Oversteek Madeira – Azoren Vaar mee met de Bavaria 50

Van Madeira naar de Azoren is serieus oceaanzeilen. De ca. 650 mijl wordt afgelegd op een aan de winds rak. Dus meer geschikt voor zeilers met “zeebenen”.
De eerste zeildag varen we naar het eiland Porto Santo. Porto Santo is woestijnachtig en heel anders dan het groene Madeira. De volgende ochtend gebruiken we om ons voor te bereiden op de zeilreis naar de Azoren, meest waarschijnlijk het eiland Santa Maria. 500 mijl zeilen over de Atlantische oceaan, een dag of 4 afhankelijk van de wind. Een ideale zeilreis om mijlen te maken voor bijvoorbeeld RYA qualifying miles passages.

Wachtlopen en zeilen op de azuurblauwe oceaandeining met mooi weer en onderweg prachtige zonsondergangen, sterrenhemels, dolfijnen en hopelijk ook walvissen. Als het weer meewerkt lopen we eerst Santa Maria en /of Sao Miguel aan om een beetje bij te komen en van de lokale sfeer te genieten, mogelijk is er ook nog tijd voor wat sightseeing of een natuurlijk thermaal bad. We eindigen deze zeilreis in Praia da Vitoria op het eiland Terceira. ’s Avonds gaan we uit eten in een lekker restaurant om de zeilreis af te sluiten.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 42 en 500 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af..

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 285,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)
Hoi Ben, Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische...

Hoi Ben,
Ja, ik ben terug en het was een heel mooie reis. Een mooie boot, heel leuk gezelschap, lekker eten. Jouke is een fantastische schipper, waar ik mij oneindig veilig voelde, ondanks de heel hoge golven en heel veel wind. Ik heb er super van genoten.
Groeten Judith

Judith
(26-02-2022 t/m 06-03-2022)
Bel Nautisail Scroll omhoog