Z09: Oversteek Ierland –U.K.-Bretagne (380 zeemijl) Vaar mee met de Bavaria 50

Zeilvakantie vanuit Ierland naar Brest aan de Franse kust. Zeilen vanuit de Ierse zee over de Keltische zee en vervolgens over het Engels Kanaal. Weer en tij zullen uiteindelijk onze route bepalen, maar het plan is om dit in gelijkmatige etappes te doen.
De eerste dag zullen we aan de kust van Ierland blijven, zodat iedereen rustig aan het schip kan wennen. Een korte etappe langs de mooie kust van Ierland. Afhankelijk van het weerbericht kunnen we vervolgens langs de Ierse kust blijven, naar Wales of als mogelijk door naar de Scilly eilanden. In ieder geval zeilen we dan ook ’s nachts en dat doen we in een afwisselend wachtsysteem. Echt zeezeilen en leuk voor degenen die meer willen doen of leren
aan boord.

Als het weer meewerkt hebben we een dagje op de Scilly eilanden voor we het Engels Kanaal oversteken naar Bretagne-Franse kust, met ook weer een nacht doorvaren. De laatste dag is langs de grillige kust van Kaap Finistère met sterke getijstromingen.
Een bijzondere zeezeilreis met mooie zons- en maan opkomsten/ ondergangen, met een beetje geluk prachtige sterrenhemels en/of een lichtende zee en dolfijnen. Deze zeezeiltocht is een mooie combinatie van mijlen maken, ’s nachts doorzeilen, maar ook een met leuke afwisseling aan wal. Bij voldoende interesse kan deze zeilreis ook als zeezeiltraining uitgevoerd worden.
De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 15 en 135 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 315,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z09 02-08-2021 tot 11-08-2021
10 € 1099 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Bel Nautisail Scroll omhoog