Meezeilen Zuid – Bretagne van Vannes tot La Rochelle Vaar mee met de Ovni 435, Grey Goose

Zuid Bretagne

Zuid-Bretagne is naar verluidt nóg mooier dan het noordelijke deel. Je stapt op in Vannes, een historische havenstad aan de zuidkant bij de Golf van Morbihan.
Vannes is goed bereikbaar per trein of vliegtuig (Nantes), maar ook per bus (Flixbus).
Ook vanuit La Rochelle is het eenvoudig om terug te reizen naar Nederland en België.

http://Vannes
Dag 1:
Opstappen, kennismaken met de boot en de rest van de groep (max. 5 personen) Deze historische havenstad ligt aan de zuidkant bij de Golf van Morbihan is gesticht in ’56 voor Christus door Julius Caesar. De knusse middeleeuwse binnenstad binnen de vestingmuren heeft ouderwetse klinkerstraatjes en kleurrijke vakwerkhuizen waarin allerlei winkels en horecagelegenheden zijn gevestigd. Het is opvallend hoe goed de binnenstad gerestaureerd is.
http://Bretagne
Dag 2:
Vannes - Belle Île (26NM) Door een van de mooiste baaien ter wereld, de golf van Morbihan zeilen we naar La Belle ile. Het grote verschil tussen eb en vloed zorgt voor een sterke stroming in de smalle ingang van de baai en bepaald het moment waarop wij volle zee kiezen richting het “mooie eiland” Belle Ile.
Dag 3:
Belle Île - Pornic (26NM) Door de straatjes van het middeleeuwse stadscentrum van Pornic, neemt u de trappen die verdwijnen tussen de vissershuizen en ontdekt u dit leuke stadje met zijn markante 13e -eeuwse kasteel.
Dag 4:
Pornic - Île Yeu ( 26NM) Vanaf Pornic zeilen we zo’n 32 mijl naar Ile d’Yeu, een klein eiland bekend om z’n Oester en Kreeft visserij. Vergeet vooral niet de heerlijke fruit de mer te bestellen in Port Joinville. Ruig en gemoedelijk tegelijk hangt hier een relaxte sfeer waar zeilers graag aanmeren op weg naar het zuiden. Een mooie wandeling over het eiland en even lekker zwemmen op een van de mooi beschutte strandjes , het behoort allemaal tot de mogelijkheden
Dag 5:
Île Yeu - Sable 'd Olone (26NM) Na ile d’Yeu gaan we 28 mijl verder naar het hart van de zeilsport in Frankrijk, les Sables d’Olonne. Hier start de Vendee Globe, de meest uitdagende solo zeilwedstrijd die de wereld omzeild zonder alle moderne navigatie apparatuur en hulpmiddelen. Het is ook de “geboorte grond “van onze Ovni waarvan de eerste genaamd “vodka” in 1974 gebouwd is. Geïnteresseerden kunnen een bezoekje aan de werf brengen maar er is nog veel meer te doen in deze stad waar we een dagje zullen doorbrengen.
Dag 6:
Les Sable 'd Olone - Île de Re(26NM) Van Les Sables d’olonne vertrekken we nu richting het eiland ile de Ré. Dit eiland is door een brug verbonden met het vaste land. Met z’n natuurgebieden, prachtige stranden en gezellige dorpjes is het een eiland waar je makkelijk een hele vakantie kunt doorbrengen. Een ware attractie voor de verwende vakantieganger.
Dag 7:
Île de Re - La Rochelle (26NM) De laatste zeiltocht waarschijnlijk na een droge start want veel aanlegmogelijkheden vallen droog rond het eiland of we moeten in ieder geval over een stukje droogvallend havenaanloop. We komen aan in la Rochelle. Deze oude haven heeft een spectaculair middeleeuws entree met z’n twee prachtige torens.
Dag 8:
La Rochelle afstappen

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
G05: Meezeilen Zuid Bretagne Vannes – La Rochelle 16-07-2023 tot 23-07-2023
8 € 985 Ja (2) info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog