Martinique – Grenadines – Martinique

Grenadines Experience – Martinique!

Het zeilgebied vanaf Martinique naar de Grenadines behoort tot de mooiste in het Caribische gebied. Dit jaar organiseren we de tweeweekse zeiltocht tijdens de Kerstdagen en Oud & Nieuw. Je zeilt mee naar o.m. de eilanden St. Lucia, St. Vincent en de paradijselijke Grenadines, waaronder Mustique, Union Island, Palm Island en natuurlijk Bequia. Je maakt korte en enkele lange zeildagen, zodat ook zeilenthousiasten volop aan hun trekken komen.
Onderstaand tref je de reisbeschrijving aan.

Programma

Dag 1: Aankomst

In de namiddag of vroege avond aankomst op het vliegveld Le Lamentin van het tropische Franscreoolse Martinique. Samen met de andere gasten kun je met een taxi naar de haven van vertrek Le Marin (eigen kosten). Daar wordt je verwelkomd door de schipper en na de kennismaking volgt de introductie aan boord met indeling van slaapplaatsen, uitleg van specifieke bootzaken e.d.

Dag 2: St. Anne

Na een heerlijk ontbijt in een tropische setting met koffie, thee, fruit, eitje en een stokbroodje, gaan we scheepsproviand inslaan in de plaatselijke supermarkt. Voor liefhebbers volgt verdere instructie over zeilen en algemene bootbehandeling en dan zijn we klaar voor vertrek.
In de middag zeilen we naar St. Anne gelegen aan een heerlijke zwembaai. Mooie stranden, lekker warme zee (hele jaar rond 30° C) en St. Anne is een leuk creools vissersdorpje waar je een aantal heerlijke creoolse specialiteiten kan eten.

Dag 3: Rodney Bay Marina, St. Lucia

We steken met ruime wind (4 Bft) een prachtig stukje Caraïbische zee over naar het eiland Sint Lucia (18 NM) en laten het anker vallen voor de hagelwitte stranden in de Rodney Bay in het noorden van St. Lucia. Rodney Bay is de aankomstplaats van de Atlantic Rally for Cruisers, de jaarlijkse zeiltocht van de Canarische Eilanden naar St. Lucia. Hier kun je heerlijk zwemmen in het helderblauwe water of met een cocktail in de hand van de ondergaande zon genieten.

Dag 4: Soufrière

Vandaag zeilen we rustig in de luwte van het eiland St. Lucia zo’n 15 NM naar het zuiden. Aan de voet van de beroemde “Pitons”, twee vulkanische “bergtoppen”, behorend tot het werelderfgoed, zullen we ankeren in de Soufrière Bay in de buurt van de gelijknamige stad. Het stadje Soufrière ademt volledig de sfeer van de Carieb uit met zijn specifieke bouwstijl en vriendelijke bevolking. Er zijn verschillende interessante excursies te boeken.

Dag 5: Cumberlandbay

Vandaag weer een mooie zeiltocht naar het eiland St. Vincent. De heerlijke noordoost passaat wordt tussen de eilanden niet afgeremd, dus zo´n oversteek garandeert spectaculair zeilen. Onderweg is volop tijd om op tonijn te vissen, die we ´s avonds op de barbecue leggen. We gaan voor anker in de Cumberland Bay, waar je heerlijk kunt zwemmen of tussen de palmbomen op een terrasje kunt genieten van de lokale cocktails.

Dag 6: Bequia.

In de ochtend zeilen we naar het prachtige eiland Bequia. Bequia is gezegend met prachtige palmstranden en gezellige restaurants en beachbars. De ideale plek om met andere zeilers lekker te relaxen in de middag en de avond. Met een lokale taxi kunnen we een rondrit maken over het eiland om de pottenbakkerij en de “Turtlefarm” te bezoeken. Het jaarlijkse Bequia Music Festival (eind januari) is een geweldige belevenis.

Dag 7 en 8: Tobago Cays

Deze dagen zwerven we rond in de Tobago Cays. Dit beroemde beschermde natuur- en waterpark bestaat uit een aantal kleine onbewoonde eilandjes omgeven door schitterende koraalriffen. Het water heeft er een zeer spectaculaire, bijna turquoise kleur. Bij het beroemde ´Horseshoe Reef´ zullen we ankeren zodat er, door de liefhebbers onder ons, kan worden gesnorkeld en genoten van deze geweldige onderwaterwereld. Zeeschildpadden, papegaaivissen, manta´s etc. ´s Avonds gaan we, als er aanbod van vis of kreeft is bij de plaatselijke vissers, op een onbewoond eilandje barbecuen. Dit is écht een onvergetelijke ervaring!

Dag 9: Union Island

Vandaag varen we naar Union Island. Een mooie zeiltocht met onderweg dolfijnen en vliegende vissen. We komen vroeg in de middag aan zodat we het eiland nog kunnen verkennen. Union Island is slechts 4,5 bij 1,5 km en is vulkanisch met hagelwitte stranden.

Dag 10: Mayreau

We zeilen naar Mayreau, het kleinste (ca. 2,5 km²) eiland van de Grenadines. We ankeren wederom in een sprookjesachtige omgeving aan een hagelwit stand tussen de palmbomen.

Dag 11: Bequia

Elke dag overboord in glasheldere tropische zee. Met een halve tot aan de wind zeilen we terug naar Bequia. We gaan voor anker in de schitterende Admiralty Bay en zoeken een lokaal op waar we lekker kunnen swingen op de muziek van een Reggea of Steelband.

Dag 12: Wallilabou bay St. Vincent

Na ons afscheid van Bequia en daarmee van de Grenadines zeilen we terug naar Saint Vincent, waar we het anker uitgooien in de Wallilabou bay. Hier zijn delen van de film Pirates of the Caribbean opgenomen. Tussen alle achtergebleven decorstukken is het net of je zelf even piraat bent.

Dag 13: Marigot Bay, St. Lucia

Op de terugweg zeilen we een mooi stuk aan de wind naar Saint Lucia, waar we het anker laten vallen in de Marigot Bay. Een schitterend gelegen baai waar we tussen de palmbomen kunnen zwemmen en snorkelen.

Dag 14: Martinique

Op deze laatste dag varen we weer naar Martinique en dan …….. helaas, helaas, spullen pakken en naar het vliegveld. Als jullie in de lucht hangen en door de vliegtuigraampjes de prachtige Caribische eilanden nog zien liggen, hoop ik dat jullie dat doen met een gevoel van “wat een onvergetelijke vakantie!”.

Belangrijk om te weten

  • De prijs is voor een slaapplaats aan boord in een (gedeelde) tweepersoons hut en de faciliteiten van het schip en diensten van de schipper, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • Bovenstaande reisbeschrijving is een indicatie. In onderling overleg kan van het reisschema worden afgeweken; Vertrek- en aankomst in Martinique; Aantal deelnemers maximaal 6;

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog