Kroatië – Dalmatië noord

Meezeilen op een zeiljacht met schipper vanuit de schitterende plaats Šibenik. Šibenik ligt in de regio Dalmatië. Een stad met de rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook met kleine steegjes, gezellige pleinen. De ongedwongen zomerse sfeer maakt deze stad absoluut de moeite waard! Šibenik ligt precies tussen de steden Split en Zadar in. Beide steden hebben een vliegveld waarmee verschillende maatschappijen vanuit Nederland en België een dagelijkse verbinding hebben. Meezeilen in dit deel van Kroatië is zeer gevarieerd. De reeds eerder genoemde rijke cultuur wordt afgewisseld met bezoeken aan de nationale parken van Krka (watervallen) en Kornati. We maken korte en langere zeiltochten naar de vele eilanden, die voor de kust liggen en bezoeken kleine dorpjes aan idyllische baaien. Zwemmen, snorkelen en lekker eten in de vele barretjes.

Belangrijk om te weten

  • Je kunt boeken voor 1 week, maar ook voor 2 weken. Je zeilt de tweede week een andere route
  • De prijs voor een tweeweekse reis is € 1.345,- per persoon
  • De prijzen zijn exclusief je reis naar en van het schip, de boordkas en boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De boordkas is voor eten en drinken aan boord (schipper vrij), brandstof en havengeld. Kosten van excursies, toegang tot natuurparken en verblijf aan de wal is voor eigen rekening.
  • Er zijn 3 x tweepersoons hutten. Een hut voor alleengebruik kost 1.75 x de weekprijs.
http://Zeilen%20Kroatië
Dag 1 zaterdag:
Rond 18:00 uur word je van harte welkom geheten door onze schipper. Na het indelen van de hutten is er uitgebreid tijd om met de boot en elkaar kennis te maken.
http://Krka%20watervallen%20Kroatië
Dag 2: Šibenik - Skradin (Krka watervallen nationaal park) 12NM
Zeilend door het prachtige Sv.Ante kanaal zul je genieten van de schoonheid van deze fjord, die je naar de historische stad Skradin voert. Ook indrukwekkend is om onder de majestueuze brug van Šibanik door te zeilen. Vanuit Skradin kun je één van de mooiste nationale parken van Kroatië bezoeken, de Krka watervallen. Je kunt de watervallen bezoeken per georganiseerde boottrip, maar ook m.b.v. een gehuurde fiets.
http://Kroatië%20meezeilen
Dag 3: Skradin - Zlarin of Prvić 16NM
Afhankelijk van de weersvoorspelling kun je besluiten om te overnachten in de charmante haven van Zlarin of Prvić. Als je graag in een beschutte baai slaapt, probeer dan eens een van de baaien aan de noordkant van Zlarin of een baai Tijašnica op het nabijgelegen eiland Tijat.
http://Kornati%20-%20Kroatië
Dag 4: Zlarin - Kornati nationaal park 30NM
De ochtendstilte kan een hele mooie manier zijn om langzaamaan het Nationaal park Kornati te bereiken. Maak een stop op het eiland Kaprije en geniet van kristalhelder zwemwater. Net rond lunchtijd begint de zeebries op te komen...met een perfecte upwind beat naar je volgende bestemming. Wanneer je een plan maakt om in het park te overnachten, zorg er dan voor dat je een ticket online of in het charterkantoor hebt gekocht, zodat je voorbereid bent als de ranger arriveert om het ticket te controleren. Trouwens. Het is veel goedkoper om vooraf te kopen. De Kornati-archipel is een van de beroemdste zeilgebieden ter wereld, dus neem de tijd om te genieten en doe je best om de pure natuur om je heen te voelen.
Dag 5: Kornati nationaal park - Telašćica (Dugi otok) of eiland Krava
Vandaag vaar je door de Kornati eilanden. Om eerlijk te zijn loont het om zelfs om twee of meer dagen in het park door te brengen, afhankelijk van je voorkeuren. Als je het gevoel hebt dat het genoeg is geweest van naakte stenen eilanden en je hebt dringend behoefte aan vers water in je watertank, dan kun je naar het noorden gaan en aan een boei aanleggen of het anker laten vallen op het eiland Dugi otok. Als het mooi en stabiel weer is, is een andere leuke optie om voor anker te gaan in een baai Krava (Kroatisch woord voor een koe) bij het eiland Krknata.
http://zeilvakantie%20Kroatië
Dag 6: Telašćica baai - Žut
Het vaargebied is zeer geschikt om heerlijk te zeilen, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Eiland Žut biedt vele mooie en beschutte baaien, geweldige restaurants en een prachtige natuur. U kunt kiezen uit overnachten voor anker, afgemeerd voor een lokaal restaurant of in de ACI-jachthaven. Bij een laag waterpeil is het mogelijke bevoorradingspunt ACI marina Žut.
http://Kroatië%20zeilen
Dag 7: Žut - Šibenik 28NM
Langzaam varend richting Šibenik vind je talloze baaien om heerlijk te zwemmen. Als het weer stabiel is, duwen de thermische winden je zachtjes met de wind mee naar de ingang van het Sv.Ante-kanaal voor Šibenik. De oude stad Šibenik is een plaats die je moet bezoeken, ga voor een diner en een gelato, vergeet niet te genieten van de spectaculaire zonsondergang.
http://op%20zeiljacht%20met%20schipper
Dag 8: Wisseldag
Dag 8 is de wisseldag. Na een fantastische zeilervaring en met een mooi gekleurd huidje weer naar huis. Of ..... nog een weekje erbij, want als je voor 2 weken boekt, dan ga je de volgende week nog meer moois van de Dalmatische kust ervaren. Zie daarvoor de Kroatië - Dalmatië - Zuid reis.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog