Kroatië – Dalmatië zuid

Meezeilen in Kroatië op een zeiljacht met schipper vanuit de schitterende plaats Šibenik. Šibenik ligt in de regio Dalmatië. Een stad met de rijke cultuur en lange geschiedenis, maar ook met kleine steegjes, gezellige pleinen. De ongedwongen zomerse sfeer maakt deze stad absoluut de moeite waard! Šibenik ligt precies tussen de steden Split en Zadar in. Beide steden hebben een vliegveld waarmee verschillende maatschappijen vanuit Nederland en België een dagelijkse verbinding hebben. Meezeilen in dit deel van Kroatië is zeer gevarieerd. We maken korte en langere zeiltochten naar de vele eilanden, die voor de kust liggen en bezoeken kleine dorpjes aan idyllische baaien. Zwemmen, snorkelen en lekker eten in de vele barretjes. Op deze reis bezoeken we onder meer: Šibenik – ZlarinVisHvarŠoltaPrimoštenSkradin

Belangrijk om te weten

  • Je kunt boeken voor 1 week, maar ook voor 2 weken. Je zeilt de tweede week een andere route
  • De prijs voor een tweeweekse reis is € 1.345,- per persoon
  • De prijzen zijn exclusief je reis naar en van het schip, de boordkas en boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De boordkas is voor eten en drinken aan boord (schipper vrij), brandstof en havengeld. Kosten van excursies, toegang tot natuurparken en verblijf aan de wal is voor eigen rekening.
  • Er zijn 3 x tweepersoons hutten. Een hut voor alleengebruik kost 1.75 x de weekprijs.
http://zeilen%20Kroatië
Dag 1:
Rond 18:00 uur word je van harte welkom geheten door onze schipper. Na het indelen van de hutten is er uitgebreid tijd om met de boot en elkaar kennis te maken.
http://Kroatië%20-%20zeilen
Dag 2: Šibenik - Zlarin (of eiland Prvić)
Afhankelijk van je vertrektijd en weersomstandigheden, kun je een keuze maken uit één van de volgende havens. Iconische oude stadjes, een prima restaurantdiner of gewoon een ontspannen wandeling na een dag reizen. Zlarin is een van de best bewaarde dorpen met een authentieke uitstraling. Aan de andere kant kan het eiland Prvić een optie zijn, afhankelijk van het weer. Als je genoeg tijd hebt, kun je verder naar het zuiden varen en Rogoznica bereiken.
http://vis,%20kroatië,%20meezeilen
Dag 3: Zlarin – Vis 40NM
Dit is een wat langere passage, dus het is aan te raden om op tijd te beginnen. U vaart ca. 40 Nm en de eindbestemming is een van de mooiste eilanden van Kroatië, Vis. Er zijn tal van mogelijkheden, natuurlijke baaien of vissersdorpjes (Vis of Komiža). Neem de tijd om Vis te ontdekken en leer de feiten over het interessante verleden, bezoek de wijnmakers en traditionele visrestaurants.
http://Hvar,%20Kroatië,%20zeilen
Dag 4: Vis – Hvar
Zeilen van Vis naar Hvarkan soms veeleisend zijn als er harde wind staat. Maar in de zomer vindt u meestal mooi en stabiel weer met aangename thermische winden. Hvar is een van de meest bekende eilanden van Kroatië, en als je in de buurt bent, is het zeker een must see. Behalve het oude centrum van Hvar, wordt u geadviseerd om naar Stari Grad te varen. Hvar staat bekend om de geweldige rode wijn (Plavac) en lavendel, als je kunt... probeer een bezoek aan een van de wijnmakers of lavendelvelden te regelen.
http://eiland%20Kroatië,%20meezeilen
Dag 5: Hvar – Šolta (of Brač)
Zowel de noord- als de zuidkant van Šolta en Brač bieden veel interessante mogelijkheden waar je, voor anker in een natuurlijke baai, prachtige avonden kunt doorbrengen. Let goed op wat voor weer je kunt verwachten en plan je verblijf in een van de baaien waar de oude Romeinen voor anker gingen tijdens hun lange zeilreizen en ambachten.
http://Primosten,%20Kroatië%20zeilvakantie
Dag 6: Šolta – Primošten
Langzaam varend naar het noorden richting Šibenik, heb je de keuze om een ​​stop te maken in Primošten. Het is een toeristisch dorp met een traditionele charme, erg populair onder zeilers. Mocht het druk zijn en al vol met boten, dan kun je altijd nog verder naar de noordkust van het eiland Zlarin om een ​​natuurlijke baai te vinden. Uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden. Voor het geval je water of andere benodigdheden nodig hebt, Marina Kremik ligt dicht bij Primošten en staat altijd klaar om transitgasten te ontvangen (van daaruit kun je een pendeldienst van 10 minuten naar Primošten nemen).
http://Sibenik,%20Kroatië,%20zeilen
Dag 7: Primošten – Šibenik (of Skradin)
Langzaam varend richting Šibenik vind je talloze baaien om heerlijk te zwemmen. Als het weer stabiel is, duwen de thermische winden je zachtjes met de wind mee naar de ingang van het Sv.Ante-kanaal voor Šibenik. De oude stad Šibenik is een plaats die je moet bezoeken, ga voor een diner en een gelato, vergeet niet te genieten van de spectaculaire zonsondergang.
http://op%20zeiljacht%20met%20schipper
Dag 8: Wisseldag
Dag 8 is de wisseldag. Na een fantastische zeilervaring en met een mooi gekleurd huidje weer naar huis. Of ..... nog een weekje erbij, want als je voor 2 weken boekt, dan ga je de volgende week nog meer moois van de Dalmatische kust ervaren. Zie daarvoor de Kroatië - Dalmatië - Noord reis.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog