!! Grt Nick

Hey Ben !! Jaa al terug in Nl
Was een top week ,, veel geleerd en lekker bezig geweest!!! Grt Nick

Nick
(07-01-2022 t/m 14-01-2022)
Met Nautisail.nl heb ik op de D-Dream (een Dehler 42) een geweldige zeiltrip van 4 weken achter de rug waarin ik meer dan eens een...

Met Nautisail.nl heb ik op de D-Dream (een Dehler 42) een geweldige zeiltrip van 4 weken achter de rug waarin ik meer dan eens een week had bijgeboekt ! Een trip vol avontuur en pret!
De eerste week hadden we met schipper Thom de kerstdagen doorgebracht in Puerto De Mogán, Gran Canaria. Een ontzettend gezellig plaatsje met talloze restaurantjes. Heerlijk gegeten op terrasjes en dat terwijl Nederland nog in een lockdown was. Op momenten van weinig wind, leerde schipper Thom ons te manoeuvreren op de motor in de haven achteruit de box in en diverse manoeuvres op de oceaan d.m.v. van een zelf geplaatste boei (fender met puts er onder).

De navolgende 3 weken waren met schipper Ed eveneens helemaal TOP ! Heb met schipper Ed het nieuwe jaar gevierd en ontzettend veel gelachen. Alhoewel het geen zeilcursus was, nam schipper Ed eveneens de moeite om me e.a. te leren, zoals navigeren en andere zeilinstructies. Heb dus veel geleerd.
Met zowel weinig als veel wind hebben we hele mooie zeiltochten langs Gran Canaria, Tenerife en La Gomera gemaakt (https://youtu.be/8lR_QYg16Z4) maar ook hele mooie momenten meegemaakt zoals dolfijnen en zwarte loods walvissen gezien, zonsondergang voor anker in noord-west Gran Canaria met uitzicht over Tenerife (https://youtu.be/ZLCdY255QPo). Op La Gomera hadden we nog een autootje gehuurd om het eiland te verkennen. Daar hebben we nog gewandeld door het prachtige oerbos Parque Nacional Garajonay en veel bananenbomen gezien.

Oh ja,…… vergeet op Gran Canaria niet een Barraquito te drinken….. heerlijk !

Ben, Thom, Ed…. hartelijk dank voor deze prachtige tocht !
Ik heb genoten ! Kan er geen genoeg van krijgen en ga weer boeken !

Hans
(22-12-2021 t/m 22-01-2022)
We kijken terug op een heerlijke trip! De week was een geslaagde mix tussen lekker zeilen en ontspannen aan wal. El Hierro bleek niet haalbaar...

We kijken terug op een heerlijke trip! De week was een geslaagde mix tussen lekker zeilen en ontspannen aan wal. El Hierro bleek niet haalbaar maar La Gomera en de verschillende havens van Tenerife waren zeer de moeite waard. Misschien voor de informatie op de website goed om iets explicieter te vermelden dat El Hierro optioneel is en sterk afhankelijk van de wind en zelfs dan echt een flink stuk is heen en weer. Voor ons geen probleem, maar voor de beeldvorming van toekomstige deelnemers wel goed om bewust van te zijn. Verder eigenlijk geen puntjes van aandacht. Bedankt voor de organisatie en wie weet tot een volgende keer!

Thierry & Esther
(23-01-2022 t/m 30-01-2022)
Dit was voor mij een zeer interessante zeil ervaring. Heb veel zeil ervaring overal op de Europeese zeeën maar heb nu ook kunnen proeven van...

Dit was voor mij een zeer interessante zeil ervaring. Heb veel zeil ervaring overal op de Europeese zeeën maar heb nu ook kunnen proeven van de atlantische oceaan. Voor mij sowieso al geslaagd.
De sfeer aan boord was uitzonderlijk prettig dank zij een toffe bemanning en en een zeer gedegen schipper met uitzonderlijke ervaring als wereldzeiler.

Karel
(16-02-2022 t/m 23-02-2022)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog