Rondje Atlantic – de uitdaging van elke zeezeiler Vaar mee met de Ocean Breeze

Ben jij ook zo’n zeiler of zeilster, die van jongs af aan al droomde van zeilen op de Atlantische oceaan en alle zeilverhalen en zeilboeken heeft verslonden? Een grote zeilreis maken is slechts voor enkelen weggelegd. Maar er zijn zeilers, die hun droom verwezenlijken. NautiSail vertrekt in oktober 2022 voor een “Rondje Atlantic” en jij kunt een traject meezeilen. De rest van de reis kun je volgen op ons blog. Zodat je er virtueel de hele reis bij bent. Neem deel aan deze unieke ervaring en boek één of meerdere zeilreizen uit onderstaand vaarschema. Bel snel, want vol is vol!

BR01: Zeeland – Bretagne


Vertrek 13 oktober 2022 vanuit Zeeland naar de baai van Brest. Aankomst 20 oktober.
Nonstop zeilreis voor zeilers met zeebenen. Een uitstekende training voor de aspirant oceaanzeiler/ster.
Klik hier voor meer informatie.

BR02: Brest – Portugal


Vertrek uit Brest op 22 oktober 2022 en aankomst Lissabon op 30 oktober 2022.
De oversteek over de Golf van Biskaje staat op de bucket list van iedere zeezeiler. De reis duurt minimaal 3 dagen en nachten en je zeilt echt op de Atlantische oceaan.
Het is een uitdagende zeezeilreis met mooie zon- en maan opkomsten/ondergangen en met een beetje geluk prachtige sterrenhemels, een oplichtende zee en dolfijnen. Jaarlijks vertrekken tientallen zeilers en zeilsters voor het avontuur van hun leven om de Golf van Biskaje te “bedwingen”.
Daarom prijzen wij ons gelukkig elk jaar wel enkele reizen te kunnen aanbieden aan individuele opstappers aan boord van “vertrekkers”.
Klik hier voor meer informatie.

BR03: Portugal – Canarische Eilanden


Droom je al jarenlang van Oceaanzeilen of Blue Water Sailing? Dan heeft NautiSail de oplossing voor je.
Deze zeilvakantie van Portugal naar de Canarische Eilanden op een modern zeiljacht met schipper is een mooie kennismaking met Oceaanzeilen.
Op deze zeilreis van Portugal naar de Canarische Eilanden, een afstand van ca. 700 zeemijlen, ervaar je het Oceaanzeilen ten volle.
5 tot 6 dagen op open zee en dan ….. “Land in zicht”. Ervaar het “down-wind” zeilen en de schitterende sterrenpracht. De dolfijnen rond het schip en het wisselen van de wachten. Echt “Blue Water Sailing”.
Klik hier voor meer informatie.

Atlantic Rally for Cruisers (A.R.C.)


Vertrek op 20 november 2022 vanuit Las Palmas en afstappen in St. Lucia op 10 december 2022. Opstappen rond 14 november i.v.m. voorbereidingen.
Deelnemen aan de A.R.C. is de droom van elke zeezeiler of zeezeilster. Na het uitgebreid bevoorraden van het zeiljacht voor een periode van enkele weken, worden de trossen losgegooid voor de reis. Het avontuur kan beginnen. Jaren heb je er naar uitgekeken en veel geoefend. Tientallen boeken heb je gelezen, lezingen bijgewoond en cursussen gedaan. Je bent er dus helemaal klaar voor. De grote beleving gaat beginnen!
Een oceaanoversteek is ca. 3.000 zeemijlen (5.500 kilometer). Er wordt 24 uur per dag gezeild. De dagafstanden variëren van 100 tot 200 nautische mijlen. Elke 2 uur zet de navigator de positie in de kaart en vult hij/zij het logboek in. Zo krijg je een goed inzicht in de vorderingen. De zeilen worden optimaal getrimd voor de heersende wind en koers en verder is het GENIETEN! Ja met hoofdletters, want je verveelt je geen moment. Ben je niet aan het zeilen of navigeren, dan ben je wel met de inwendige mens bezig, want goed eten en drinken houd je scherp. Bovendien leeft de zee en is er veel te zien. Ook ’s nachts, want de sterrenpracht is overweldigend. Natuurlijk moet er ook geslapen worden, want dag en nacht zeilen houd je niet vol zonder voldoende slaap. Je wisselt elkaar dus af met ‘wachtlopen’.
Klik hier voor meer informatie.

BR04: St. Lucia – Martinique


Aan boord op 14 december 2022 en afstappen op 21 december.
Op deze 7-daagse zeilreis kun je rustig kennismaken met de Caribbean.
We vertrekken vanaf Rodney Bay op het mooie eiland St. Lucia. Rodney Bay is een bekende zeilers ontmoetingsplaats in de Caribbean. Het eindpunt van de Atlantic Rally for Cruisers. En het vertrekpunt van veel meerjaren reizen van zeilers.
We bezoeken het prachtige Marigot Bay en maken een wandeling door de stad Soufrière. Een nachtje voor anker bij de Pitons mag op deze reis niet ontbreken.
Vervolgens verleggen we de koers weer naar het Noorden en steken de zeestraat over naar Martinique, waar we het schitterende baai van Le Marin bezoeken.
Verder naar het Noorden komen we aan bij Fort de France, waar je kunt ontschepen en we de nieuwe gasten weer verwelkomen. Het vliegveld van Martinique Aimé Césaire is met de taxi een kwartiertje rijden vanaf de haven.
Klik hier voor meer informatie.

BR05: Grenadines Experience

Kerstreis Grenadines

Aan boord in Martinique op 22 december 2022 en van boord op Martinique 5 januari2023.
Het zeilgebied vanaf Martinique naar de Grenadines behoort tot de mooiste in het Caribische gebied. Tijdens de tweeweekse zeiltocht zeil je mee naar de eilanden St. Lucia, St. Vincent en de paradijselijke Grenadines, waaronder Mustique, Union Island, Palm Island en natuurlijk Bequia. Je maakt korte en enkele lange zeildagen, zodat ook zeilenthousiasten volop aan hun trekken komen. Voor meer informatie klik hier!

BR06: Grenadines Experience


Aan boord in Martinique op 7 januari 2023 en van boord in Martinique 21 januari2023.
Het zeilgebied vanaf Martinique naar de Grenadines behoort tot de mooiste in het Caribische gebied. Tijdens de tweeweekse zeiltocht zeil je mee naar de eilanden St. Lucia, St. Vincent en de paradijselijke Grenadines, waaronder Mustique, Union Island, Palm Island en natuurlijk Bequia. Je maakt korte en enkele lange zeildagen, zodat ook zeilenthousiasten volop aan hun trekken komen. Voor meer informatie klik hier!

BR07 Martinique – Guadeloupe


Aan boord in Martinique op 22 januari 2023 en van boord in Guadeloupe op 5 februari 2023.
Deze reis gaat van Martinique naar Antigua en eindigt op Guadeloupe Meezeilen naar de unieke eilanden ten noorden van Martinique in de Caribbean. Je bezoekt onder meer Dominica, Guadeloupe en Antigua.
Martinique en Guadeloupe zijn centraal gelegen in de Caribbean en hebben daarom uitstekende vliegverbindingen met Europa.
Voor meer informatie klik hier!

BR08 Guadeloupe – St. Maarten


Aan boord in Guadeloupe op 7 februari 2023 en van boord op St. Maarten op 20 februari 2023.
Van Guadeloupe naar Sint Maarten ga je meezeilen naar o.m. het eiland Antigua. Dit eiland is beroemd om zijn zeilverleden, zoals de Antigua race week en classic sailweek. Dat zorgt voor legendarische plaatsen voor zeilers, zoals English harbour en Nelson’s Dockyard. Daar vind je de allermooiste zeil- en motorjachten van de wereld. Uiteraard gaan we een avond swingen op de berg Shirley’s Heights op muziek van een steelband en met uitzicht naar Montserrat. Een fenomenale beleving.
Voor meer informatie klik hier!

BRHR: Heineken Regatta St. Maarten


Aan boord 23 februari 2023 en afstappen op 7 maart 2023.
De St. Maarten Heineken Regatta, is de meest populaire zeilwedstrijd in de Caribbean. Het evenement vindt in de eerste week van maart plaats op het vakantie-eiland St. Maarten in de Caribbean.
Vanaf 1980 vindt deze regatta plaats. Sinds het biermerk Heineken haar naam aan dit evenement verbond en hoofdsponsor werd, is de belangstelling alleen maar groter geworden. Daardoor nemen inmiddels vele duizenden zeilers aan het evenement deel.
De St. Maarten Heineken Regatta is al jaren het grootste zeilspektakel in de Caribbean. Het staat bekend om de ideale zeilomstandigheden en de uitbundige feesten, die rondom de regatta worden georganiseerd.
Voor 2023 staat de Heineken Regatta gepland van 2 t/m 5 maart. Voorafgaand aan de uiteindelijke wedstrijd wordt met de crew getraind om elkaar en het zeiljacht te leren kennen, zodat optimale resultaten behaald kunnen worden.
St. Maarten is een fantastisch vakantie-eiland met prachtige stranden, zodat deelname aan de Heineken Regatta een ideale mix kan zijn om je Caribische vakantie te completeren.
Klik hier voor meer informatie.

BR09:St. Maarten Sailing Experience


Vertrek op 9 maart 2023 start de St. Maarten Sailing Experience.
Vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten ga je, onder leiding van een ervaren schipper, de schitterende eilanden in de omgeving ontdekken! Naar Antigua, Nevis, St.Kitts, Statia en Saba, maar we bezoeken natuurlijk ook het mondaine St.Barths. Het Saint-Tropez van de Caribbean! We gaan actief (leren) zeilen, maar hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean.
Klik hier voor meer informatie.

BR10:St. Maarten-BVI Sailing Experience


Drie fantastische weekreizen vanaf St. Maarten. Vertrek op 11, 20 en 30 maart.
Vanaf het vakantie-eiland Sint Maarten ga je, onder leiding van een ervaren schipper, de schitterende eilanden in de omgeving ontdekken! Naar Nevis, St.Kitts, Statia en Saba, maar we bezoeken natuurlijk ook het mondaine St.Barths. Het Saint-Tropez van de Caribbean! We gaan actief (leren) zeilen, maar hebben ook volop tijd om lekker te ontspannen en te feesten. Deze zeilvakantie is een combinatie van actief meezeilen en een relaxte vakantie in de Caribbean.
Klik hier voor meer informatie.

BR11: St. Maarten – Azoren


Terug naar Europa! Dat kan op verschillende manieren. St. Maarten is een prima plaats om je zeiljacht voor te bereiden op de oceaanoversteek. In één keer de afstand overbruggen naar Engeland levert geheid muiterij op onder de bemanning. Een tussenstop op de Azoren is derhalve sterk aan te bevelen. Afhankelijk van de heersende winden is de koers bij vertrek vrij noordelijk om later af te buigen naar het oosten. De afstand is ca. 2.500NM, hetgeen toch gauw drie weken in beslag neemt. Een tussenstop op Bermuda kan nodig zijn als de wind lang in de noordoost blijft zitten. Vanaf Bermuda naar de Azoren moet je proberen de onderkant van de overtrekkende depressies mee te nemen.
Kortom een heel interessante zeilreis, waar je veel moet navigeren en weerssystemen moet interpreteren.
Klik hier voor meer informatie.

BR12: Azoren – Nederland


Een zeilreis van de Azoren naar Nederland is zeker een uitdaging! Ca. 1.225 zeemijlen op een zeiljacht met schipper op de Oceaan zeilen.
Een ideale mogelijkheid voor de wat ambitieuzere zeiler/ster. Daarom wordt voor deze reis een redelijke zeilervaring verwacht.
Bij aankomst op de Azoren ontmoet je aan boord de ervaren schipper/instructeur en de andere bemanningsleden. Eerst gaan we kennismaken met het schip en met elkaar. Dat doen we tot in details, want je moet ’s nachts op zee ook alle lijnen kunnen vinden. We onderzoeken de meteorologische omstandigheden voor de reis, bekijken de gangbare stromingen, dan bepalen we onze koers en noteren we de eerste waypoints.
Een echte uitdaging in Oceaanzeilen dus. Of zoals wereldzeilers het noemen “Blue Water Sailing” .
De plaats van vertrek is Horta op het eiland Faial, gemakkelijk te bereiken met TAP Air Portugal en we koersen af op Falmouth in Engeland.
Klik hier voor meer informatie.

Vaarschema voor deze reis:

Reisnummer Reisdata Dagen Prijs p.p. Plaatsen vrij Info
BR00, Rondje Atlantic 2022-2023 13-10-2022 tot 25-05-2023
225 € 20.000 Ja info
BR01, Zeeland - Brest 13-10-2022 tot 20-10-2022
8 € 895 Ja info
BR02, Golf van Biskaje 22-10-2022 tot 30-10-2022
9 € 1195 Ja info
BR03, Lissabon - Las Palmas 01-11-2022 tot 09-11-2022
9 € 1195 Ja info
BR-ARC (Atlantic Rally for Cruisers) 10-11-2022 tot 10-12-2022
31 € 2400 Ja info
BR04, St. Lucia - Martinique 14-12-2022 tot 21-12-2022
8 € 895 Ja info
BR05, Grenadines Experience 22-12-2022 tot 05-01-2023
15 € 1495 Ja info
BR06, Grenadines Experience 07-01-2023 tot 21-01-2023
15 € 1495 Ja info
BR07, Martinique - Antigua - Guadeloupe 22-01-2023 tot 05-02-2023
15 € 1495 Ja info
BR08, Guadeloupe - St. Maarten 07-02-2023 tot 20-02-2023
14 € 1495 Ja info
BRHR, Heineken Regatta 23-02-2023 tot 07-03-2023
13 € 1495 Ja info
BR09, St. Maarten Sailing Experience 09-03-2023 tot 22-03-2023
14 € 1395 Ja info
BR10, St. Maarten - BVI Sailing Experience 23-03-2023 tot 05-04-2023
14 € 1395 Ja info
BR11, St. Maarten - Azoren 09-04-2023 tot 02-05-2023
24 € 1995 Ja info
BR12, Azoren - Nederland 05-05-2023 tot 25-05-2023
21 € 1995 Ja info

Zeilgebied

Bel Nautisail Scroll omhoog