La Palma – Tenerife Sailing Experience

Zeilzwerftocht

De La Palma – Tenerife Sailing Experience is een avontuurlijke zeilzwerftocht vanaf het Canarische eiland La Palma naar Tenerife.

Je zeilt actief mee op een modern zeiljacht met schipper. Op deze zeilreis zeilen we naar het mooie La Gomera en als de weersomstandigheden het toelaten misschien ook naar El Hierro.

Er staat meestal een Noordoostelijke wind, die soms best matig tot hard kan zijn. Naar de omliggende eilanden is dan een mooi ruimwinds rak, maar richting Tenerife moet je er tegen in en dan wordt er van de zeilers en zeilsters best enige inzet verwacht. Neem daarom altijd een (licht) zeilpak mee, want er is kans dat je nat wordt van het buiswater wanneer het jacht door de golven klieft.

Weektocht

De zeiltochten van een week gaan Van La Palma naar La Gomera en langs de zuidkust van Tenerife.

12-daagse zeiltocht

Op de 12-daagse zeilreis bezoek je naast La Gomera ook het eiland El Hierro.

Hoe kom je er?

De zeilvakantie start op vrijdag en dat is de dag waarop Transavia van Amsterdam AMS naar La Palma (SPC) vliegt

Belangrijk om te weten

  • Bovenstaande is een indicatie van de route. De schipper neemt uiteindelijk de beslissing, omdat het weer de route bepaalt en de veiligheid van het schip en haar gasten voorop staat. 12-daagse reis alleen als de weersomstandigheden dat toelaten.
  • De prijs is inclusief een plaats in een (gedeelde) tweepersoons hut aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (schipper vrij), brandstof, water, walstroom, havengeld, schoonmaak/waskosten en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Het bedrag van de boordkas is (mede)afhankelijk van het aantal gasten.
  • De reis gaat door als minimaal 2 personen hebben geboekt.
Dag 1:
Aankomst op het vliegveld Aeropuerto de La Palma (SPC) op het Canarische eiland La Palma. Op het vliegveld neemt u de taxi naar de jachthaven. Ontvangst aan boord met een hapje en een drankje. Deze dag wordt gebruikt om elkaar en het schip te leren kennen en te bevoorraden voor de week.
Dag 2:
De trossen gaan los voor de Zeilcruise. Er zijn verschillende mogelijkheden. Vanaf Santa Cruz de La Palma varen we b.v. naar Tazacorte, waar je goed de gevolgen van de vulkaanuitbarsting kunt zien. Bij goed weer kunnen we ook naar Garachico op Tenerife varen.
Dag 3:
Het op één na kleinste, bewoonde eiland van de Canarische eilanden is Isla Redonda, het Ronde Eiland, La Gomera . Een voorname plek op La Gomera is het Nationaal Park Garajonay. Dit is één van de oudste natuurlijke bossen ter wereld en een uitdaging voor wandelaars. Een andere bezienswaardigheid zijn de "orgelpijpen" in het Noorden van het eiland. Een prachtig eiland dus om te verkennen. Het is ook mogelijk om een auto te huren en een tocht over het eiland te maken.
Dag 4:
La Gomera is het waard om uitgebreid te bezoeken. Naast het eerder genoemde natuurgebied is een bezoek aan de Valle Grand Rey zeer aan te bevelen.
Dag 5, 6 en 7:
Via de zuidkant van La Gomera zeilen we terug naar de Zuidkust van Tenerife. Vaak een stevige zeiltocht, omdat we aan de wind moeten zeilen. Vanwege overkomend buiswater is een zeilpak aan te bevelen.
Dag 8:
Na deze mooie reis nemen we afscheid.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog