Z14-Portugese kust

Vanuit Porto zeilen we de Atlantische oceaan op naar Aveiro, Hier blijven we een dagje liggen om het stadje te verkennen, want Aveiro wordt ook wel het Venetië van Portugal genoemd vanwege de mooie binnenstad met kanaaltjes en ook Gondola’s.

We vervolgen onze weg langs de authentieke Portugese havens Figueira da Foz, Peniche, Nazaré en daarna Cascais. Cascais is de badplaats van Lissabon, heeft een mooi strand en ‘s avonds kunt u een zonsondergang-wandeling maken naar een prachtig uitzichtpunt op de klifformatie vlak bij de haven en van een drankje genieten.

De volgende dag is het een kort stukje zeilen naar het centrum van Lissabon, een geweldige belevenis want we zeilen langs een aantal hoogtepunten van Lissabon, zoals het beroemde “ Torre de Belem” , een iconisch fort uit de 16e eeuw dat de ingang van de rivier de Taag bewaakte. In de middag, of ochtend (afhankelijk van het tij) is er ook de mogelijkheid om Sintra te bezoeken. Sintra ligt dicht bij Lissabon in de beboste heuvels van het Serra-gebergte, met een sprookjesachtige landschap van versierde paleizen, kasteelruïnes en exotische tuinen. ’s Avonds gaan we uit eten in een geweldig lekker restaurant en daarna lopen we door de bruisende stad terug naar de boot.

Aan de westkust van Portugal staat een constante windrichting, de Nortada, ofwel “Portugese Noord”. Dat betekend ruime wind voor ons. In het algemeen komt deze wind vanaf 12 uur opzetten en neemt in de middag flink toe tot aan zonsondergang. spectaculair zeezeilen met ruime wind en een geweldige snelheid.

De dag-afstanden liggen deze zeilvakantie tussen de 14 en 44 mijl

Belangrijk om te weten

  • De prijs is inclusief een slaapplaats aan boord en de faciliteiten van het schip, doch exclusief de reis naar en van het schip, de boordkas en de boekingskosten (€ 20,- per boeking)

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
Bel Nautisail Scroll omhoog