Cherbourg – Kanaaleilanden – St. Malo Vaar mee met de Ovni 435, Grey Goose

Opstappen in Cherbourg in Normandië. Deze stad biedt tal van leuke en bijzondere bezienswaardigheden. We zeilen de eerste dag de indrukwekkend grote haven uit naar het Westen. Stroom en wind bepalen onze koers, want we passeren de beruchte Alderney Race, waar wel 8kts stroom kan staan.
Onze eerste stop is het eiland Alderney, het eerste eiland van de Kanaaleilanden. We gaan voor anker in de baai van Braye, die door een lange hoge pier beschermd wordt tegen de westenwinden. Een unieke plek van waaruit je het eiland kunt verkennen.
Vanuit Alderney zetten we koers naar het eiland Guernsey, een bekend eiland in de watersport. Hier moet goed genavigeerd worden, want de stromingen zijn sterk en met de stroom mee gaat het veel sneller. In St. Peter Port kun je goed ervaren wat het verschil is tussen eb en vloed. De haven wordt druk bezocht door zeilers vanuit heel Europa.
Na Guernsey vertrekken we richting Jersey, waar we in St. Helier een ligplaats zoeken.
Vanuit St. Helier verkennen we de kust van Noord-Bretagne. Als het weer en de wind het toestaan brengen we een bezoek aan Île de Bréhat, Portrieux en eindigen we in St. Malo.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 25 en 145 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Dag 1:
Cherbourg. Inschepen en de boot verkennen.
Dag 2:
Cherbourg naar Alderney. We zeilen de eerste dag de indrukwekkend grote haven uit naar het Westen. Stroom en wind bepalen onze koers, want we passeren de beruchte Alderney Race, waar wel 8kts stroom kan staan. Onze eerste stop is het eiland Alderney, het eerste eiland van de Kanaaleilanden. We gaan voor anker in de baai van Braye, die door een lange hoge pier beschermd wordt tegen de westenwinden. Een unieke plek van waaruit je het eiland kunt verkennen.
Dag 3:
Alderney - Guernsey Vanuit Alderney zetten we koers naar het eiland Guernsey, een bekend eiland in de watersport. Hier moet goed genavigeerd worden, want de stromingen zijn sterk en met de stroom mee gaat het veel sneller. In St. Peter Port kun je goed ervaren wat het verschil is tussen eb en vloed. De haven wordt druk bezocht door zeilers vanuit heel Europa.
Dag 4:
Guernsey - Jersey. Na Guernsey vertrekken we richting Jersey, waar we in St. Helier een ligplaats zoeken.
Dag 5:
Jersey - Île de Bréhat Vanuit St. Helier verkennen we de kust van Noord-Bretagne. Dit zeer populaire vaargebied is niet om mee te spotten. Maar er zijn diverse vissershavens en ankerplaatsen. Als het weer en de wind het toestaan brengen we een bezoek aan Île de Bréhat
Dag 6:
Île de Bréhat - Portrieux Aan deze kust ervaar je het unieke karakter van Noord Bretagne. De ruige kust in combinatie met flinke getij stromen vereisen een nauwkeurige navigatie, maar afmeren in de haven van je keuze geeft ook weer heel veel voldoening.
Dag 7:
Portrieux - St. Malo Portrieux en eindigen we in St. Malo.
Dag 8:
Afstapdag Na een fantastische ontdekkingsreis is het weer tijd om af te stappen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
G02: Cherbourg – Kanaaleilanden – St. Malo 15-06-2023 tot 23-06-2023
9 € 985 Ja info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog