Portugal – Madeira Vaar mee met de Bavaria 50

Zeezeiltraining

Op de eerste dag zeilen we een kort stukje langs de kust van de Algarve, zodat we onderweg kunnen oefenen met zeilzetten, reven, overstag gaan en gijpen. De middag zullen we gebruiken voor de interpretatie van weerkaarten, routering en maaltijden voorbereiden voor de 455 mijl naar Porto Santo. Voordat we aan de grote reis beginnen kunnen we ’s avonds nog even langs het terras. Want daarna zeilen we ongeveer 4 dagen non-stop op de Atlantische oceaan.

Dat wordt wachtlopen en zeilen op de azuurblauwe oceaandeining met onderweg prachtige zonsondergangen, sterrenhemels en dolfijnen. Met mooi weer en ruime wind als het goed is. Als het weer meewerkt hebben we een dag om in Porto Santo te blijven liggen. Dat zou leuk zijn, want Porto Santo is woestijnachtig en heel anders dan het groene Madeira. Het plan is om ook nog een mooie wandeling naar de spectaculaire Noord Oost kliffen te maken op Madeira, voor we deze onvergetelijke zeilreis afsluiten in de Hoofdstad Funchal.

De dag-afstanden variëren, afhankelijk van het weer en getij, tussen de 8 en 455 mijl.

Bovengenoemd schema is afhankelijk van weer, wind en getij, indien nodig wijken we hiervan af.

Belangrijk om te weten

  • Als u als alleengaande de zekerheid van een privé hut (kamer) wilt, dan kunt u deze reserveren voor 1,5 keer de boordprijs.
  • De kosten voor de boordkas bedragen € 350,- De boordkas is het bedrag per persoon voor het eten en drinken aan boord (ook voor de bemanning), evenals brandstof, water, walstroom, havengeld en toeristenbelasting, maar exclusief excursies, eten en drinken aan wal. Dit bedrag moet bij inschepen contant aan de schipper worden betaald (in de juiste valuta). Wat na de zeilvakantie overblijft, krijgt u terug. Bij minder dan 3 deelnemers is de boordkas meestal niet toereikend. In dat geval komt er toeslag op de boordkas van maximaal € 50 per persoon.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
W01 06-02-2022 tot 16-02-2022
11 € 1219 Ja info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog