Guadeloupe – St. Maarten

Van Guadeloupe naar Sint Maarten ga je meezeilen naar o.m. het eiland Antigua. Dit eiland is beroemd om zijn zeilverleden, zoals de Antigua race week en classic sailweek. Dat zorgt voor legendarische plaatsen voor zeilers, zoals English harbour en Nelson’s Dockyard. Daar vind je de allermooiste zeil- en motorjachten van de wereld. Uiteraard gaan we een avond swingen op de berg Shirley’s Heights op muziek van een steelband en met uitzicht naar Montserrat. Een fenomenale beleving.

Maar vanaf Antigua zetten we koers naar het Westen. Daar vind je de schitterende eilanden Nevis en St. Kitts. Vanaf St. Kitts steken we over naar het mondaine eiland Saint-Barthélemy, waar we ankeren bij Gustavia Harbor. Een schilderachtig Zweeds gehucht (overblijfsel van de oorspronkelijke Zweedse kolonie). Hier kun je naar het wrak van het motorjacht “Nonstop” duiken, dat zonk in een zware storm. Of stap aan wal en slenter langs de exclusieve boetieks of huur een scooter voor een rit naar de afgelegen stranden (St. Barts is bekend om zijn “naaktrecreatie” stranden). En bewonder de mooie huizen uitgehouwen in de heuvels. In de avond kun je je storten in het nachtleven van St. Barts, het St. Tropez van de Caribbean. Geniet van jazz en cognac, wijn en gelach, en een aantal levendige Caribische dansen.

Na een uitgebreid bezoek aan Saint-Barthélemy, St. Barth genoemd in de volksmond, varen we naar Sint Maarten. We gaan voor anker in de Great Bay of leggen aan bij Bobby’s Marina, waar je de hoofdstad Philipsburg met zijn 10-tallen souvenir winkels kunt bezoeken.
Vervolgens varen we rond het eiland en bezoeken de Simpson Bay, Marigot Bay en Grand Case, het sfeervolle (Franse) dorpje aan de noordkant van het eiland, waar elke dinsdagavond een grote artistieke markt plaats vindt.

Vanuit Grand Case kunnen we naar het (onbewoonde) eiland Tintamarre, waar bezoekers zich kunnen insmeren met de heilzame modder en zich daarvan in zee kan ontdoen.
Uiteraard bestaat ook de mogelijkheid om het eiland Anguilla aan de noordkant van Sint Maarten te bezoeken.

De reis eindigt in Fort Louis Marina, Marigot, het Franse deel van St. Martin. Marigot ademt de Franse sfeer optimaal uit. Je ruikt de versgebakken broodjes en gebak vanuit de cafés en bistro’s en in de winkels kun je een ruime keuze maken uit heerlijke Franse wijnen, kaas en parfums, direct uit Parijs. Ter afsluiting van deze heerlijke zeilreis gaan we in de avond naar een leuke bistro voor het afscheidsdiner.

Vanuit Marigot ben je snel op het vliegveld Prinses Juliana voor de reis naar Europa.

We beslissen met de groep wat we wanneer gaan doen en waar we naartoe gaan. Iedereen mag koken als hij of zij daar zin in heeft. Iedereen mag actief meezeilen maar we kunnen de boot perfect met ons twee aan (en indien nodig zelfs alleen). We delen met veel plezier onze kennis en ervaring. Gasten met ervaring mogen de boot zelfstandig zeilen en iedereen mag sturen. Wij houden wel een oogje in het zeil.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog