Naar de Kanaaleilanden Vaar mee met de Bavaria 50

Vanuit Nederland zeilen we de eerste dag naar een zeehaven. Zo kan iedereen rustig wennen en een beetje oefenen met zeilhandelingen. ’s Avonds gaan we een routeplan maken afhankelijk van de weerberichten. Het plan is om de volgende dag over de Noordzee langs de Belgische kust te zeilen. Superdruk met scheepvaart en vol met windmolenparken en een wirwar aan boeien. Ook moeten we uitluisteren op de marifoon blokkanalen en er zijn speciale corridors tussen de windmolenparken en de shipping-lanes waar we over mogen steken. Afhankelijk van het weer en getij kunnen we ’s nachts een pitstop maken in Duinkerken voor we het Engels Kanaal oversteken naar Dover. Een aardige puzzel en een goede oefening voor lichtherkenning en oefenen met radar en AIS.

Dover is een leuke werkhaven, met een nieuwe marina en natuurlijk de beroemde krijtrotsen. Bovenop staat een prachtig kasteel. De aanloop van Dover is erg leerzaam vanwege alle ferry’s die af en aan varen. Als het weer meewerkt hebben we hier nog even tijd voor een bezoek aan het kasteel of een wandeling naar de vuurtoren voor ‘Tea and scones’ met een prachtig uitzicht over het Engels Kanaal.

Vervolgens steken we over naar Cherbourg in Normandië, met ook weer een nacht op zee. Ook hier weer een grote shipping-lane, dus actief wachtlopen, nachtzeilen en uitkijk houden voor scheepvaart en visserij. Vervolgens moeten we flink rekenen met de getijden om naar de Kanaaleilanden te zeilen. De stroming is hier zo sterk, dat we die echt mee moeten hebben. Voor de haven van St. Peter Port ligt een drempel die 2 meter droogvalt. Ook weer een leuke puzzel dus. We sluiten de reis af in Geurnsey met een maaltijd en een biertje.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 25 en 145 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog