Oversteek Ierland –Scilly Eilanden-Cornwall Vaar mee met de Bavaria 50

Vanuit Dublin zullen we zeil zetten naar Falmouth aan de Engelse zuidwestkust in Cornwall. Vanuit de Ierse zee over de Keltische zee rond Land’s End, via de Scilly eilanden. Weer en tij zullen uiteindelijk onze route bepalen, maar het plan is om dit in overzichtelijke etappes te doen.

De eerste één of twee dagen zullen we aan de Ierse kust blijven, zodat iedereen rustig aan het schip kan wennen. Een leuk stuk langs de mooie Ierse kust en Dublin uit.
Vervolgens steken we over richting de Scilly eilanden, een afstand van ongeveer 135 tot 200 mijl. Dat betekent één of twee nachten op zee, waar we doorzeilen in een wachtsysteem.

De Scilly’s hebben geen haven, maar er zijn verschillende mooie ankerplekken. Afhankelijk van de wind kiezen we de beste uit en het tij bepaalt wanneer we (en of) we daar kunnen ankeren. Als het weer meewerkt hebben een dag om hier bij te komen en de benen te strekken op één van de mooie eilanden, die subtropisch aandoen door de mooie vegetatie, stranden en het heldere water. Op de laatste etappe zullen we Land’s End ronden en van de Oceaan het Engels Kanaal inzeilen. Deze zeilreis is een beetje ruimer ingepland, waardoor we al het weer meewerkt de visserijhaven Newlyn aan kunnen doen of ankeren in de Hellford riviers.

Falmouth is een mooie en gezellige haven, waar we de reis afsluiten in een leuk restaurant en ’s avonds natuurlijk nog een biertje in een gezellige pub.

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen GPB 115,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • opstappen in Dublin en afstappen in Falmouth
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z11: Ierland – Scilly eilanden – Cornwall 16-09-2023 tot 25-09-2023
10 Vol info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog