Grenada – Grenadines

Je Droomreis in de Caribbean?

Het zeilgebied vanaf Grenada naar St. Vincent & the Grenadines behoort tot de mooiste in het Caribische gebied. Tijdens de tweeweekse zeiltocht zeil je mee in de paradijselijke Grenadines en bezoek je o.m. Mustique, Union Island, Palm Island en natuurlijk Bequia. Vervolgens zeil je naar het eiland St. Vincent. Je maakt korte en enkele lange zeildagen, zodat ook zeilenthousiasten volop aan hun trekken komen.

Na je aankomst op het vliegveld van Grenada neem je een taxi naar de baai waar het zeiljacht op je ligt te wachten. Je maakt eerst kennis met de schipper, elkaar en het schip onder het genot van welkomstdrankjes en verschillende hapjes. Na de instructie over het schip zal er een boordkas worden opgemaakt en proviand voor de week worden ingekocht. Vanuit Grenada zitten we gelijk midden in het mooiste gedeelte van de Cariben. Tijdens onze zeiltocht van veertien dagen laat de schipper jullie de mooiste plekjes ontdekken.

Onderstaand tref je de reisbeschrijving aan.

Programma

Dag 1: Aankomst:

Na de kennismaking is er gelegenheid voor rustig inkwartieren (slaapvertrekken inrichten). Daarna zullen we de supermarkt opzoeken om flink wat proviand in de slaan alvorens onze reis zal gaan beginnen!

Dag 2: Grenada
Tijdens de eerste dag kunnen we een rondrit maken over het prachtige eiland. We trekken het binnenland in. Er is haast geen eiland in de Caribbean zo paradijselijk en fotogeniek als Grenada. Het eiland loopt dan ook over van de ‘Kodak-momentjes’. Regenwoud met bloemen in de mooiste kleuren, riviertjes, watervallen, hoge bergen, vulkanen, plantages en ga zo maar door.

Dag 3: Sandy Island

Vandaag gaan we vroeg uit de kooi. We zullen omstreeks 6 uur ontbijten waarna we het schip gaan klaarmaken voor vertrek. Vandaag maken we de langste zeiltocht van de hele trip. We varen ongeveer 9 uren, zo’n 45 zeemijl, om vervolgens aan te komen op Sandy Island. Voor dit kleine onbewoonde eilandje gaan we ankeren, het loopt al tegen de avond, we kunnen aan boord gezellig barbecueën of met het rubberbootje naar het strand van het naastliggende eiland Carriacou om daar een leuk restaurantje op te zoeken.

Dag 4: Union Island

Vandaag kunnen we naar het strand van Sandy Island om lekker te zwemmen, zonnen, snorkelen of het mooie eiland Carriacou verkennen. Na de lunch halen we het anker op en zeilen een kort tochtje van zo’n 2 uren naar het naastgelegen Union Island, dit prachtige eiland met z’n scherp afgetekende bergtoppen is al van verre af te zien. Eenmaal ter plaatse zullen we ankeren voor het pittoreske stadje Clifton, waar we het stadje kunnen bezoeken, rijk aan karakteristiek gekleurde woninkjes, waar we buitengewoon vriendelijke en gastvrije eilandbewoners kunnen ontmoeten. Er kan heerlijk worden gegeten en gedronken, in restaurantjes en barretjes en natuurlijk is er ook de gelegenheid om te winkelen.

Dag 5: Tobago Cays

Eerst naar de bakker voor stokbrood en croissantjes, lekker ontbijten en klaarmaken voor vertrek naar de Tobago Cays. Dit is wederom een kort zeiltochtje van zo´n 2 uren. Dit beroemde beschermde natuur- en waterpark bestaat uit een aantal kleine onbewoonde eilandjes omgeven door schitterende koraalriffen. Het water heeft er een zeer spectaculaire, bijna turquoise kleur.
Bij het beroemde ‘Horseshoe Reef’ zullen we ankeren zodat er, door de liefhebbers onder ons, kan worden gesnorkeld en genoten van deze geweldige onderwaterwereld. Zeeschildpadden, papegaaivissen, manta´s etc. ’s Avonds gaan we, als er aanbod van vis of kreeft is bij de plaatselijke vissers, op een onbewoond eilandje barbecuen. Dit is écht een onvergetelijke ervaring!

Dag 6: Tobago Cays

Een extra dag op de Tobago Cays; de kleine onbewoonde eilanden met z´n schildpadden en leguanen. Lekker zwemmen, zonnen, snorkelen en duiken bij het beroemde Horseshoe Reef en even wat drinken bij leuke strandtentjes. Kortom, relaxen en het Caraïbische gevoel over je heen laten komen.

Dag 7: St. Vincent

Vandaag zeilen we naar een van de meest authentieke Caribische eilanden, namelijk: St. Vincent. Het is een weinig toeristisch eiland dat men echt gezien en verkend moet hebben, werkelijk fantastisch! Een zeiltocht van zo´n 8 uur brengt ons daarna bij ‘Wallilabou Bay’ waar we het anker weer laten zakken. In deze baai werden scènes uit de film Pirates of the Caribbean opgenomen. Na vertrek hebben de filmmakers het decor van de filmset achtergelaten voor bezichtiging door bezoekers van deze plek!

Dag 8: St. Vincent

Een dag St. Vincent verkennen! Na een half uurtje lopen is er, voor liefhebbers, de mogelijkheid om een verkwikkende douche te nemen onder een waterval. We nemen een taxi en gaan dit fantastische eiland ontdekken. Het eiland is overal zo ongelofelijk groen, vooral in het prachtige regenwoud. Er zijn torenhoge bergen en vulkanen waar je ook maar kijkt. De uiterst vriendelijke bevolking, vaak woonachtig in eenvoudige kleurrijke huisjes, maken het een waar genot om hier te zijn. We gaan de oude Caribische stad Kingstown bezoeken, waar onder meer een leuke markt is, wat shoppen etc.

Dag 9: Bequia

We maken een prachtige zeiltocht van zo´n 4 uren naar het favoriete eiland van de watersporters, namelijk Bequia. Vaak worden we vergezeld door dolfijnen, vliegende vissen en soms zelfs walvissen. We gooien het anker uit in ‘Admirality Bay’, vlak voor het stadje ‘Port Elisabeth’. Deze baai is omgeven door kleine restaurantjes en leuke strandtentjes waar heerlijk gegeten kan worden. Vaak spelen hier lokale bandjes, zogeheten “Steel of raggea bands”, zodat we op de klanken van ritmische muziek de heupen eens even goed los kunnen gooien.

Dag 10: Bequia

We blijven nog een dag in Bequia. Een rondrit over het eiland is zeker aan te bevelen, oude plantages bezoeken, de Turtle Farm (zeeschildpaddenopvang) het oude fort, de “Moonholes”, enz. ’s Avonds dansen op muziek van een reggaeband.

Dag 11: Mayreau

Eerst even lekker ontbijten en rustig bekomen van de voorgaande avond. Dan halen we het anker op en beginnen we een zeiltocht van ongeveer 30 zeemijl naar het liefelijke eiland Mayreau. We ankeren daar in de prachtige ‘Salt Whistle Bay’ vanwaar we het eiland kunnen gaan bezoeken. Wanneer men de moeite neemt om de heuvel aan de baai te beklimmen, wordt dat beloond met een spectaculair uitzicht.

Dag 12: Union Island

Een kort zeiltochtje van een uur naar de prachtige Chatham Bay aan de noordkant van Union Island. Deze rustige baai is omzoomd met een prachtig strand, leuke tikibars en restaurantjes.

Dag 13: Union Island

Een dagje Union Island. Het is een ware aanrader om met de taxi een rit over de bergen te maken. Vanuit de bergen zijn werkelijk spectaculaire uitzichten over de kust en de naastliggende eilandjes te bezichtigen. Ook is het mogelijk om het stadje Clifton te bezoeken of lekker een dagje op het strand te verblijven.

Dag 14: Grenada

Vandaag zeilen we terug naar Grenada. Deze laatste zeiltocht telt ongeveer 40 mijl en brengt ons, langs de mooie kust van Grenada, terug naar ‘Clarkes Court Bay’. Het zit er helaas weer bijna op. De afgelopen 12 dagen zijn we, met de reeds ontwikkelde zeebenen, haast échte ‘Pirates of the Caribbean’ geworden!

Dag 15: Dag van vertrek op zaterdag!

Helaas, helaas, spullen pakken en naar het vliegveld. Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met een gevoel van “wat een onvergetelijke vakantie!”.

Belangrijk om te weten

  • Belangrijk om te weten: Vertrek en bestemming Grenada in de Caribbean. Ervaring is niet vereist, we vinden het wel leuk als je actief meezeilt. Aantal deelnemers maximaal 4.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog