Martinique-Dominica-Antigua-Guadeloupe-Martinique

Zeilen Martinique – Dominica – Guadeloupe – Antigua – Martinique

Deze reis gaat van Martinique naar Antigua en terug. Meezeilen naar de unieke eilanden ten noorden van Martinique in de Caribbean. Je bezoekt onder meer Dominica, Guadeloupe en Antigua.
Martinique is centraal gelegen in de Caribbean en heeft daarom uitstekende vliegverbindingen met Europa.
Vanaf het vliegveld neem je een taxi naar de haven van Le Marin. Desgewenst regelen wij de transfer voor je. Je kunt dat bij de boeking aangeven.
Le Marin, gelegen in het zuiden van Martinique, is het vertrekpunt. We zeilen eerst naar de baai van Fort de France, de hoofdstad en daarna varen we naar Saint Pierre. Deze stad is bekend geworden door de vernietigende gloedwolken, die de toenmalige hoofdstad op 8 mei 1902 hebben getroffen. Na een uitbarsting van de vulkaan Mont Pelée.
Het volgende eiland is Dominica.

Dominica

Dominica is volgens velen één van de meest authentieke “bovenwindse” eilanden. Vriendelijke mensen, woeste natuur, lekkere kreeft en een mogelijkheid voor een avontuurlijke tocht op de Indian River. Je kunt er prachtige wandelingen maken naar schitterende watervallen en niet te vergeten naar het Champagne Reef. Hier kun je snorkelen te midden van de bubbels in één van de mooiste riffen van de Caribbean. Dominica is het enige eiland waar nog echte Caribs leven, de mensen die er woonden voor de kolonisatie.

Guadeloupe

Guadeloupe is een archipel in de Caribische Zee en vormt een overzees departement van Frankrijk. Guadeloupe maakt daarnaast deel uit van de Kleine Antillen. De drie grootste eilanden van Guadeloupe zijn: Basse-Terre, Grande Terre en Marie-Galante.
Guadeloupe heeft alle ingrediënten van een tropische bestemming. De eilanden hebben stuk voor stuk mooie witte zandstranden, helderblauw zeewater en een schitterende natuur. Het binnenland is veelal heuvelachtig met verschillende vulkanen (de hoogste is: La Soufrière – 1.467 m), maar ook talloze watervallen en tropische regenwouden.
In de wateren rondom de eilanden kan men perfect duiken en snorkelen.
Volop genieten dus. Genieten van de natuur, de zee, het zeilen, het strand, de leuke dorpjes, de mensen en van elkaar. We gaan de mooiste baaien opzoeken en in het helderste water snorkelen. We gaan lekker eten en drinken en we gaan de sfeer en de cultuur van de Caribbean opsnuiven. Op ontdekking. Columbus achterna op zoek naar de echte Bovenwindse Eilanden.

Hotspots:

Guadeloupe: De Caribs noemden het Karukera: eiland van de mooie wateren en dat zullen we geweten hebben!
Marie Galante: een pracht van een eiland met mooie stranden, de beste rum ter wereld en de ruïnes van het rijke suikerrietverleden;
Iles de La Petite Terre: twee onbewoonde “Robinson” eilandjes, die in een natuurgebied liggen waar we gaan ankeren om van de pure natuur en de stilte te genieten: “God in het overzeese Frankrijk!”
Des Saintes: een fantastisch mooi eilandengroepje, gelegen aan de zuidkust van Basse-Terre. Het is zeer geliefd onder de watersporters, natuurliefhebbers en diepzeeduikers. Het hoofdeiland heeft een indrukwekkend mooie baai, die gerekend wordt tot de mooiste ter wereld! Dit aangename eiland, met zijn charmante huisjes en hun rode daken, heeft vele schitterende verrassingen voor u in petto, die bij voorkeur lopend te ontdekken zijn – mocht u de tijd hebben – of anders met de mountainbike, de elektrische- fiets of scooter. Fort Napoléon, dat troont op een hoger deel van het eiland, is DE locatie die u absoluut op Terre-de-Haut gezien moet hebben.

Antigua

Antigua is het mekka onder de zeilers. Rond dit eiland worden de meest tot de verbeelding sprekende zeilwedstrijden georganiseerd. Met superjachten en klassieke zeiljachten. Beroemd zijn plaatsen als Nelson’s Dockyard en English harbour. Schitterende ankerplaatsen en mooie vergezichten. Vooral boven op de berg Shirley’s Heights, waar wekelijks een groot feest wordt georganiseerd met diverse bands, barbecue en veel drank. En dat alles met een uitzicht over de Caribische Zee en de eilanden Montserrat en Nevis.

Heb je van al dit moois genoten? Dan zeilen met een mooi bakstagwindje terug naar Martinique.

Een werkelijk onvergetelijke reis!

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)
  • De prijs is exclusief de reis naar en van de boot (door u zelf te verzorgen)

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info
Vol info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog