Noord Bretagne St. Malo – Brest Vaar mee met de Ovni 435, Grey Goose

In het kort

Meezeilen op een zeiljacht met schipper vanaf St. Malo langs de schitterende kust van Noord Bretagne naar Portrieux en het sprookjesachtige Île de Bréhat. Daarna naar Roscoff en Wrach naar Île de Quessant. Vervolgens eindigen we in Brest in het westen van Bretagne.
Het zeilgebied rond Bretagne behoort tot de mooiste zeilgebieden van Europa. Een uitdaging voor zeilers/sters, die van navigatie en avontuur houden.

Reisbeschrijving

De dag begint met verse croissants van de bakker en daarna zeilen we een kort stukje door naar Ile de Bréhat om te ankeren. Hier gaan we aan wal voor een schitterende wandeling.
Het verval (verschil tussen eb en vloed) is hier gigantisch. Dit is één van de charmes van varen in dit gebied, sterke getijstromingen en een groot verval tot wel 12 meter met springtij. “Not for the faint hearted” zoals de Britten dit mooi benoemen. Door het grote getijverschil (verval) verandert het landschap continu en met de vele bijzondere rotsformaties is dat een prachtig gezicht.
Via mooie Bretonse havens en riviermondingen (hier Abers genoemd) hoppen we verder langs de kust om Kaap Finistère heen naar het meest westelijke eiland van Frankrijk Île de Quessant. Daarna steken we de baai van Brest over naar het pittoreske haventje Camaret sur Mer. Behalve een mooi strand is hier ook een scheepskerkhof waar de oude afgedankte houten viskotters langzaam liggen te vergaan. We eindigen in Brest waar we de laatste avond uit eten gaan.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 8 en 35 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.
Wil jij ook een echte ‘zeil-experience’ beleven? Boek vandaag nog je zeilvakantie, kijk op het vaarschema voor beschikbare data!

Belangrijk om te weten

  • Naar St. Malo kun je reizen per trein en per bus. Ook is vliegen naar Rennes (RNS) en dan nog een stukje per bus een goede optie.
  • Vanaf Brest (BES) kun je met het vliegtuig naar Amsterdam (AMS) of per trein naar Rennes (RNS) en dan met het vliegtuig naar Amsterdam of Brussel of met de trein naar Nantes (NTE) en dan per vliegtuig naar Nederland of België
Dag 1:
Opstappen, kennis maken en de boot verkennen
Dag 2:
St. Malo - Portrieux Zeilen vanaf St. Malo aan de kust van Noord Bretagne naar Portrieux en het sprookjesachtige Île de Bréhat.
Dag 3:
Portrieux - Île de Bréhat De dag begint met verse croissants van de bakker en daarna zeilen we een kort stukje door naar Ile de Brehat om te ankeren. Hier gaan we aan wal voor een schitterende wandeling.
Dag 4:
Bréhat - Roscoff Het verval (verschil tussen eb en vloed) is hier gigantisch. Dit is één van de charmes van varen in dit gebied, sterke getijstromingen en een groot verval tot wel 12 meter met springtij. “Not for the faint hearted” zoals de Britten dit mooi benoemen. Door het grote getijverschil (verval) verandert het landschap continu en met de vele bijzondere rotsformaties is dat een prachtig gezicht.
Dag 5:
Roscoff - Wrach We naderen nu het meest noord-westelijke vaargebied van Noord Bretagne en gaan ons voorbereiden voor de doorgang van het Chenal du Four. Getijde stromingen bepalen hier de tijd van vertrekken.
Dag 6:
Wrach - Quessant Via mooie Bretonse havens en riviermondingen (hier Abers genoemd) hoppen we verder langs de kust om Kaap Finistère heen naar het meest westelijke eiland van Frankrijk Île de Quessant
Dag 7:
Quessant - Brest Daarna steken we de baai van Brest over naar het pittoreske haventje Camaret sur Mer. Behalve een mooi strand is hier ook een scheepskerkhof waar de oude afgedankte houten viskotters langzaam liggen te vergaan. We eindigen in Brest waar we de laatste avond uit eten gaan.
Dag 8:
Afstapdag. Na een avontuurlijke ontdekkingsreis nemen we weer afscheid.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
G03: Noord Bretagne – St. Malo – Brest 25-06-2023 tot 02-07-2023
8 € 785 Ja Contact

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog