Z08: Zeilvakantie Ierland. Vaar mee met de Bavaria 50

Op de zeilvakantie Ierland kun je meezeilen vanuit Belfast de Ierse zee op en doen de luxe marina Bangor aan. Een korte afstand. Daarom is er in de ochtend nog de mogelijkheid om een ‘Black Cab’ citytour te maken langs de indrukwekkende ‘Murals’ (muurschilderingen). Zeker een aanrader op deze zeilvakantie in Ierland. Op de volgende dag zeilen we, als wind en getij het toelaten het Strangford Lough in, naar het mooie plaatsje Portaferry. In de Strangford Lough staat een hele sterke stroming dus de weersomstandigheden moeten wel meewerken. In die buurt zijn de opnames voor Game of Thrones gemaakt, met name die voor ‘Winterfell’. Het gebied nodigt uit voor een mooie ‘woodland’ wandeling.
De dag erna zeilen we op de zeilvakantie Ierland naar Carlingford Lough. Een indrukwekkende fjord met sterke stromingen en een prachtig uitzicht op de Mourne mountains met een leuk authentiek plaatsje.
De Ieren zijn de meest vriendelijke en gastvrije mensen van Europa en de gezellige pubs zijn een mooie afsluiting van de zeildag. Van daaruit zeilen verder naar Malahide, een lange zeildag van 39 mijl. Via een ondiep riviertje kunnen we naar binnen met het juiste getij, vlak langs het strand. Een mooi plaatsje en een beetje de badplaats van Dublin. We eindigen deze zeilvakantie Ierland in het bruisende en sfeervolle Dublin, waar we uiteraard ’s avonds de binnenstad inlopen om te eten in een pub en om naar traditionele Ierse muziek te luisteren.
De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 11 en 39 mijl.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 210,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z08 26-07-2021 tot 01-08-2021
7 € 739 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Bel Nautisail Scroll omhoog