Oversteek Madeira – Azoren

Van Madeira naar de Azoren is serieus oceaanzeilen. De ca. 650 mijl wordt afgelegd op een aan de winds rak. Dus meer geschikt voor zeilers met “zeebenen”.
De eerste zeildag varen we naar het eiland Porto Santo. Porto Santo is woestijnachtig en heel anders dan het groene Madeira. De volgende ochtend gebruiken we om ons voor te bereiden op de zeilreis naar de Azoren, meest waarschijnlijk het eiland Santa Maria. 500 mijl zeilen over de Atlantische oceaan, een dag of 4 afhankelijk van de wind. Een ideale zeilreis om mijlen te maken voor bijvoorbeeld RYA qualifying miles passages.

Wachtlopen en zeilen op de azuurblauwe oceaandeining met mooi weer en onderweg prachtige zonsondergangen, sterrenhemels, dolfijnen en hopelijk ook walvissen. Als het weer meewerkt lopen we eerst Santa Maria en /of Sao Miguel aan om een beetje bij te komen en van de lokale sfeer te genieten, mogelijk is er ook nog tijd voor wat sightseeing of een natuurlijk thermaal bad. We eindigen deze zeilreis in Praia da Vitoria op het eiland Terceira. ’s Avonds gaan we uit eten in een lekker restaurant om de zeilreis af te sluiten.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 42 en 500 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af..

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 285,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog