Madeira Sailing Experience Vaar mee met de Ben. Océanis 473

Zeilvakantie voor singles, stellen en gezinnen.

Madeira:

Madeira, het bloemeneiland vanwege haar groene en exotische flora en fauna, heeft een erg prettig klimaat. Madeira wordt het eiland van de eeuwige lente genoemd.
De warmte is aangenaam door de lage luchtvochtigheidsgraad, daarom kan het klimaat ook wel subtropisch worden genoemd. Het water is heerlijk warm door de warme Golfstroom en heeft een gemiddelde temperatuur van 20°C.
Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan op zo’n 1000 km van het vaste land van Portugal. Ter hoogte van Marokko. Rondom Madeira liggen ook nog de eilanden Porto Santo, Ilhas Desertas. Deze laatste twee zijn niet bewoond door mensen. De hoofdstad van Madeira is de stad Funchal. Hier woont zo’n twee derde van de bevolking van Madeira. Het is met 111.892 inwoners de grootste stad van Madeira. Madeira is een klein eiland. Het is zo’n 27 km breed en zo’n 57 km lang. De kust bestaat grotendeels uit steile rotswanden. Het binnenland wordt gevormd door enkele hoge pieken waarvan de hoogste berg de Pico Ruivo is en het westelijke puntje is weer onherbergzaam en onbewoond.

Porto Santo

Porto Santo is het enige andere bewoonde eiland van de archipel. In tegenstelling tot Madeira heeft Porto Santo wel prachtige zandstranden.

De zeiltocht

Op onze zeiltocht bezoeken we verschillende mooie plaatsen op Madeira, natuurlijk Porto Santo, mat haar mooie stranden en de onbewoonde Ilhas Desertas en Ilhas Selvagens.

Wat te beleven?

Overweldigende natuurpracht en bloemen
Dolfijnen en Walvissen
Gezellige haventjes en stadjes

Doelpubiek:

– Natuurliefhebbers met zin voor avontuur
– Eco-toerisme
– Watersporters die een goede mix zoeken van varen en island-hopping

Belangrijk om te weten

  • Het reisschema is indicatief en afhankelijk van de wind. Indien de schipper dat noodzakelijk acht kan er van worden afgeweken.
Dag 1:
Aankomst op Funchal International Airport op Madeira. Transfer naar de ligplaats van de boot in Quinta do Lore Marina.
Dag 2:
Na de boodschappen gaan we de zuidkust van Madeira verkennen en maken we een stop in Funchal. 's Middags kun je de stad in om de beroemde Toboggan Sled Ride te ervaren. Een evenement dat je in Funchal niet mag hebben gemist.
Dag 3:
Vanuit Funchal maken we een ontdekkingsreis naar het natuurgebied van de Ilhas Desertas. Een zeiltocht van 22NM. Afhankelijk van het weer blijven we hier voor anker overnachten of gaan we tegen de avond terug naar Quinta do lorde Marina.
Dag 4 en 5:
Mooie zeiltocht naar Porto Santo 30NM. Dit eiland heeft prachtige zandstranden met mooie ankerplaatsen. We blijven hier een dag liggen.
Dag 6:
Porto Moniz. Bezoek aan de natuurlijke zwembaden. Als er geen goede ankerplaats kan worden gevonden, varen we door om de westkaap van Madeira naar Porto de Recreio da Calheta
Dag 7:
Terug naar Quinta do Lore Marina via de zuidkant van Madeira. (29NM)
Dag 8:
Afstapdag

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
MAD01; Madeira Sailing Experience 29-04-2023 tot 06-05-2023
8 € 985 Ja info
MAD02; Madeira Sailing Experience 20-05-2023 tot 27-05-2023
8 € 985 Ja info
Bel Nautisail Scroll omhoog