Z01: Noordzee, Rotterdam – Peterhead via Whitby Vaar mee met de Bavaria 50

Zeezeiltraining
Vanuit het centrum van Rotterdam zeilen we de eerste dag door de Erasmusbrug de Nieuwe Waterweg af naar Scheveningen. De volgende dag steken we de Noordzee over naar Whitby, een afstand van 230 mijl met shipping-lanes, booreilanden en veel scheepvaartverkeer. Een leerzame oversteek met 1 á 2 nachten doorvaren, waarbij we de radar en AIS gebruiken. Maar ook zullen we oefenen met scheepsverlichting. Whitby is een hele mooie en sfeervolle oude vissershaven en als de wind meewerkt kunnen we hier nog de middag genieten van de gezellige Engelse sfeer en de bezienswaardigheden.

Daarna zeilen we verder langs de Engelse kust omhoog naar Schotland. Met ook weer een nacht op zee, dus ook weer wachtlopen, actief zeilen en uitkijk houden voor scheepvaart, visserij en windfarms. De wind bepaald de bestemming, maar als het lukt maken we nog een tussenstop in bijvoorbeeld Eyemouth of het gezellige Stonehaven. Deze zeezeiltraining eindigt in Peterhead. Een werkhaven vol met supply schepen voor de booreilanden. We sluiten de reis af in de pub, voor een maaltijd en een biertje.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Deze reis valt onder de Corona geld terug Garantie regeling!

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen BP 290,-. De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.
  • Desgewenst zijn zeilpak (+ € 35,-) en laarzen (+€ 10,-) te huur.
  • Dekbed is standaard inbegrepen.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Z01 26-06-2021 tot 05-07-2021
9 € 1.099 Ja info

Wat klanten zeggen over de zeilvakanties met Bavaria 50

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo. De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek...

op 13 augustus zeilde ik van Cherbourg naar Saint Malo.
De schipper, Jouke kent het schip op zijn duimpje, we hebben heerlijk gezeild, de zeeziek tabletjes konden in de tas blijven. Het weer was meestal prachtig, gelukkig voor mij en helaas voor Jouke niet heel veel wind en maar heel af en toe een beetje regen. Doordat de havens niet de hele dag bereikbaar zijn door de eb en vloed aan de kust konden we soms de haven pas om 5 uur in of moesten we al voor 10 uur de haven weer uit zijn. De stadjes die we in overleg aandeden (Cherbourg-octaville, vertrekhaven, ankeren voor Jersey, Granville, Iles Chausey, Saint Cast le Guildo en Saint Malo waren prachtig. Op het eilandje waren 3 restaurantjes en een winkel maar toch heel leuk om daar rond te lopen. Ik sliep in een privé hut (doorgaans vaar ik met op een klipper of een tjalk) heerlijk ruim met naast de hut een toilet/douche. Het eten was prima, ik eet geen suikers en kh maar onze Kim wist het menu altijd wel aan te passen, onderweg kwamen we 2x een mini Carrefour tegen waar ik eea wist te scoren voor het ontbijt. Echt een aanrader, de golfslag is anders dan op het Wad en IJsselmeer waardoor het veel prettiger zeilt. Een aanrader.

Gerda, Cherbourg-St.Malo
(13-08-2020 t/m 21-08-2020)

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog