Noord Bretagne Vaar mee met de Bavaria 50

Vanaf Jersey op de Kanaaleilanden steken we over naar Bretagne, een flink stuk zeilen, wat ook een late aankomst betekent. Tegen de avond varen we waarschijnlijk de prachtige riviermonding op naar Lezardieux waar een marina is. De dag begint met verse croissants van de bakker en daarna zeilen we een kort stukje door naar het sprookjesachtige Ile de Brehat om te ankeren. Hier gaan we aan wal voor een schitterende wandeling.

Het verval (verschil tussen eb en vloed) is hier gigantisch. Dit is één van de charmes van varen in dit gebied, sterke getijstromingen en een groot verval tot wel 12 meter met springtij. “Not for the faint hearted” zoals de Brtitten dit mooi benoemen. Door het grote getijverschil (verval) verandert het landschap continu en met de vele bijzondere rotsformaties is dat een prachtig gezicht.

Via mooie Bretonse havens en riviermondingen (hier Abers genoemd) hoppen we verder langs de kust om Kaap Finisterre, naar het pittoreske haventje Camaret sur Mer. Behalve een mooi strand is hier ook een scheepskerkhof waar de oude afgedankte houten viskotters langzaam liggen te vergaan. We eindigen in Brest waar we de laatste avond uit eten gaan.

De dag afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 8 en 35 mijl.
Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog