Kanaal eilanden en Bretagne Vaar mee met de Bavaria 50

Het getij is de klok in dit bijzondere vaargebied rond de Kanaaleilanden en Bretagne. We zullen met stroom mee moeten varen en ook rekenen wanneer we de havens in en uit kunnen. Wind en getij bepalen dus onze exacte bestemming, maar we gaan ons best doen om een paar hoogtepunten aan te doen, zoals het eilandje Sark voor een mooie wandeling. De sfeervolle vestingstad St. Malo en als het weer meewerkt kunnen we zelfs ankeren bij de Iles de Chausey. Natuurlijk staat het grotere, maar zeker ook mooie eiland Jersey ook op het programma. Afhankelijk van de wind kunnen we misschien ankeren bij het mooie kasteel van Gorey. Er is ook de mogelijk om ergens een dag te blijven liggen voor een langere excursie aan wal.

Na of voor het zeilen is er ook tijd om te wandelen langs de kust of in de gezellige haventjes. Deze zeilvakantie is een mooie mix tussen de Franse en Britse cultuur. Met lekkere croissants bij het ontbijt en gezellige pubs in de avond. Bovendien relaxed zeilen langs prachtige natuur met spectaculair getij en ook tijd voor sightseeing. We eindigen in St. Helier op het eiland Jersey, waar we uit eten gaan bij een heerlijke pizzeria en ze zeilreis afsluiten.

De dag-afstanden variƫren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 10 en 35 mijl. Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
ZC11 13-08-2020 tot 21-08-2020
8 € 935 Ja info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog